22 Mayıs 2025 Perşembe


15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:12   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA YAPACAĞıMıZ HALK BULUŞMASıNıN DUYURU AFIŞLERI TMSF TARAFıNDAN ENGELLENDI   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   21:49   CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BIZ EKREM İMAMOĞLU`NUN DÜRÜSTLÜĞÜNE, BU MILLET IÇIN ÇALıŞTıĞıNA INANıYORUZ   21:08   İMAMOĞLU, CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE MESAJ GÖNDERDI: AÇTıKLARı HER SORUŞTURMA, YÜRÜTTÜKLERI HER ALGı OPERASYONU AYAKLARıNA DOLANıYOR   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”  
 
     
   

İhracat Artış Oranında Lider AKİB Oldu


AKİB Koordinatör Başkanı Uğur ATEŞ “AKİB olarak ihracatımız 2018 yılı Eylül ayında %41 artış kaydederek 1 milyar 144 milyon dolar olarak gerçekleşti. Demir ve Demir Dışı Metaller ile Çelik sektörü %126, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ihracatı %36, Hububat-Bakliyat ihracatı %34, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatı %30, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ihracatı %28, Yaş Meyve Sebze ihracatı %26 ve Tekstil ve Hammaddeleri ihracatı %11 oranında artış gösterdi” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2018 Çarşamba 16:04   Okunma : 908

AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, son aylarda AKİB ihracatında yaşanan durgunluğun Eylül ayında başarılı bir yükşelişle son bulduğunu dile getirerek, “Demir ve demir dışı metaller-çelik sektörü ihracatında yaşanan %126’lık artış, AKİB ihracatını da şahlandırdı. Bunun yanında hemen hemen tüm sektörlerimizin ihracat rakamlarını arttırması bizleri oldukça memnun etti. AKİB’in ihracatını arttırması ekonomimize sağladığımız katkının artması anlamına gelmekte, bu da bizleri gururlandırmaktadır” diye konuştu.

AKİB rakamlarını değerlendiren Ateş, “Koordinatör Başkanı olduğum Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2018 yılı Eylül ayı ihracatı %41 artış kaydederek 809 milyon dolardan 1 milyar 144 milyon dolara yükseldi. 2017 ve 2018’i ilk 9 ay olarak değerlendirdiğimizde; ihracatımızın 2018 yılı ilk 9 ayında %2 oranında artarak 8 milyar 589 milyon dolara yükselirken, son 12 ayda ise önceki yıla göre %3 artışla 11 milyar 848 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ateş, AKİB’in ihracatını ülkeler bazında da inceleyerek, 2018 yılının Eylül ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülkenin; İspanya Mısır, Irak, Suudi Arabistan ve Romanya olduğunu açıkladı. Özellikle İspanya’ya %214, Suudi Arabistan’a %157 ve Romanya’ya %117’lik ihracat artışı dikkat çekti.

"TÜRKİYE GENELİ İHRACATA KATKIMIZ %8,1"

AKİB’in 2018 yılı Eylül ayında, 1 milyar 144 milyon dolar ihracat ile Türkiye genelinde 6. büyük genel sekreterlik konumunda olduğunu kaydeden Ateş, ihracattaki artış oranlarına bakıldığında ise AKİB’in %41 ile en fazla ihracat artışı gerçekleştiren genel sekreterlik olduğuna dikkat çekerek, “AKİB gösterdiği yüksek performans ile 14 milyar 68 milyon dolarlık Türkiye geneli ihracatında önemli pay sahibi oldu” dedi.

Türkiye geneli ihracatı AKİB’in sorumluluk sahasında bulunan iller açısından değerlendiren Ateş, 2018 yılının Eylül ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Hatay’ın 10., Mersin’in 11., Kayseri’nin 12., Adana’nın 13. ve Karaman’ın 35. sırada olduğunu belirtti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA