9 Mayıs 2024 Perşembe


23:19   MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN, YARIN ARALARINDA EĞİTİM-İŞ VE EĞİTİM-SEN`İN DE OLDUĞU SENDİKA BAŞKANLARIYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET`İ GÖRÜŞECEK   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   22:05   MADAM MARTHA KOYU İHALESİ YARGI SÜRECİNE RAĞMEN YAPILDI, ADALILAR TEPKİLİ   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"   20:08   İBB TEFTİŞ KURULU, 5 YAŞINDAKİ EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMAYI TAMAMLADI: AĞAÇ A.Ş. PERSONELİNE İHRAÇ, PARK VE BAHÇELER DAİRE BAŞKANLIĞI BİRİM YÖNETİCİLERİNE KINAMA CEZASI ÖNERİLDİ   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:23   DEM PARTİ`DEN SAADET PARTİSİ`NE ZİYARET: "TÜRKİYE`NİN MÜZAKEREYLE, DİYALOGLA ÇÖZEMEYECEĞİ BİR SORUNU OLMADIĞINA İNANIYORUZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"   19:06   TARSUS BELEDİYESİ EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK VE İLAN REKLAM VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME 31 MAYIS   18:36   TOROSLAR ZABITASI “TARTI KONTROL NOKTASI” TAM NOT ALDI   18:27   BAŞKAN BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI   18:19   GAZETECİ YAMAN KAYA`YA SİLAHLI SALDIRIDAN YARGILANAN ŞAHISLAR TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI   18:14   DEPREMDE YIKILAN SELİM KÖSE APARTMANI`NDA YAKINLARINI KAYBEDEN AVUKAT, ADALET NÖBETİNDE: "DAVA DOSYALARINDA ADALET ARAMAYI BIRAKTIK, DEPREMİ UNUTTURMAYIN, BİZE DESTEK OLUN"   18:09   AYŞE ATEŞ`İN SAVCILIK İFADESİNDE "MHP" VE "ÜLKÜ OCAKLARI" ONLARCA KEZ GEÇERKEN, İDDİANAMEDE HİÇ YER ALMADI   18:04   RİZE İDARE MAHKEMESİ`NDE BUGÜN ÇAMLIHEMŞİN AYDER YAYLASI`NIN İMAR PLANLARINA KARŞI AÇILAN DAVALARIN DURUŞMALARI YAPILDI   18:01   İSTANBUL TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI   17:11   ERKAN BAŞ`TAN `SİYASETTE YUMUŞAMA` ELEŞTİRİSİ   17:05   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASINDA KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAYA BAŞLADI. AİLELER ADALET İSTEDİ: “BİR NEBZE ADALET PEŞİNDEYİZ AMA 10 YILDAN BERİ BULAMADIK  
 
     
   

YILDIRIM KAYA`DAN UZMANLIK SINAVINA KARŞI ÇIKAN ÖĞRETMENLERE DESTEK: “MAHMUT ÖZER, LÜTFEN BU ÇIĞLIĞI DUY VE KARARINI AÇIKLA”


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, uzmanlık sınavına karşı çıkan eğitim sendikalarının 2 Kasım`da yapacağı iş bırakma eylemi öncesinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e çağrıda bulundu. Kaya, “2 Kasım gelmeden 14 sendikanın iş bırakma kararına izin vermeme değil, onların sesini duy, sınavın yapılmayacağını açıkla; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz rahat bir nefes alsın. Eğer Mahmut Özer bu sendikaların çağrısını duymazsa 2 Kasım`da öğretmenler iş bırakacak. Sayın Mahmut Özer, lütfen bu çığlığı duy ve kararını açıkla” dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2022 Pazartesi 19:14   Okunma : 275

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, uzmanlık sınavına karşı çıkan eğitim sendikalarının 2 Kasım`da yapacağı iş bırakma eylemi öncesinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e çağrıda bulundu. Kaya, “2 Kasım gelmeden 14 sendikanın iş bırakma kararına izin vermeme değil, onların sesini duy, sınavın yapılmayacağını açıkla; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz rahat bir nefes alsın. Eğer Mahmut Özer bu sendikaların çağrısını duymazsa 2 Kasım`da öğretmenler iş bırakacak. Sayın Mahmut Özer, lütfen bu çığlığı duy ve kararını açıkla” dedi.

Yıldırım Kaya, 19 Kasım`da yapılacak öğretmen uzmanlık sınavına karşı eğitim sendikalarının 3 Kasım`da iş bırakma kararı ile ilgili açıklama yaptı. Kaya, bugün yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e öğretmenlerin seslerini duyma çağrısında bulundu ve şunları söyledi:

“2 KASIM`DA İŞ BIRAKACAKLARINI DUYURDULAR. AMA SİZ ŞU ANA KADAR HİÇBİR SES VERMEDİNİZ”

“Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velilerimiz için sizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Öğretmenleri ayrıştırdınız, öğrenmenler odasında artık öğretmenler yan yana oturamaz hale geldiler. 19 Kasım`da uzman öğretmenlik sınavı yapacağım inadınızdan vazgeçin. Hiçbir sendika bu sınavı istemiyor. Siz, ‘Sendikalar istedi, biz de sınav yapıyoruz` dediniz ama sizin bu açıklamanızın ardından başta yetkili olan Eğitim Bir-Sen olmak üzere, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen gibi tam 16 sendika, bu işe karşı olduğunu defalarca açıkladılar. En son Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen`in içinde bulunduğu 14 sendika, Başkent Öğretmen Evi`nde ortak bir deklarasyon yayınladılar. Size bir çağrı yaptılar, taleplerini sıraladılar ve 19 Kasım`da yapılacak sınavın iptal edilmesi çağrısını yaptılar. Eğer bu konuda açıklama yapılmazsa 2 Kasım`da iş bırakacaklarını duyurdular. Ama siz, şu ana kadar hiçbir ses vermediniz.

“MAHMUT ÖZER, LÜTFEN BU ÇIĞLIĞI DUY VE KARARINI AÇIKLA”

Yarın 1 Kasım, Eğitim Bir-Sen de 1 saat iş bırakacağını açıkladı. Yetkili sendika da bu konuda tavır açıkladı. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen`in aynı zamanda genel başkanı olan Ali Yalçın`ın bugünkü açıklaması da sizin ‘Sendikalar istedi` lafınızı doğrulamıyor. 2 Kasım gelmeden 14 sendikanın iş bırakma kararına izin vermeme değil, onların sesini duy, sınavın yapılmayacağını açıkla; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, öğrenci velilerimiz rahat bir nefes alsın. Eğer Mahmut Özer bu sendikaların çağrısını duymazsa 2 Kasım`da öğretmenler iş bırakacak. Sevgili öğretmenlerim siz de katılın, öğrenciler siz de öğretmenlerinizi destekleyin, öğrenci velileri öğretmenlerinizin yanında olun. Çünkü bu; laik, bilimsel, kamusal eğitim için öğretmenlerin olmazsa olmazıdır. Bu talebe sessiz kalmayalım. Sayın Mahmut Özer, lütfen bu çığlığı duy ve kararını açıkla.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA