1 Kasım 2025 Cumartesi


16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:02   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:55   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:40   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:07   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   18:25   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:15   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:20   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:12   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:47   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

SARUHAN OLUÇ`TAN ERDOĞAN`A: “PROMTERIN CAMINDAN BAL DAMLIYOR. AMA PROMTERDAN UZAKLAŞTI MI ZEHİRLİ CÜMLELER AĞZINDAN DÖKÜLMEYE BAŞLIYOR”


HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Türkiye Yüzyıl” açıklamasına ilişkin, “Sanki bir rüya aleminde. Halkın da rüya aleminde olmasını istiyor, kendisi gibi. Promterın camından bal damlıyor. Ama promterdan kafasını uzaklaştırıp konuşmaya başladı mı zehirli cümleler teker teker, Türkiye`deki muhalefet partileri hakkında ağzından dökülmeye başlıyor” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 15:47   Okunma : 367

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Türkiye Yüzyıl” açıklamasına ilişkin, “Sanki bir rüya aleminde. Halkın da rüya aleminde olmasını istiyor, kendisi gibi. Promterın camından bal damlıyor. Ama promterdan kafasını uzaklaştırıp konuşmaya başladı mı zehirli cümleler teker teker, Türkiye`deki muhalefet partileri hakkında ağzından dökülmeye başlıyor” dedi.

Hakkı Saruhan Oluç, bugün TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Oluç, ekonomi ve Anayasa tartışmaları hakkında değerlendirmede bulundu. Oluç, eğitim sendikalarının Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun geri çekilmesi talebiyle bugün yaptığı iş bırakma eylemini anımsatarak, “Eğitim sendikalarının bu iş bırakma eylemi ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum ki iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı`na, öğretmenlerin sendika kararı ile iş bırakmaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararı ile güvence altına alınmış bir sendikal haktır. Sakın ola ki bundan dolayı soruşturma yapmaya, disiplin cezası vermeye kalkmayasınız” diye konuştu.

Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yeni ekonomi modeline ilişkin açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“İstanbul Ticaret Odası`nın enflasyon oranı yüzde 109`a gelmişken TÜİK`in enflasyonu yarın açıklanacak, geçtiğimiz ay açılanan yüzde 83`teydi. İstanbul Ticaret Odası`nın enflasyon açıklaması daha inandırıcı, daha gerçekçi olmuştur. Bu oran, son 27 yılın rekorudur. TÜİK de bütün çabalarına rağmen, hormonlu açıklamalarına rağmen rekor enflasyon açıklamak zorunda kalıyor.

Sayın Ticaret Bakanı Mehmet Muş dedi ki ‘Son yılları saymazsak AK Parti hükümetleri döneminde enflasyon ortalaması yüzde 8-9 civarında`. Baktık, 2017`de yüzde 12`ye yaklaşmış, 2018`de yüzde 20 olmuş. Ortalamasından bahsediyorum. 2019`da yüzde 12`ye yaklaşmış, 2020`de yüzde 15`e, 2021`de yüzde 36 ve 2022`yi şimdi tartışıyoruz her gün. Hani son yılları saymazsak 8-9`du. Öyle değil. Velev ki öyle olsa, 8-9 iyi bir enflasyon seviyesi ise siz niye Amerika, Almanya, Avrupa ülkelerini eleştiriyorsunuz. Orada enflasyon yüzde 8-9 civarında.

Nureddin Nebati, ‘Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz` dedi. Doğru, dünyadaki ortalamanın 10 katı. Dünyadaki gibi algılamıyoruz gerçekten. En az 10 katı. Durmadı Hazine ve Maliye Bakanı, ‘Tarım ürünleri fiyatları düşüyor` dedi. Dün İTO açıkladı, yüzde 116 gıda ürünleri enflasyonu. Nureddin Nebati`den biliyorduk onu, biraz önce Tayyip Erdoğan da pekiştirdi. ‘Türkiye Ekonomi Modeli dünyanın gündeminde` dedi biliyorsunuz Nurettin Nebati. Evet, gerçekten gündeminde. İbret model oldu. Aman örnek alınmasın da Türkiye`ye benzemeyelim diye dünyanın gündeminde. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı`nı da bu konuda etkilemiş. Biraz önce dedi ki ‘Yeni ekonomi modelimiz başarı ile sürüyor`. Nerede sürüyor yeni ekonomi modeli başarı ile? Saydı, ‘Yatırım, istihdam, üretim, büyüme, cari fazlaya dayanan` dedi. Cari fazla mı var? Daha geçen gün açıklandı dış ticaret verileri. ‘İhracatımız arttı` diye bas bas bağırılıyor, ithalatın ne olduğu konuşulmuyor. İhracat, 2022 yılı eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 artmış. İthalat, yüzde 38,1 artmış, 32 milyar doları aşmış. Dış ticaret açığı, yıllık bazda yüzde 268 artmış. Sayın Erdoğan, neden bahsediyorsunuz?

“YENİ EKONOMİ MODELİ ÇÖKELİ EPEY ZAMAN OLDU”

İhracatın ithalatı karşılama oranı, 2021 Ocak ve Eylül döneminde yüzde 83`müş. 2022 Ocak ve Eylül döneminde yüzde 69,4 olmuş. Neden bahsediyorsunuz Sayın Erdoğan, halkı aldatıyorsunuz. Bütçe açığı, cari açık, dış ticaret açığı rekor kırıyor. Siz, ‘Bunlara dayanan yeni ekonomi modeli başarılı şekilde sürüyor` diye anlatıyorsunuz. Doğru değil, halkı kandırıyorsunuz, rakamlar ortada. Ya da sizi kandırıyorlar. Yanlış bilgi veriyorlar. O yeni ekonomi modeli çökeli epey zaman oldu. İşlemiyor.”

“PROMTERDAN BAL DAMLIYOR”

Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Türkiye Yüzyılı” açıklamasına ilişkin de “Sanki bir rüya aleminde. Halkın da rüya aleminde olmasını istiyor, kendisi gibi. Promterın camından bal damlıyor. Ama promterdan kafasını uzaklaştırıp konuşmaya başladı mı zehirli cümleler teker teker, Türkiye`deki muhalefet partileri hakkında ağzından dökülmeye başlıyor” dedi.

“NASIL DAHA OTORİTER OLABİLİRİZ ARAYIŞIDIR”

Oluç, “Sizin aslında ‘Türkiye Yüzyılı` dediğiniz maalesef, ‘daha fazla nasıl otoriter olabiliriz, daha fazla yetkiyi tek kişide nasıl toplayabiliriz` arayışıdır” diye konuştu. Oluç, anayasa tartışması hakkında da şunları söyledi:

“Bizim, başörtüsü ile ilgili yasaklayıcı, engelleyici herhangi bir hüküm varsa kaldırılmasına hiçbir itirazımız yok. Geçmişte de olmadı, bugün de olmaz. Eğer bunu bir yasa değişikliği ile değil de anayasa değişikliği ile yapmak istiyorsanız her türlü inancın, kültürün ve kimliğin kabul göreceği kuvvetli ifadeleri yazmak zorundasınız. Aksi taktirde eksik olur. Eksik olan şey, toplumu tatmin etmez. Bugün toplumda ayrımcılık yaşadığını hisseden kim varsa ister inanç grubu ister etnik kimliğe sahip olsun, kim varsa ayrımcılık yaşadığını gören, onların hepsinin rahatlaması ve tatmin olabilmesi için tam bir eşitlik ilkesinde çalışmak gerekir. Bu olmadığı sürece yapılan iş inandırıcı olmaz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA