7 Mayıs 2025 Çarşamba


16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:45   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI OCAKLı`DAN TRT TEPKISI: "EMEKLININ, IŞÇININ, YOKSULUN ELEKTRIK FATURASıNDAN FONLADıĞıNıZ KURUMU BU ŞEKILDE YAĞMALıYOR MUSUNUZ?"   15:40   CHP`LI DEMIR: “MEVCUT UYGULAMALAR SILIKOZIS GIBI MESLEK HASTALıKLARıNı ÖNLEMEK IÇIN YETERLI DEĞIL”   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI  
 
     
   

SOL PARTİ KEÇİÖREN İLÇE BAŞKANI EMRE AYDUĞAN HAKKINDA, KATILMADIĞI EYLEM VE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI NEDENİYLE DAVA AÇILDI


SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Emre Ayduğan hakkında, 5 yıl önce Ankara`da yapılan bir eyleme katıldığı ve sosyal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası yaptığı` iddiasıyla dava açıldı. Söz konusu eyleme katılmadığını söyleyen Ayduğan, “Dosyanın asıl açılma sebebi; ben yolda yürüyorum, dahlim olmayan bir basın açıklaması var. Bana, bu basın açıklamasının bir katılımcısı olduğum yönünde bir savla soruşturma açılıyor. Sonra sosyal medya paylaşımları ile oradan çıkarılıp başka bir örgütün propagandası atfediliyor” dedi.

 

Tarih : 6 Kasım 2022 Pazar 14:48   Okunma : 247

TAMER ARDA ERŞİN

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Emre Ayduğan hakkında, 5 yıl önce Ankara`da yapılan bir eyleme katıldığı ve sosyal medya paylaşımlarında ‘terör örgütü propagandası yaptığı` iddiasıyla dava açıldı. Söz konusu eyleme katılmadığını söyleyen Ayduğan, “Dosyanın asıl açılma sebebi; ben yolda yürüyorum, dahlim olmayan bir basın açıklaması var. Bana, bu basın açıklamasının bir katılımcısı olduğum yönünde bir savla soruşturma açılıyor. Sonra sosyal medya paylaşımları ile oradan çıkarılıp başka bir örgütün propagandası atfediliyor” dedi.

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Emre Ayduğan, 10 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Kızılay`daki Konur Sokak`ta yürüyordu. Bu sırada Yüksel Caddesi`ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde eylem yapan bir grubun yanlarından geçti. Aradan geçen 5 yılın ardından, Ayduğan hakkında hem bu eyleme katıldığı iddiasıyla hem de sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak` suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı ve dava açıldı.

İddianamede, Ayduğan`ın 2014 yılından 2019 yılında kadar yaptığı 15 farklı sosyal medya paylaşımındaki ifadeler ve fotoğraflar, ‘terör örgütü propagandası yapma` suçu kapsamında değerlendirildi. Aydoğan`ın; THKP-C, TİKKO, MLKP, DHKP-C, MLKP, TKP/ML, Devrimci Karargah, DKP`nin propagandasını yaptığı ileri sürüldü. Ayduğan`ın paylaşımlarında yer verdiği 68 öğrenci hareketinin liderlerinden Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya görselleri de suç unsuru olarak sayıldı. Ayduğan hakkında siyasi yasak da istendi.

"BEN YOLDA YÜRÜYORUM, DAHLİM OLMAYAN BİR BASIN AÇIKLAMASI VAR"

Hakkında açılan davayı değerlendiren Ayduğan, yoldan geçtiği sırada çekilmiş bir fotoğrafı nedeniyle soruşturma açıldığını ve eylemi yapan gruptan olmadığı anlaşılınca sosyal medya hesaplarının incelenmeye başladığını söyledi. Ayduğan, “Dosyanın asıl açılma sebebi; ben yolda yürüyorum, dahlim olmayan bir basın açıklaması var. Bana, bu basın açıklamasının bir katılımcısı olduğum yönünde bir savla soruşturma açılıyor. Sonra sosyal medya paylaşımları ile oradan çıkarılıp başka bir örgütün propagandası atfediliyor” dedi.

Ayduğan, paylaşımlarında da suç unsuru olmadığını ifade ederek, “Paylaşımlarımın hepsi daha önce kaybettiğimiz devrimci, ilerici insanların doğum, ölüm yıl dönümündeki paylaşımlardır. Aslında kaybettiğimiz değerleri andım” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA