19 Ağustos 2025 Salı


18:35   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:25   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:18   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   10:55   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:25   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM  
 
     
   

CHP`Lİ BİÇER KARACA`DAN BAKAN BOZDAĞ`A: "40 SORU ÖNERGESİNDE YAKLAŞIK BİN KÜSÜR SORU SORMUŞUM, BİR TANESİNE DAHA CEVAP VERMEMİŞSİNİZ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanlığı`nın bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Bakan Bozdağ`a yönelik “40 soru önergesi sunmuşum, sayın Bakan bir tane cevap vermediniz. Bizler TBMM`de yasama faaliyeti yürüten ve vatandaşlarımızın bize gelen şikayetlerini, taleplerini ve bu konuda yapılması gerekenlere ilişkin ne yapabiliriz, elimizde kalan tek denetim mekanizması soru önergesi, ama maalesef bakanlığınız süresince şu elimde bulunan 40 soru önergesi... 40 soru önergesinde yaklaşık bin küsür soru sormuşum, bir tanesine daha cevap vermemişsiniz" sözleriyle eleştirdi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 17:44   Okunma : 425

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanlığı`nın bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Bakan Bozdağ`a yönelik “40 soru önergesi sunmuşum, sayın Bakan bir tane cevap vermediniz. Bizler TBMM`de yasama faaliyeti yürüten ve vatandaşlarımızın bize gelen şikayetlerini, taleplerini ve bu konuda yapılması gerekenlere ilişkin ne yapabiliriz, elimizde kalan tek denetim mekanizması soru önergesi, ama maalesef bakanlığınız süresince şu elimde bulunan 40 soru önergesi... 40 soru önergesinde yaklaşık bin küsür soru sormuşum, bir tanesine daha cevap vermemişsiniz" sözleriyle eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri sürüyor. Bugün komisyonda Adalet Bakanlığı`nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşülüyor. 

Görüşmelerde söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sözlerine İstanbul İstiklal Caddesi`nde terör saldırında yaşamını yitirenleri anarak başladı. Biçer Karaca, "Geçtiğimiz gün İstiklal Caddesi`nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Her türlü terörü lanetlediğimi burada bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.

Biçer Karaca, "İkinci kez, 22 Ocak 2022`de Adalet Bakanı oldunuz. İlk soru önergemi, 14 Şubat 2022 tarihinde göndermişim. Yasama faaliyeti yürüten bir milletvekili olarak 31 Ekim 2022 tarihine kadar toplamda 40 soru önergesi sunmuşum, sayın Bakan bir tane cevap vermediniz. Bizler TBMM`de yasama faaliyeti yürüten ve vatandaşlarımızın bize gelen şikayetlerini, taleplerini ve bu konuda yapılması gerekenlere ilişkin ne yapabiliriz, elimizde kalan tek denetim mekanizması soru önergesi, ama maalesef bakanlığınız süresince şu elimde bulunan 40 soru önergesi... 40 soru önergesinde yaklaşık bin küsür soru sormuşum, bir tanesine daha cevap vermemişsiniz" sözleriyle Bakan Bozdağ`ı eleştirdi. 

Biçer Karaca, "Soru önergelerini niye yanıtlamıyorsunuz, yoksa milletvekillerini muhatap olarak görmüyor musunuz" sorusunu yöneltti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA