6 Mayıs 2025 Salı


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

SOYLU: “BAŞTA ABD OLMAK ÜZERE KÜRESEL EFENDİLER TARAFINDAN VERİLEN MESAJ TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNUN ENGELLENMESİNE YÖNELİKTİR”


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; “Son 3 yılda teslim olanların sayısı katılanların sayısını aşmışken, 2016 tarihinde yaşanan Reina saldırısından sonra şehirlerimizde büyük bir terör olayı yaşanmamışken… Birdenbire son iki ayda Mersin ve İstiklal Caddesi`nde saldırıların yaşanması, özellikle 100 yılın seçimi yaklaşırken Türkiye`yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir. Başta ABD olmak üzere küresel efendiler tarafından verilen mesaj, tam bağımsızlık yolculuğundaki Türkiye`nin etrafındaki coğrafyayı istikrara kavuşturma çabalarının, yitiklerini tekrar bulmanın ve dünyaya sözünü söyleyebilmesinin, bilhassa Türkiye Yüzyılı vizyonunun engellenmesine yöneliktir” dedi.

 

Tarih : 18 Kasım 2022 Cuma 15:04   Okunma : 156

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; “Son 3 yılda teslim olanların sayısı katılanların sayısını aşmışken, 2016 tarihinde yaşanan Reina saldırısından sonra şehirlerimizde büyük bir terör olayı yaşanmamışken… Birdenbire son iki ayda Mersin ve İstiklal Caddesi`nde saldırıların yaşanması, özellikle 100 yılın seçimi yaklaşırken Türkiye`yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir. Başta ABD olmak üzere küresel efendiler tarafından verilen mesaj, tam bağımsızlık yolculuğundaki Türkiye`nin etrafındaki coğrafyayı istikrara kavuşturma çabalarının, yitiklerini tekrar bulmanın ve dünyaya sözünü söyleyebilmesinin, bilhassa Türkiye Yüzyılı vizyonunun engellenmesine yöneliktir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD`ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2022 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Süleyman Soylu, bütçenin görüşüldüğü tören salonuna girdiğinde AKP ve MHP milletvekilleri ile tokalaşırken, muhalefet partilerinden sadece İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli`nin elini sıktı. CHP ve HDP milletvekillerine ise uzaktan selam verdi.

Soylu, bütçe sunuşunda Türkiye`nin birçok ilinin terörden temizlendiğini söyleyerek, “Evet, belki birileri üzülüyor. Ama bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyini bilmektedir” dedi. Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece son 3 yılda ABD senatosundan PKK ve PYD`ye 2 milyar dolar yardım yapıldı. Tüm bunlar olurken örgüte katılım 30 yıldır ilk kez 3 yıl 100`ün altına düşmüştür. Yine son 3 yılda teslim olanların sayısı katılanların sayısını aşmışken, 2016 tarihinde yaşanan Reina saldırısından sonra şehirlerimizde büyük bir terör olayı yaşanmamışken, 2015 yılında 2 bin 817 olan terör eylemi sayısı ilk 10 itibariyle yüzde 97 azalışla 97`ye düşmüşken, bunların da çoğu sınırın karşısından yapılan taciz atışlarıyken, son 6 yılda 2 bin 473, 2021`de 184, 2022`de 157 ve son 12 ayda 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellenmişken, birden bire son 2 ayda Mersin ve İstiklal Caddesi`nde saldırıların yaşanması, özellikle 100 yılın seçimi yaklaşırken Türkiye`yi yeniden küresel istikrarsızlık cenderesine çekme denemesidir. Başta ABD olmak üzere küresel efendiler tarafından verilen mesaj, tam bağımsızlık yolculuğundaki Türkiye`nin etrafındaki coğrafyayı istikrara kavuşturma çabalarının, yitiklerini tekrar bulmanın ve dünyaya sözünü söyleyebilmesinin, bilhassa Türkiye yüzyılı vizyonunun engellenmesine yöneliktir.

“FAİLİNİ HEMEN BULDUK. ŞİMDİ ARKASINDAKİ YAPIYI DEŞİFRE EDİYORUZ”

Her iki olaydaki organizasyon ve talimatının geldiği yer, eylemcilere verilen eğitim seviyesi, küresel sistemin üzerimize oynadığı oyunun net işaretidir. İstiklal Caddesi saldırısı PKK`nın daha önce defalarca gördüğümüz sivil katliamlarından birisidir. Faillini hemen bulduk. Şimdi arkasındaki yapıyı deşifre ediyoruz.

Siyasetin aktörlerinin tamamının terör örgütünün yanında değil bu kurumların ve mücadelelerinin yanında olması elbette ki gerekir. Birileri bu millete partisinin internet sitesindeki terör listesinin hesabını elbette vermelidir. Biz o listeyi unutmayız, unutturmayız. 2016-2022 arasında teslim olanlardan ifade veren 1248 örgüt mensubundan 393`ü yani 3`de 1`i. İfadelerinde PKK`ya HDP aracılığıyla katıldığını söyledi. Bizler gençler dağa gitmesin diye uğraşırken, HDP`li parti yöneticisinin arabasıyla çocuk kaçırırken yakalanmasının, 4 yıldır hala Diyarbakır ailelerinden utanmayışının, Duran Kalkan, Murat Karayılan`a peşkeş çektikleri portatif diye isim taktıkları o çocukların ve gençlerin hesabını bu millete vermelidir.

“PKK`NIN ADINI ANMADAN, TASMASINI TUTANIN ADINI ANMADAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMALARI BİZİM GÖZÜMÜZÜ BOYAMAZ”

Birileri bu ülkenin askeri ve Mehmetçiğine, ordusuna, jandarmasına kimyasal silah iftirasına alkış tutmasının hesabını vermelidir. Kimse kusura bakmasın PKK`nın adını anmadan, tasmasını tutanın adını anmadan yapılan basın açıklamaları bizim gözümüzü boyamaz. İstiklal saldırısının ilk gününde HDP ve Demirtaş sureti haktan basın açıklamaları yaptılar. Demek ki örgüt artık bunlara haber de vermiyor. Üzerinden iki gün geçince hizaya geldiler. Aynı Demirtaş her zamanki gibi zelil ve ihanet içeren yazı kaleme almış, yine devlete iftira atıp PKK`yı aklama yoluna gitmiştir. Hep aynı taktik. Artık bu fotoğrafın çatı altında sorgulanması lazım.”

“İSTANBUL EMNİYETİ SİZİ YALANLIYOR”

HDP`li milletvekilleri Bakan Soylu`ya “Hakaret ediyorsun” diye tepki gösterdi. Bakan Soylu, “Devlete hakaret edene hakaret edilir. Mersin saldırısı da Menbiç`ten, İstiklal saldırısı da Menbiç`ten oldu. Menbiç`te de sizin ağalarınız durmaktadır, ABD durmaktadır, PYD durmaktadır” diye yanıt verdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş “İstanbul Emniyeti sizi yalanlıyor” dedi. Soylu, “Ömrünüz yalanla geçiyor” diye cevap verdi.

Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ`nün, bu kadar ihanetine, 250 şehide rağmen hala nasıl birilerinin iltifatına mazhar olabildiğini görmüyor muyuz? Şu rakamları dikkatle dinlemenizi istiyorum. Özellikle Türkiye`nin her yerinde KHK savunuculuğu yapanlara söylüyorum. OHAL Komisyonu`na yapılan 126 bin başvuruda ret kararı verilen 108 bin kişinin yüzde 17`inin darbe davalarından yargılanma bilgisi varken, yüzde 54`ü hakkında mahkûmiyet kararı varken, yüzde 35`i Bylock kullanıcısıyken Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ ve PKK terör örgütü iltisakı sebebiyle ihraç edilenlerin geri dönüşünü nasıl sağlayacak. Hangi burgerciden aldığı garantiyle KHK`lılara peşin peşin söz veriyor. Biz 15 Temmuz ve diğer şehit yakınlarını memur yapmıştık, altılı masa onları atıp yerine FETÖ`cü KHK`lıları mı alacak?”

Bakan Soylu, “2022 yılında toplam 1119 yabancı terörist savaşçı sınır dışı edilmiştir. CHP`nin fotoğraf çektirmeyi ve hapishanede ziyaret etmeyi çok sevdiği PKK`dan başka bir diğer terör örgütü yapılanması olan başta DHKPC olmak üzere sol terör örgütleriyle de mücadelemiz var. PKK`nın hinterlandındaki bu örgütlere yönelik olarak bu yıl gerçekleştirilen 279 operasyonda 89 tutuklama yapıldı. Hapishanede ziyaret edebilirsiniz. 17 terörist etkisiz hale getirildi. 2`si teslim oldu. Ziyaret için yanlışlıkla mezarlığa gitmeyin diye bu detayı paylaşmış oldum” diye konuştu.

Bakan Soylu, uyuşturucu ile mücadele ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Türkiye dünyanın uyuşturucuya teslim olmayı tercih ettiği bir yüzyılda uyuşturucu ile mücadelesinin en parlak dönemini yaşamaktadır. Okul önlerinde torbacı kalmamıştır. Eroin, captagon, bonzai rotası ülkemizin dışına doğru yer değiştirmiştir. Maddeye bağlı ölümlerin sayısı bir trend oluşturacak şekilde azalmıştır. Bu dönemde birilerine vergi alma fantezisi kurma kurduracak ölçüde Cumhuriyet tarihinin yakalama rekoru gerçekleştirilmiştir. 

Şu ana kadar tespit edilen 120 bin 739 metruk binanın, ki bu ilk adımda 60 bindi, sonra 80 bine çıktı, 100 bine çıktı, şimdi 120 bin. 80 bin 795`ini yıktık. 18 bin 225`ini rehabilite ettik ve geriye kalan 15 bin civarını da yıkmaya devam ediyoruz.”

Bakan Soylu, yapılan operasyon sayısını da açıklayarak, “2022 yılının ilk 10 ayında 200 bin olayda, 255 bin şüpheliye yasal işlem yapılmıştır. 23 bin 419 narkotik şüphelisi tutuklandı. Uyuşturucu suçundan hapishanelerde 2016`da 36 bin tutuklu vardı. Bugünkü sayıyı söylüyorum, 119 bin 134… Yıllık tutuklamalarımız ise aynı periyoda 7 bin 816`dan 23 bin 419`a çıkmıştır. Bunların yüzde 40`ı ticaret suçundandır” dedi.

Bakan Soylu`nun verdiği veriye göre ortalama günde 698 kişi uyuşturucu nedeniyle yasal işleme maruz kaldı, günde 64 kişi de tutuklandı.

“13 BİN UYUŞTURUCU SATICISI”

Bakan Soylu maddeye bağımlı ölümlerle ilgili veriyi de paylaşarak, “Türkiye madde bağlantılı ölümler 2017`de 941`den itibaren düşmeye başladı, 2021 itibariyle 270`e geriledi” dedi. Bakan Soylu, uyuşturucu ticareti suçuna bulaşanların da 2019`dan itibaren yüzde 30,8 azaldığını ifade ederek, “18 bin 907`den 13 bine indi. Yani ilk kez uyuşturucu satanların sayısı da 13 bine kadar inmiş oldu” diye konuştu. Bakan Soylu, hayatında bir kez uyuşturucu kullananların sayısını da “2018 araştırmasında yüzde 3,1 olarak tespit edilmiştir. Aynı oranda devam etmektedir” dedi.

Bakan Soylu, “Seçim elbette ki siyasetin gerçeğidir ama öyle anlaşılıyor ki yaklaşan seçim birilerinin psikolojisini bozmuş. İlgili tüm kurumlar mücadeleyi verirken birileri sırf siyasi Saiklerle akıllara ziyan değerlendirmeler yapmaya başladı. 2018 yılının ilk günlerinde uyuşturucu satıcılarının bacaklarını kırın dediğim konuşmamda, uyuşturucu meselesinin dünyanın üzerine çığ gibi geldiğini de söylemiştim. O gün uyuşturucu satıcılarına karış bizi linç edenler, şimdi çok şükür seçim yaklaştıkça meseleye vakıf olmaya çalışıyor” diye konuştu.

Soylu, “Devlete uyuşturucu iftirasının her bir kuruşunu bu aziz millete, siyasete ispat etmeyen namerttir. Bu iftiranın hesabı verilecektir. Herkes eteğindeki taşları döksün, delillerini tek tek ortaya koysun konuşalım” dedi.

“YABANCI BÜYÜKELEÇİLERİN VERDİĞİ MORFİNİN ETKİSİ ALTINDA”

Bakan Soylu, “Uyuşturucu ile ilgili yapılan bu iftiralar yabancı büyük elçilerin verdiği morfinin etkisi altındadır. Mesele bu kadar açık ve nettir” diye ekledi.

“ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜN LAFLARINA TAKILANLARA YAKIŞIR”  

Bakan Soylu, “Toplam 409 büyük çaplı operasyon yapılmış, 1643 şahıs tutuklanmıştır” diye bilgi verdi. Bakan Soylu, “Paketleyip, sınır dışı ettiklerimizi eksiklik gibi sunmak doğru yaklaşım değil. Her meseleyi çarpıtmak, her meseleden üzerimize ortaklık yüklemek organize suç örgütü laflarına takılanlara yakışır. Onların söylediklerini doğru kabul eden, kendi devletine iftira edenlere yakışır” diye konuştu.

Bakan Soylu, cemevleriyle ilgili yapılan düzenlemeyle ilgili de “Bu Türkiye`de büyük bir devrimdir. Uzun zamandan beri beklenen milli birlik ve beraberlik projesidir. Bu işi tahkir edenlere sormanızı isterim. Geçmiş dönemlerde başbakanlara bunun daire başkanlığı olması talep edildiğinde dahi ‘Bizi bu işe sokmayın, bulaştırmayın` demişlerdir. Ortaya konulan adım Türkiye`nin yarınına yönelik atılabilecek hem cesaretli, hem milletimizin beklediği önemli bir adımdır” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA