25 Temmuz 2025 Cuma


09:30   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: FILISTINI RESMEN TANıYACAĞıZ   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GÜLNAR KıRSALıNDAKI ÜSTYAPı YATıRıMLARıNı SÜRDÜRÜYOR    04:17   CHP ADANA İL BAŞKANLıĞı’NDAN ZEYDAN KARALAR’ıN ÇOCUKLARı HAKKıNDA GÖZALTı IDDIALARıNA YALANLAMA: "GERÇEĞI YANSıTMıYOR"   01:38   CHP’LI YAVUZYıLMAZ: ERDOĞAN’ıN YÜCE DIVAN’DA YARGıLANMASıNA NEDEN OLACAK BELGELERE ULAŞTıK   21:56   “MERSIN SANAYI, ÜRETIM VE TICARI ALANLARDA ISTIHDAM GÜCÜNE SAHIP”   16:32   VAHAP SEÇER: “ORMAN YANGıNLARıNDA HAYATıNı KAYBEDEN GÖREV ŞEHITLERIMIZE ALLAH’TAN RAHMET, ACıLı AILELERINE SABıR VE ULUSUMUZA BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDEN GÖNÜLLÜLER IÇIN AKUT’A TAZIYE ZIYARETI   16:28   ÖZGÜR ÖZEL, LOZAN ANTLAŞMASı’NıN 102’NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   23:30   ÖZGÜR ÖZEL: KIMSEYE DEMOKRASI ÇATıSıNı YıKTıRıP MEZHEP ÇATıSı ÜZERINDEN PLAN YAPTıRMAYıZ   21:43   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI BAKıRKÖY’DE... ÖZGÜR ÖZEL, IKI BAĞıMSıZ MILLETVEKILINE CHP ROZETI TAKTı   21:40   DENIZ YÜCEL: TÜRK HAVA KURUMUNUN YANGıN SÖNDÜRME UÇAKLARıNı SATTıRANLARıN ACABA VICDANLARı RAHAT Mı   18:05    TOROSLAR’DA AKDENIZ MEYVE SINEĞINE KARŞı MÜCADELEDE ÖRNEK BAŞARı   17:59   ADMİB’DEN ILK YARıDA 1,4 MILYAR DOLARLıK IHRACAT   17:55   BÜYÜKŞEHIR YOL ÇALıŞMALARı ILE KıRSALDA’DA FARK YARATıYOR   17:52   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER: "İLK DURUŞMALARDA EĞER TARAFSıZ MAHKEMELER YOLUYLA BU DOSYALAR BIR KARARA BAĞLANıRSA TAHLIYE OLACAKLARıNı DÜŞÜNÜYORUZ"   17:46   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, HATAY CUMHURBAŞKANı TAYFUR SÖKMEN’I VE EMEĞI GEÇEN HERKESI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUM"   17:42   BURHANETTIN BULUT: "ARTıK GAZETECILER IÇIN 24 TEMMUZ, BIR BAYRAM DEĞIL; BIR ISYAN VE DIRENIŞ GÜNÜDÜR"   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" SÜRECINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   17:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: 2 MILYON EMEKLI GEÇINEBILMEK IÇIN ÇALıŞıYOR, IKTIDAR HÂLÂ ÇıKıP BAŞARı HIKÂYESI ANLATıYOR   10:20   DENIZ YAVUZYıLMAZ: "AK PARTI ŞIRKETE, DEVLETE AIT SANTRALI BEDAVAYA HEDIYE ETTI, ÜSTÜNE DE PARA VERDI"  
 
     
   

BAKAN AKAR`DAN `F-16` AÇIKLAMASI: "ARTIK AMERİKAN TARAFINDAN SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 16:38   Okunma : 101

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz” dedi.

Hulusi Akar, Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile bugün Milli Savunma Bakanlığı`nda bir araya geldi. Akar ve Kaikkonen, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Akar, şunları söyledi:

“40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bir an önce bu çalışmaların, sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz.

Türkiye`nin terörle mücadelesini ve Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) modernizasyonunu, başta Finlandiya olmak üzere tüm müttefiklerimizin desteklemesini bekliyoruz. Katkılarını bekliyoruz.

“GÜÇLÜ TSK, GÜÇLÜ NATO, GÜÇLÜ İTTİFAK DEMEKTİR”

TSK`nın terörle mücadelesi, hepimizin kabul ettiği, hepimizin karşı olduğu teröristle mücadele. Dolayısıyla bu konuda, doğal olarak tüm müttefiklerimizin katkısını bekliyoruz, desteğini bekliyoruz. Dolayısıyla hem terörle mücadele konusunda hem de NATO içindeki görevlerimizi tam olarak yerine getirebilmemiz konusunda, benzer şekilde müttefiklerimizden de Silahlı Kuvvetlerimizin lojistik desteğinin sağlanması konusunda gerekli katkıyı bekliyoruz. F-16 da bunun bir parçası. Diğer müttefiklerimizden temin ve tedarik etmek için yaptığımız çalışmalar var, fakat bazı tahditlerle karşılaşıyoruz. Bu tahditlerin de bu vesileyle kaldırılmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü doğal olarak hepimizin bilmesi gereken en önemli konulardan biri şu; güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak demektir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA