30 Mayıs 2025 Cuma


10:40   BÜYÜKŞEHIR’IN MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA SıFıR ATıK BILINCI AŞıLANıYOR   10:20   MERSINLI ÜRETICILER BÜYÜKŞEHIR’LE BILINÇLENIYOR   14:35   KAĞıT, KARTON VE AMBALAJ SEKTÖRÜ, KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA GÜÇLENIYOR   14:01   TARSUS TURIZMDE YENI BIR DÖNEME GIRIYOR   13:40   BÜYÜKŞEHIR’DEN FAKıLı MAHALLESI’NE SULAMA BORUSU DESTEĞI    13:27   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ ÜRETICININ SESI OLUYOR   13:01   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI MECLIS TOPLANTıSı ANKARA’DA GERÇEKLEŞTIRILIYOR   10:49   DENIZ ARAÇLARıNıN BAKıM VE ONARıMı BÜYÜKŞEHIR’IN USTALARıNDAN…   15:20   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN’DE CHP’LI BELEDIYELER ÇALıŞıYOR, IKTIDAR SADECE IZLIYOR!”   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: “GEZI, HALKıN ORTAK VICDANıDıR VE GELECEĞE YAZıLMıŞ BIR MANIFESTODUR”   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:18   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   10:01   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE   19:55   MERSIN BAROSU: “AYRıMCıLıĞıN GELDIĞI SON ACı NOKTA !”    15:02   TARSUS TSO YÜKSEK İSTIŞARE KURULU 2025 YıLı TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:50   TOROSLAR’DA KADERINE TERK EDILEN GÖLET ALANıNDA ıSLAH ÇALıŞMALARıNA BAŞLANDı   09:38   BÜYÜKŞEHIR, DENIZ VE KıYı YAŞAMı İÇIN VATANDAŞ BILIMI ETKINLIĞINE EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ONKOLOJI HASTALARıNA ÜCRETSIZ ULAŞıM HIZMETI SAĞLıYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ÜRETİCİLERE İKİ ADET ZEYTİN BOYLAMA MAKİNESİ DAHA


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, tarım bölgelerindeki üreticilerin yoğun çabadan kurtularak rahatlamalarını sağlayan modern ekipman destekleri devam ediyor. Bu kapsamda ürün ve kalite kaybını asgariye indiren ve zamandan tasarruf sağlayan 2 zeytin boylama makinesi daha üreticiye ulaştırıldı.

 

Tarih : 14 Aralık 2022 Çarşamba 10:02   Okunma : 441

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, tarım bölgelerindeki üreticilerin yoğun çabadan kurtularak rahatlamalarını sağlayan modern ekipman destekleri devam ediyor. Bu kapsamda ürün ve kalite kaybını asgariye indiren ve zamandan tasarruf sağlayan 2 zeytin boylama makinesi daha üreticiye ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Dörtköy Sulama Kooperatifi ile Mersin Narenciye ve Tarım Üreticileri Birliği`ne (MENKOBİRLİK) ‘Zeytin Boylama Makinesi Desteği Projesi` kapsamında birer makine verildi.

Toplanan zeytinleri el değmeden, kalite ve boyutlarına göre sınıflandıran makineler, saatte 2 ton ürün işleme kapasitesine sahip. Girdi maliyetlerini ciddi oranda düşüren zeytin boylama makineleri, işçilikten ve zamandan da büyük tasarruf sağlıyor.

ŞAHUTOĞLU: “ZEYTİNLERİN KATMA DEĞERİ ARTIYOR”

Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Tarsus Dörtköy Sulama Kooperatifimize vermiş olduğumuz zeytin boylama makinasını çalıştırdık. Üreticilerimizle hep beraberiz. Özellikle kırsal bölgelerde tarımsal üretimin eski usullerle yapılması, ürünlerde kalite ve ürün kaybına neden olmakta. Biz de bu bağlamda zeytin üreticilerinin girdi masraflarını azaltmak, ürün ve kalite eksiklerini tamamlamaları açısından, kooperatifimiz aracılığıyla zeytin boylama makinası verdik” diye konuştu.

Üreticilerin daha önce elleriyle ayıkladığı zeytinleri, artık makine sayesinde zahmetsizce ve çok kısa sürede ayıkladıklarını kaydeden Şahutoğlu, “Böylelikle zeytinlerin katma değeri de artıyor. Ve üreticilerimiz ürünlerini, emeklerinin karşılığını alabildikleri ücrete satıyorlar” dedi.

MUHTAR BÖLÜKBAŞ: “DAHA ÖNCE ÇİLE ÇEKİYORDUK, ŞİMDİ İSTİRAHATIMIZA BAKIYORUZ”

Tarsus`a bağlı Eskişehir Mahallesi Muhtarı Bayram Bölükbaş, zeytin boylama konusunda önceleri çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Boylama makinesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne başvurduk. Eleğimiz geldi. Daha önceleri zeytin konusunda çok çile çekiyorduk. Akşama kadar topladığımız zeytinleri, gece yarısına kadar seçmeyle uğraşıyorduk. Ama şimdi Büyükşehir Belediyemizin verdiği eleği kullanıyoruz. Akşama kadar topluyoruz, 15 dakikada eliyoruz, evimize geçiyoruz ve dinleniyoruz” diye konuştu.

“YAŞADIĞIMIZ ZORLUKLAR GERİDE KALDI”

Üreticiler ise ekipman desteğinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Suna Gündal: “Akşam 11`lere kadar seçme yapıyor ve yoruluyorduk. Şimdi işimiz kolaylaştı. Akşama kadar çalışıyoruz, akşam hemen eliyoruz. Yaşadığımız o zorluklar geride kaldı.” 

-Neziha Alemustal: “Önceden kadınlar toplanırdık, tüm komşular tek tek ayıklardık zeytini. Ama şimdi Allah razı olsun Vahap Seçer`den, makinemizi kurdurdu, işimiz kolaylaştı, çok teşekkür ederim.” 

-Rasim Gündal: “Üreticiler için işçiliği yarı yarıya düşürdü. Geçen yıl öğlene kadar topladığımız zeytinleri, akşama kadar 3 kişiyle, 5 kişiyle elle seçiyorduk. Bu imkan köylü için büyük fırsat. Özellikle üreticilerimiz zeytinini öğlene kadar topluyor. İnsanlar burada kalibresine göre seçimini yapıyor. İsteyen kendi kuruyor, isteyen pazara götürüyor malını değerlendiriyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA