27 Ağustos 2025 Çarşamba


15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK, ÇAMLIBEL SU SPORLARI MERKEZİ PROJENİN RESMİ RAKAMLARINI AÇIKLADI


Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’nin Bakanlıkça açıklanan resmi rakamlarını ve detaylarını Mersin kamuoyu ile paylaşan Başkan Gültak, “Proje, 13 bin metrekare kapalı alan içerisinde AVM ve kafe restoran alanları toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmeyecek. Gerisi tamamen yat ve su sporları merkeziyle ilgili alanlar. Bu rakamların tamamı resmi rakamlardır” dedi.

 

Tarih : 15 Aralık 2022 Perşembe 18:50   Okunma : 477

Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’nin Bakanlıkça açıklanan resmi rakamlarını ve detaylarını Mersin kamuoyu ile paylaşan Başkan Gültak, “Proje, 13 bin metrekare kapalı alan içerisinde AVM ve kafe restoran alanları toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmeyecek. Gerisi tamamen yat ve su sporları merkeziyle ilgili alanlar. Bu rakamların tamamı resmi rakamlardır” dedi.

“Çamlıbel Projesi, Türkiye standartlarında bir proje”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, katıldığı bir canlı televizyon programında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hazırladığı Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi ile ilgili resmi rakamlarını paylaştı. Çamlıbel’de gerçekleşecek projenin, Türkiye standartlarında vizyon bir proje olacağının altını çizen Başkan Gültak; “Burada toplamda 68 bin metrekare civarında bir alan olacak. Bir kısım dolgu alanları yer alacak ve yeni mendirekler dikilecek.

Çünkü şu anki mendirekler ve iskeleler de yıkılacak durumda. Ayrıca amatör balıkçıların da olacağı yeni bir limandan bahsediyoruz. Türkiye’deki marinalar ve su sporları merkezi 0,20 yoğunlukta yapılmıştır. Biz de projeyi, Bakanlıktan 0,20 yoğunluk ile geçmesini sağladık. Bunu da çarptığınız zaman 13 bin metrekare kapalı alan yapar. Yapılacak binalar da 7 buçuk metreyi geçmeyecek” diye konuştu.

“AVM ve kafe restoran alanları toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmiyor”

Başkan Gültak; projede yer alan kara alanın toplamda net olarak 68 bin 310 metrekare olduğunu, kapalı alanın ise 13 bin 662 metrekare olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bakanlığımızdan proje ile ilgili açıklanan son rakamlar şöyle; ‘Yatçı emanet ve malzeme odaları 900 metrekare, yatçı tesisi/WC/duş 315 metrekare, yat bakım mağazaları 200 metrekare, büfe kafeterya 200 metrekare, yatçı eğlence tesisi 30 metrekare, yatçı müdahale ve sağlık tesisleri 300 metrekare, yatçı kafeterya 200 metrekare. Alışveriş merkezi alanı 2 bin metrekare ve kafe restoran alanı da 2 bin 520 metrekare... Baktığımızda 13 bin metrekare kapalı alan içerisinde, AVM ve kafe restoran alanları toplamda 4 bin 500 metrekareyi geçmiyor. Gerisi, tamamen yat ve su sporları merkezi ile ilgili alanlar.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA