8 Ağustos 2025 Cuma


19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:15   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:28   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR   23:59   MERSIN’DE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU YENIDEN TAÇLANDı: 135 YıLLıK VEFA VE 40 YıLLıK KARDEŞLIK AYNı SOFRADA BULUŞTU   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: BIR ÇETE İBB DAVASı BORSASı OLUŞTURDU. HSK’YA YARıN TARIH, GÜN, SAAT VERECEĞIZ   21:05   İMAMOĞLU’NDAN TUZLA MITINGINE MESAJ: DIPLOMAM HıZLA IPTAL EDILSIN, DIYE ÜNIVERSITEYE BASKı YAPAN SAVCıLıK, IDDIANAMEYI HALA HAZıRLAYAMADı   20:22   CHP’LI BANKOĞLU’NDAN GENÇLIK DELEGESI ENES HOCAOĞULLARı’NıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANıYOR   20:18   MERSIN’DE 11 YAŞıNDAKI ARAS’TAN TÜRKIYE’YE İLHAM OLAN ÇEVRE HAREKETI   16:12   TOROSLAR KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞINE HAZıR   16:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "BIZIM OLDUĞUMUZ BIR KOMISYONDA BIR ANAYASA ÇALıŞMASı ASLA OLMAYACAK, YAPıLAMAZ"   16:06   DEM PARTILI CENGIZ ÇIÇEK, SAHTE BELGE VE DIPLOMA ŞEBEKESININ FAALIYETLERINE ILIŞKIN TBMM’YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI SUNDU   16:04   GAMZE TAŞCıER’DEN ÖLDÜRÜLEN TBMM PERSONELINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:02   İBB BAŞKANVEKILI ASLAN: EKREM İMAMOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARı OLARAK ASLA USANMAYACAĞıZ, BıKMAYACAĞıZ BU MILLETE HIZMET ETMEKTEN   15:52   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN SAHADA YOĞUN MESAI  
 
     
   

Tarsus Yerel Seçime Nasıl Bakıyor?


Ufuk CAVLI’nın Tarsus İzlenimleri..

 

Tarih : 14 Kasım 2018 Çarşamba 10:17   Okunma : 374

Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus bütün partilerin üzerinde hassasiyetle durduğu bir şehir.

Tarsus Büyükşehir seçimlerine de etki edebilecek bir ilçe olması nedeniyle secimi kazanmanın yanı sıra en yüksek oy nasıl alınırın hesabı yapılmakta.

Tarsusta  secimleri kazanma ihtimali olmayan İyi Parti ve Hdp kilidi çözecek partilerdir.

Chp doğru aday tercihi yapabilirse Hdp ve İyi Partiden gelecek oylarla seçimi kazanmaya en yakın parti olur.

Chp’de Haluk Bozdogan ismini parlatmaya çalışanlar olsa da secimi bireysel hataları nedeniyle kaybetmesi, örgütle olan negatif ilişkileri sağ secmenden oy alma potansiyelinin olmaması nedeniyle tekrar bir hüsrana uğramamak için Chp’de bu ismin aday olması mümkün görülmüyor.

Vedat Günyar ismine parti tabanı ve örgütün sıcak bakması, başarılı bir doktor olarak halkın tüm kesimleriyle olan sıcak ilişkileri nedeniyle adaylığa en yakın isim olarak görülüyor.Tabi Chp’de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ruhi Koçak için bir lobi faaliyeti ciddi anlamda yapılıyor, ismi anketlerde de çıkan Ruhi Koçak Chp’ nin adayı olabilir.Chp’nin ısrarla Tarsusu almak istemesi ve Büyükşehire oy kazandırmak istemesi nedeniyle şu anda her ne kadar Büyükşehir aday adayı olsada Chp’nin Tarsus adayının Vahap Seçer olma ihtimali de göz ardı edilmemelidir, çünkü Vahap Seçer ile Chp Tarsusta zafere en yakın parti olacağını kamuoyu araştırmalarında öne çıkıyor, Büyükşehir adaylığı için fazla şansı olmayan Seçer’i Kılıçdaroğlu Tarsusa atayabilir.

Mhp’de mevcut Belediye Başkanı Şevket Can ile yola devam edilmesi tabanı oldukca mutlu etti.Genel itibari ile Tarsus halkı Şevket Can Başkandan memnun olsa da seçim stratejisini cok iyi olyşturmak zorunda, çünkü İyi Parti faktörü ile Kocamaz taraftarlarının oyunu alması zor görünüyor, bunun yanı sıra Chp’nin güçlü bir adayla sahaya çıkacak olması Mhp’ye zorlu bir süreci getirmiş durumda.

Ak Partide sıkıntılı bir tablo yaşanmakta bir çok isim aday adayı oldu fakat bu isimlerin hic biri parti tabanını ve Tarsus halkını heyecanlandırıp harekete geçiremedi.Anket ve kamuoyu yoklamalarında yaptığımız analizlerde bu isimlerin tanınırlığı olmadığı gibi tamamen Ak Parti oylarına talip olmaları nedeniyle cok ciddi anlamda Ak Partinin Tarsus için aday aradığını söyleyebiliriz.

Heyecan yaratacak, toparlayacak bir isim bulunacağını tahmin ediyorum, arayışlar görüşmeler çalışmalar devam ederken suan için mevcut durumda en güçlü isimler aday adayı olmasa da Semih Özsu ile birlikte İbrahim Gül ön planda.Ak Parti dışardan süpriz bir ismide Tarsus’a atayabilir.

Tarsus’ta Büyükşehir için ise;

Chp’de Fikri Sağlar-Aytuğ Atıcı

Ak Parti’de Lütfi Elvan

İyi Parti’de Burhanettin Kocamaz ismi ön plana çıkmıştır.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA