27 Temmuz 2025 Pazar


21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR   17:57   ENERJISA DAĞıTıM ŞIRKETLERI KRITIK TEKNOLOJIYI TÜRKIYE’YE GETIRDI: TEMAS GERILIMI TESPIT TEKNOLOJISIYLE ŞEBEKE GÜVENLIĞI ARTıYOR   17:56   İSTANBUL TICARI GAYRIMENKUL SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR   17:49   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:35   MESKİ, ANAMUR ÇUKURABANOZ MAHALLESI’NDE ALTERNATIF SU KAYNAĞıNı DEVREYE ALDı   16:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ`NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİM TOPLANTISI YAPILDI


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Aralık ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı`nda yürütülen oturumda; komisyonlardan havale edilen 12 ve birimlerden gelen 1 olmak üzere, toplam 13 madde görüşülerek oylandı. Maddelere geçilmeden önce Başkan Seçer, gündem dışı konularda değerlendirmelerde bulundu. 

 

Tarih : 16 Aralık 2022 Cuma 17:19   Okunma : 269

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Aralık ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı`nda yürütülen oturumda; komisyonlardan havale edilen 12 ve birimlerden gelen 1 olmak üzere, toplam 13 madde görüşülerek oylandı. Maddelere geçilmeden önce Başkan Seçer, gündem dışı konularda değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. birleşiminde, Diyarbakır-Mardin Karayolu`nda bu sabah göreve giden polis servisinin geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polislere geçmiş olsun dileklerini ileterek, acil şifalar diledi. Seçer, terörü bir kez daha şiddetle lanetlediğini dile getirdi.  

Seçer, Anamur`da yapılacak hal projesi için 2 yıl önce müracaatta bulunduklarını anımsatarak, konuya ilişkin şunları söyledi: 

“Talebimiz doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü`nden tarafımıza 152 bin 578 dekarlık alanın 2 yıllık geçici tahsisi verildi. Oraya hal inşaatı başlatacağız ve bu süreç içerisinde de daha sonra kesin tahsisini alacağız. Biz bunun Avan projesini zaten hazırlamıştık. Kalınören Hal Tesisi Projemiz`de 3 ayrı tipte toplam 106 adet dükkan planlamıştık. Bunun artma ihtimali yüksek. Bana taleplerin yoğun olduğu bildirildi. Revize bir plan çalışması olabilir. Yine sandık depolama alanı, ticari alan, idari binalar; bunların şimdi uygulama projesi yapılacak. Yalnız orası eğimli bir arazi, hafriyat çalışmalarını bir iki hafta içerisinde başlatmamız gerekiyor.”

Geçen haftalarda, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası`nın yeni seçilen başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaret ettiğini de aktaran Seçer, Anamur`un genel sorunları üzerine beraber çalışma iradesini ortaya koyduklarını söyledi. Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Süratle onlar da çalışmaya başladılar ve temaslara geçtiler. Sonuç itibariyle uzun süredir beklediğimiz bir karardı. 2 yıl önce bunların müracaatı yapılmıştı. Çok mesafe alınabilirdi. Yani 2 yıl önce başlanacak inşaat, 2 yıl sonra başlamış olacak. Buradan vatandaşlarımın da bilmesini istedim. Bu durum, Bozyazı Hali için de geçerli. Anamur Hali ve Bozyazı Hali, Mersin sınırları içerisindeki Toptancı Halleri içerisinde katma değeri yüksek ürünlerin satıldığı iki önemli haldir. O bölgenin Meclis üyeleri oradaki yetişen ürünlerin ne derece pazar değeri yüksek ürünler olduğunu bilirler. Anamur`un muzundan yeni tropikal meyvelerine, avokadosuna, ejder meyvesine kadar değerli ürünler. Hakeza Bozyazı`da da öyle; örtü altı seracılık, sebze, meyve üretimi, her çeşidinin yapıldığı bölgeler. Bozyazı Hali`nin de talebini yaklaşık 2 yıl önce yapmıştık. Buranın da bir an önce Anamur Sebze Hali yeri gibi tahsisi sağlanırsa oraya da 88 adet dükkan planladık. Bunun da Avan projesi yapıldı. 3 ayrı tipti. Yine ticari alanlar, depolama alanları, idari binaların Avan proje çalışmalarını biz tamamlamıştık.”

Seçer, gündem maddelerinin oylanmasının ardından ise şöyle konuştu:

“2023 YILINDA DA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIMIZI UMUYORUM”

“Burada Mersin`in yararına birçok konuyu tartıştık. Bu konuların bir kısmı Meclis tarafından kabul görmedi, önemli bir kısmı Meclis tarafından kabul gördü. İyisiyle, kötüsüyle, güzeliyle bir yılı geride bıraktık. 2023 yılının da başta tabii ki kentimizden yola çıkarak ülkemizde, tüm dünyada herkesi mutlu edecek, bereket, mutluluk, huzur dolu, kavgasız, gürültüsüz, savaşsız bir yıl olmasını diliyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da önemli çalışmaların altına imza atacağımızı umut ediyorum. Mersin`in hayrına ve yararına önemli konuları hep beraber burada karara bağlayacağımızı umut ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA