16 Haziran 2024 Pazar


14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``   13:49   SIYASI PARTI LIDERLERININ BAYRAM PROGRAMı BELLI OLDU   13:44   SIYASI PARTILERIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı BELLI OLDU   13:44   ÖZGÜR ÖZEL, AZERBAYCAN`ıN MILLI KURTULUŞ GÜNÜ`NÜ KUTLADı   13:33   DEVLET BAHÇELI: "SABıR VE TAHAMMÜL SıNıRıMıZı ZORLAMA YANLıŞıNDAN DERHAL DÖNÜN"  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: ÇİFTÇİYE BÜTÇEDEN, MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1`İ OLAN 186 MİLYAR DEĞİL, 54 MİLYAR TL AYIRILDI


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2023 yılı bütçesinde çiftçiye yapılacak tarımsal destekler için 54 milyar liralık kaynak ayırıldığını belirterek, “Tarım Kanunu`na göre çiftçiye, milli gelirin yüzde 1`i olan 186 milyar lira ayırılmalıydı. AKP iktidarı, bu bütçede de çiftçiye haksızlık yaptı” dedi.

 

Tarih : 18 Aralık 2022 Pazar 13:15   Okunma : 370

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2023 yılı bütçesinde çiftçiye yapılacak tarımsal destekler için 54 milyar liralık kaynak ayırıldığını belirterek, “Tarım Kanunu`na göre çiftçiye, milli gelirin yüzde 1`i olan 186 milyar lira ayırılmalıydı. AKP iktidarı, bu bütçede de çiftçiye haksızlık yaptı” dedi.

Ömer Fethi Gürer, bugün yaptığı açıklamada, çiftçinin 2023 yılı bütçesinden de umduğunu bulamayacağını söyledi. Gürer, iktidarın çiftçiye bakış açışı değişmediği için sorunların arttığını, bu durumun da raflara fiyat artışı olarak yansıdığını belirtti. 

Meclis`te görüşülerek kabul edilen 2023 yılı bütçesinde çiftçilerin hakkının yine yenildiğini savunan Gürer, Tarım Kanunu`nun 21. maddesine göre her yıl çiftçilere milli gelirin yüzde 1`i oranında destek verilmesi gerektiğini anımsattı. Gürer, “Bu kanunu AKP iktidarı yaptı ama 2006 yılından bu yana bu destekler çiftçiye verilmedi. 2023 yılı bütçesinden de çiftçilere tarımsal destekler için 54 milyar lira kaynak aktarıldı. Oysa milli gelirin yüzde 1`i olan 186 milyar liralık kaynak aktarılmalıydı” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın Meclis`te bütçeyle ilgili yaptığı konuşmada, tarım sektörüne yatırım ödenekleri, tarımsal kredi sübvansiyonları, müdahale alımları, tarımsal ihracat destekleri için ayrılan tutarları da çiftçiye verilen destek kapsamında tuttuğunu aktaran Gürer, “Bunlar, doğrudan değil, dolaylı olarak tarıma sağlanan desteklerdir. Çiftçiye doğrudan verilen destekler içinde bunları görmek olası değildir” dedi.

“ÇİFTÇİ, BEKLEDİĞİ DESTEĞİ GÖREMEDİ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay`ın ayrıca gübre ve mazot desteği artışından da söz ettiğine dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Destek artışları sağlandı ama enflasyon karşısında gelen gübre ve mazot zammını karşılamadı. Böyle olunca çiftçiler, bekledikleri desteklere eremediler” diye konuştu. 

Çiftçilerin gelecek yıl da yeterli destek alamayacağını vurgulayan Gürer, “Siyasi iktidar, tarımsal destekleri 54 milyar lira olarak gösterip, tarıma harcanan tüm giderleri de tarımsal destek tanımı içine koyarak çiftçiye haksızlık yapmıştır. Esasen çiftçiye milli gelirin yüzde 2`sinin verilmesi gerekir. Tarımda sorunlar artıyor. Siyasi iktidarın tarıma bakışı ise ne yazık ki değişmediği için çiftçilerin mağduriyetleri devam ediyor” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA