7 Mayıs 2025 Çarşamba


08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN  
 
     
   

Servet Koca, 20 Kasım Çocuk Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, 20 Kasım Çocuk Hakları günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Tarih : 20 Kasım 2018 Salı 09:49   Okunma : 590

Koca yayınladığı mesajda şunları kaydetti: “ Çocuk hakları, insan hakları kavramının içinde ele alınması gerekli bir konudur. Bu haklar hem kanunen, hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; yaşama, barınma, eğitim, sağlık; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden tanımlamaktadır. Çocuk hakları, insan hakları meselesidir ve bu hakların korunması bizi biz yapan, bizi insan yapan en önemli değerimizdir.

Tarihe baktığımızda çocuk haklarına dair ilk metin 1917 yılında, Moskova’da ‘Çocuk Hakları Bildirgesi’ olarak kaleme alınmıştır. Sonraki yılarda Leh eğitimci Janusz Korczak 1919 tarihli ‘Bir Çocuğu Nasıl Sevmeli’ adlı kitabında çocuk haklarından söz etmiş ve konuyu gündeme taşımıştır. Resmileşen ilk metin ise 1924 yılında Milletler Cemiyeti tarafından kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi’dir. Bildiri sözleşmeye dönüştürülerek 20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme adı altında yayınlanmıştır. Türkiye’de ise ilkini 1929 yılında kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız bizlerin övünç kaynağı. Burada dâhi lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonunu, çocuklara verdiği önem ve değeri çok açık olarak görüyoruz. Çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek ülkeyiz. Ancak Türkiye’de çocuk haklarında ve bu hakların korunmasında gelinen nokta hiç iç açıcı değil. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu'nun Çocuk hakları raporuna göre, son 16 yılda 18 yaşın altında 440 bin çocuk doğum yaptı. Cinsel suçların yüzde 46'sı çocuklara karşı işlendi. Çocuğun cinsel istismarında Türkiye dünya listesinde 3. sırada yer aldı. Çocuk işçiliğinde rakam iki milyona yaklaşmış durumda. Çalışan her 10 çocuktan 8'inin kayıt dışı olarak çalıştığını görüyoruz.  2018 yılında 15-16 ve 17 yaşında olan üç çocuk çalışırken hayatını kaybetti ve ölen çocukların üçü de tarım emekçisiydi. Eğitim hakkı raporuna göre ise, örgün ve yüksek eğitimde var olan cinsiyet farkının kapatılmadığı, kadınların net okullaşma oranları tüm düzeylerde erkeklerden geri durumda olduğu, ilkokuldan orta öğretime geçişte kız öğrenci kaybının erkeklere göre yoğunlaştığı görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, ülkemizde çocuk yaşta evlilik ve nişanlılık nedeniyle eğitime devam edemeyenlerin yüzde 97.4'ü kız öğrencilerdir. Yaşam hakkı verilerine bakacak olursak, 2009'dan 2017 yılına kadar 18 ila 21 yaş arasında 68 çocuk ve genç yaşamını yitirdi. Ölümler 'şüpheli' olarak kayıtlara geçti. Çocuklarla ilgili son 3 yılda 18 işkence başvurusu yapıldı. Çocuk tutuklu ve hükümlülere kötü muamele ve işkence iddialarıyla ilgili 2015 yılında 4, 2016 yılında 4, 2017 yılında ise 10 başvuru yapıldığı kaydedildi. Yaklaşık 700 çocuk anneleriyle birlikte cezaevinde. İşlediği suçlardan ötürü de 3 bin 13 çocuğun cezaevinde olduğunu biliyoruz.

İHD, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜİK rakamları baz alınarak referans gösterilen raporlarda belirtilen çocuk hakları maddelerine ilişkin veriler, Türkiye’nin Çocuk Hakları konusunda oldukça vahim bir durumda olduğunun acı bir göstergesi. Taraf olduğumuz Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi doğrudan ya da dolaylı olarak çocukları ilgilendiren bütün etkinliklerde çocuğun yüksek yararının temel alınmasını şart koşar. Her çocuk kaç yaşında olursa olsun bireydir. Çocukluk dönemi birey olma yolunda karşılaşılan fırsatlar dönemidir ki; devletin ve toplumun görevi, çocuğun birey olma sürecindeki karşılaşabileceği tüm engelleri ortadan kaldırması ve bu yoldaki fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek kendilerini gerçekleştirebilmeleri için çocuklara imkan tanımasıdır. Bu konuya dair Partimiz programında 30 madde vardır. İYİ Parti olarak çocuk ve gençlerimize oldukça önem veriyor ve bu konuda ciddi, vazgeçilmez kurallarımızı koyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın adı üstünde çocuk yaşta geleceklerini karartan ve onları hayattan koparan bu tablo ülkemize yakışmamaktadır. Çocuklarımızın yaşamaya, eğitime, sağlıklı olmaya, seslerinin duyulmasına, kendilerine adilce davranılmasına hakları var. Her şeyden öte çocukların çocuk olmaya hakkı var. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk “Çocuklar her türlü istismardan korunmalı ve onlar her şartta yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır. Çocuk sevgisi bir ihtiyaçtır” diyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın doğuştan gelen haklarını en iyi şekilde yaşamaları, ailelerine ve vatanına hayırlı ve iyi bireyler olmaları dileği ile hepinize saygılarımı sunuyorum.”

 






Paylaş :
Etiketler :  iyi parti, servet koca, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA