9 Eylül 2025 Salı


16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:10   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:44   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:38   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:30   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”  
 
     
   

MİLLİ PİYANGO BAYİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI POYRAZ`DAN DİYANET`E HUTBE TEPKİSİ: "ESAS MİLLETİN KUL HAKKINI YİYEN GÜNAH İŞLER"


Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın cuma hutbesinde yer alan yılbaşı kutlamaları ve şans oyunlarına ilişkin ifadelerle ilgili “Yeni bir yıla iyi temennilerle huzur ve barış içerisinde, ülkemizin, insanımızın mutlu olması temennisiyle o geceyi eşiyle, dostuyla bir arada geçirmenin ve bir arada eğlenmenin bize göre bir sakıncasının olmadığını, biz sektörel olarak temsil ettiğimiz iddia, ganyan, sayısal ve milli piyango bayilerinin bu tür açıklamalardan zarar gördüğünü düşünmekteyiz. Bundan kaçınmak gerekiyor. Esas günah olan, milletin kul hakkını yiyen günah işler” dedi.

 

Tarih : 23 Aralık 2022 Cuma 17:45   Okunma : 272

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın cuma hutbesinde yer alan yılbaşı kutlamaları ve şans oyunlarına ilişkin ifadelerle ilgili “Yeni bir yıla iyi temennilerle huzur ve barış içerisinde, ülkemizin, insanımızın mutlu olması temennisiyle o geceyi eşiyle, dostuyla bir arada geçirmenin ve bir arada eğlenmenin bize göre bir sakıncasının olmadığını, biz sektörel olarak temsil ettiğimiz iddia, ganyan, sayısal ve milli piyango bayilerinin bu tür açıklamalardan zarar gördüğünü düşünmekteyiz. Bundan kaçınmak gerekiyor. Esas günah olan, milletin kul hakkını yiyen günah işler” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün yayınlanan cuma hutbesinde yılbaşı kutlamanın, piyango ve şans oyunlarının haram olduğu ifadeleri yer aldı. Bu ifadeler şöyle:

“Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır.”

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz ise hutbede yer alan ifadelere tepki gösterdi. Esas günahın kul hakkı yemek olduğunu belirten Poyraz, şöyle konuştu:

“2022 yılını acısıyla tatlısıyla bir hafta sonra geride bırakacağız. Yaşanan acılarımız var. Yanlış giden işler var. İyi olan şeyler de var. Ama bunların hepsi 2022 yılında geride kalacak. 2023 yılına girerken insanların barış, hoşgörü ve huzur içerisinde bir arada eğlenmesinin bize göre bir sakıncasının olmadığını düşünmekteyiz. Ayrıca her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da yılbaşı öncesinde de bazı çevrelerce çeşitli açıklamalar var. Bu açıklamalardan eğlence sektöründe, yılbaşında eğlenmenin günah olduğunu, eğlence sektörüne dönük birtakım olumsuz açıklamaların yapıldığını ve bu açıklamaların bu sektörde milyonlarca insanı olumsuz yönde etkilediğini, bunun gereksiz olduğunu, her vatandaş yasal çerçevesinde istediği işi yaparken ticaret yapmanın hakkı vardır.

“İDDİA, GANYAN, SAYISAL VE MİLLİ PİYANGO BAYİLERİNİN BU TÜR AÇIKLAMALARDAN ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEKTEYİZ”

Ticaret yapmanın, her sektörde iş yapmanın bir hakkıdır her vatandaşımızın. Dolayısıyla burada, bu işi yaparken bu vatandaşlarımızın işine zarar verecek, zarar getirecek birtakım açıklamalardan kaçınmak gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla eğlenmenin, en azından acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla iyi temennilerle huzur ve barış içerisinde, ülkemizin, insanımızın mutlu olması temennisiyle o geceyi eşiyle, dostuyla bir arada geçirmenin ve bir arada eğlenmenin bize göre bir sakıncasının olmadığının, biz sektörel olarak temsil ettiğimiz iddia, ganyan, sayısal ve milli piyango bayilerinin bu tür açıklamalardan zarar gördüğünü düşünmekteyiz. Bundan kaçınmak gerekiyor. Esas günah olan, milletin kul hakkını yiyen günah işler. Ben Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz olarak bu açıklamayı gerekli görüyorum.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA