11 Ağustos 2025 Pazartesi


14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:54   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

MEZİTLİ İSTİKLAL MAHALLESİ`NDE KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI


Mezitli Belediyesi`nin desteğiyle, İstiklal Mahallesi Kadın Üretici Dayanışma Derneği adı altında örgütlenen üretici kadınlar, pazar kurdu.

 

Tarih : 26 Aralık 2022 Pazartesi 11:01   Okunma : 374

Mezitli Belediyesi`nin desteğiyle, İstiklal Mahallesi Kadın Üretici Dayanışma Derneği adı altında örgütlenen üretici kadınlar, pazar kurdu.

Mezitli`de kurulan 9. Kadın Üretici Pazarının açılışını, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türk Kızılayı Mezitli Şube Başkanı Bekir Özaslan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile birlikte yaptı. Kadınların kendi üretimleri olan, meyve, sebze, kurutulmuş ürünleri ve el işlerinin yer aldığı pazarı gezen Başkan Tarhan, tezgah açan üretici kadınlarla sohbet ederek daha önce açılan 8 farklı pazardaki yaşanan deneyimleri anlattı.

İstiklal Mahallesi Semt Pazarı yerinde açılan 9. Kadın Üretici Pazarı, Perşembe günleri hariç her gün vatandaşlara hizmet verecek.

Açılışta konuşan Başkan Tarhan, kadınların üretimlerinin değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Mezitli`nin çok özel ve güzel bir ilçe haline geldiğine vurgu yaparak, yakalanan başarıdaki en büyük payın kadınlara ait olduğunu belirten Başkan Tarhan, şunları söyledi:

“Bugün burada dokuzuncu Kadın Üretici Pazarını açıyoruz. Bir yerde Kadın Üretici Pazarı açarken üreticilerin de tüketicilerin de talebini dikkate alarak yapıyoruz. İlki burada çalışmak isteyen kadınların olup olmadığına, ikincisi de burada böyle bir potansiyel olup olmadığına bakıyoruz. İstiklal Mahallemizde açılan pazarımızın ise çok özel bir yönü var. Burada kadınlar Mahalle Muhtarımız, Yasemin Demiralp`in öncülüğünde kendi aralarında örgütlenerek bir dernek oluşturdular. Burasının da çok iyi olacağına inanıyorum, kadınlarımız kazanacaklardır. Zaten Türkiye`de örnek gösterilen bir proje, meclis üyelerimiz Belediye Meclisinden bunun yönetmeliğinin kararını çıkarttılar. İnandığım için söylüyorum, kadınlarımız güçlenmedikçe Türkiye`de siyasi yönden de herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Kadınlarımıza her zaman destek vermeye devam edeceğiz.” 

Mezitli`de güçlü kadınların olmasının ülke olarak umutların artmasına neden olduğunu vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de “Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan`ın öncülüğünde kadınlarımız çok harika işler başarıyorlar. Biz de kadınlarımızın bu coşkusuna ortak olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi Türk Kadını yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıktır. Bunu kimseden beklemeden kendileri mücadele ederek kazanıyorlar. Mezitli`nin kadınları ülkemizin gururu olmuştur” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA