2 Mayıs 2025 Cuma


15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

GÜLİZAR BİÇER KARACA: AÇLIK VE YOKSULLUK AKP TARAFINDAN DAYATILDI. ÇARE, AKP`Yİ SANDIĞA GÖMMEK


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “TÜRK-İŞ`e göre hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırı, 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 102,5 oranında arttı. 2023`e umutla girmeyi bekleyen vatandaşın hayalleri ise yine suya düştü. Açlık ve yoksulluk AKP tarafından dayatıldı. Çare, AKP`yi sandığa gömmek. Çözüm Millet İttifakı. Türkiye, artık devredilemez, ötelenemez sorunlarla baş edemez noktadadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonundan da pazarladığı hayallerinden büyüktür” dedi.

 

Tarih : 2 Ocak 2023 Pazartesi 14:22   Okunma : 432

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “TÜRK-İŞ`e göre hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırı, 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 102,5 oranında arttı. 2023`e umutla girmeyi bekleyen vatandaşın hayalleri ise yine suya düştü. Açlık ve yoksulluk AKP tarafından dayatıldı. Çare, AKP`yi sandığa gömmek. Çözüm Millet İttifakı. Türkiye, artık devredilemez, ötelenemez sorunlarla baş edemez noktadadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonundan da pazarladığı hayallerinden büyüktür” dedi.

CHP Deniz Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, bugün yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon ve vatandaşın artan kredi borçlarına dikkat çekti. AKP`nin 2023 yılında yapılacak seçimi kaybetmemesi halinde enflasyonun düşmeyeceğini savunan Karaca, şunları kaydetti:

“AKP KRİZDEN BESLENİYOR: Krizden kim besleniyor? AKP. 2002`den 2022`ye, krizleri tetikleyen ve yarattığı buhrandan beslenen AKP iktidarında enflasyon rekora koşuyor. Fiyatlar, önlenemez ve öngörülemez biçimde sürekli yükseliyor. Vatandaşlarımızın satın alma gücü düşüyor. Yaşam şartları, hayatta kalmayı da ayakta kalmayı da güçleştiriyor. 2022`yi negatif bir tablo ile zorluklarla kapatan ücretli çalışanların maaşları, zamlı fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor.

ENFLASYON REKORU KIRILDI: 2021 yılının kasım ayında yüzde 21,3 olan manşet enflasyon, aralık ayında gelen yüzde 13,6`lık aylık enflasyon verisinin ardından yılı yüzde 36,1`le kapattı. Manşet enflasyon olarak adlandırılan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), sadece 6 ay içinde yüzde 80`e ulaştı. Yılın ikinci yarısında yüzde 80`ler seviyesindeki seyrini sürdüren manşet enflasyon, ekim ayında yüzde 85,5 ile zirve yaptı. Kasım ayında manşet enflasyon yüzde 84,4 olarak ölçüldü.

VATANDAŞIN BANKALARA BORCU: Enflasyondaki değişim dudak uçuklatırken 1 trilyon 533 milyar lira tarım sektörünün bankacılık sektörüne olan kredi borçları, kasım ayında 40,2 milyar TL daha artarak 301,6 milyar lirayı geçti. Bu borcun 238,6 milyar liralık kısmını, sektörün kamu bankalarına olan borçları oluşturdu. Yerli özel ve yabancı bankaların tarım sektöründe olan kredi alacakları ise 63 milyar lirayı buldu. Ekonominin bel kemiği küçük ve orta boy işletmelerin -KOBİ`lerin- bankacılık sektörüne olan kredi borçları ise kasım ayında 98,5 milyar lira daha artarak 1 trilyon 946 milyar liraya ulaştı. Bireysel krediler ve kredi kartı borçlarında da düşüş maalesef yok. Faiz teşviki ve yüksek enflasyon nedeniyle harcamalarını öne çekip borçlanan vatandaşların bankalara olan borcu, bir haftada 32 milyar lira daha artarak 23 Aralık itibariyle 1 trilyon 533 milyar liraya yükseldi.

VATANDAŞIN YALANA KARNI TOK: Sepeti boş kalan vatandaşın yalana karnı tok. TÜRK-İŞ`e göre hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırı, 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 102,5 oranında arttı. 2023`e umutla girmeyi bekleyen vatandaşın hayalleri ise yine suya düştü. Açlık ve yoksulluk AKP tarafından dayatıldı.

ÇARE SANDIĞA GÖMMEK: Çare, AKP`yi sandığa gömmek. Çözüm Millet İttifakı. Türkiye, artık devredilemez, ötelenemez sorunlarla baş edemez noktadadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Recep Tayyip Erdoğan`ın vizyonundan da pazarladığı hayallerinden büyüktür. 2023, seçim yılı. Vatandaşın karnı aç ama hayal pazarlayan AKP vaatlerine karnı tok. Bu tabloyu tersine çevirmek mümkün. CHP iktidarında adaletle, adil bölüşüm ile ülke kaynaklarının peşkeş çekilmesini önleyerek vatandaşın ezilmesini, yok sayılmasını, belinin bükülmesini, başının öne eğilmek zorunda kalmasını önleyeceğiz. 2023`te hep birlikte AKP`yi sandığa gömmekten başka çare, Altılı Masa`dan başka çözüm adresi yok.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA