14 Mayıs 2025 Çarşamba


10:14   MERCAN 100`ÜNCÜ YıL İKLIM VE ÇEVRE BILIM MERKEZI, ÇEVRE MÜHENDISLERI ODASı`NDAN MISAFIRLERINI AĞıRLADı   10:09   NATO DıŞIŞLERI BAKANLARı GAYRIRESMI TOPLANTıSı... BAKAN FIDAN, UKRAYNA, DANIMARKA VE LITVANYA DıŞIŞLERI BAKANLARı ILE GÖRÜŞECEK   10:08   MSB: UZMAN ÇAVUŞ MESUT KARADAĞ YıLDıRıM DÜŞMESI SONUCU ŞEHIT OLDU   09:55   ERHAN ADEM: "22 YıLDıR BU ÜLKEDE NE BAYRAM EDEN ÇIFTÇI NE DE GÜNÜ KUTLANABILEN BIR TARıM KALDı"   09:53   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU, HAFTA SONU KOŞULACAK   09:37   GELECEK PARTISI KONYA MILLETVEKILI HASAN EKICI PARTISINDEN ISTIFA ETTI   08:54   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, UYARı CEZASıYLA PARTIDE KALDı   02:12   MUĞLA`NıN DATÇA ILÇESINE 155 KILOMETRE MESAFEDE 6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   01:43   NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO ETTIKLERI IÇIN GÖZALTıNA ALıNAN ÖĞRENCILERE DESTEK OLMAK IÇIN DIYANET İŞLERI BAŞKANLıĞı`NA PANKART ASıLDı: PEDOFILIYE GEÇIT YOK   01:30   VELI AĞBABA`DAN AK PARTI`YE SÜREÇ TEPKISI: PKK`YLA BARıŞ YAPARKEN CHP`YE SAVAŞ AÇTıNıZ   01:12   GALATASARAY VE TRABZONSPOR, ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı FINAL MAÇıNDA KARŞıLAŞACAK   01:01   CHP`LI KARABAT: ÇOCUK ISTISMARıNı SAVUNAN YOBAZA SES ÇıKARAN 97 BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI ÖĞRENCISI POLIS ŞIDDETIYLE GÖZALTıNA ALıNDı   23:05   İMAMOĞLU HAKKıNDA YENI SORUŞTURMA... GÖKHAN GÜNAYDıN, "SAVUNMANıN DOKUNULMAZLıĞıNA NE OLDU?"   23:04   İSTANBUL VALILIĞI, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN 97 KIŞININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı AÇıKLADı   22:57   CHP LIDERI ÖZEL: NE KORKARıZ, NE SUSARıZ. YARıN SILIVRI`DE MEYDANDAYıZ!   22:45   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE GÖZALTıNA ALıNAN GENÇLERIMIZ IÇIN VATAN EMNIYET`TEYIZ   22:41   EĞITIM SEN İSTANBUL 6 NOLU ÜNIVERSITELER ŞUBESI, BOĞAZIÇI`NDE NUREDDIN YıLDıZ`ı PROTESTO EDEN EN AZ 45 ÖĞRENCININ GÖZALTıNA ALıNDıĞıNı DUYURDU   22:32   CHP`LI ÇIFTCI`DEN KURULTAY SORUŞTURMASıNA TEPKI: İÇI BOŞ, DELIL YOK   22:06   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDE “NURETTIN YıLDıZ” PROTESTOSU... BAYHAN: BOĞAZIÇI`NIN KAYYUM YÖNETIMI KAMPÜSE ÇEVIK KUVVET SOKTU, ÖĞRENCILER GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA ÖĞRENCI YARALANDı   21:34   İYİ PARTILI PAÇACı: PKK`YA BIZLERDEN SAKLADıĞıNıZ NEYI VERMEYI TAAHHÜT ETTINIZ VE NEYI KABUL ETTINIZ  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT: “VATANDAŞIMIZIN HAKKINI KORURUZ, KAÇAK YAPILARA MÜSAADE ETMEYİZ”


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bazı basın yayın organlarında çıkan Akkent Mahallesi`nde inşaatı devam eden Mersin İl Müftülüğü yerleşkesinin bir kısmının kaçak olduğu yönündeki haberlere yönelik açıklama yaptı. İnşaatın ruhsata uygun olduğunu ve kaçak yapılara müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, bölgede iki parselin olduğunu, tartışmalara konu olan parselde herhangi bir inşaat faaliyetinin olmadığını söyledi.

 

Tarih : 3 Ocak 2023 Salı 15:38   Okunma : 289

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bazı basın yayın organlarında çıkan Akkent Mahallesi`nde inşaatı devam eden Mersin İl Müftülüğü yerleşkesinin bir kısmının kaçak olduğu yönündeki haberlere yönelik açıklama yaptı. İnşaatın ruhsata uygun olduğunu ve kaçak yapılara müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, bölgede iki parselin olduğunu, tartışmalara konu olan parselde herhangi bir inşaat faaliyetinin olmadığını söyledi.

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Ocak Ayı 1.Birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi`nden yapılan ve canlı olarak yayınlanan Meclis toplantısında 14 madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclis`te konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akkent Mahallesi`nde devam eden Mersin İl Müftülüğü yerleşkesinin inşaatının kaçak olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.  

Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin Müftülüğü`nün plan tadilatı teklifi olduğunu, bu teklifin de inşaatın devam ettiği parselde değil, Müftülüğe ait olan başka bir parsel ile ilgili olduğunu kaydetti. Başkan Özyiğit, şunları söyledi:

 “1.,  2., ve 3. etap imar planları 5 Ocak`ta askıdan inmiş olacak. Dolayısıyla 15 seneyi bulan Yenişehir`in imar planı meselesinin önü açılmış olacak.  Bir bilgilendirme yapmak istiyorum,  Müftülük yerleşkesi konusu var. Basında kaçak ve benzeri yazılar var. Bunun aslı astarı yok. Yani plan tadilatları teklifleri var ama bir kamu birimi kaçak ya da dayanağı olmayan bir konuda harcama yapamaz. Yani bu kişisel sorumluluk da getirir. Bu konuda biz bir gazetemize tekzip yazısı gönderdik. Tekrar tekzip yayınlamayalım ama haberi de kaldıralım dediler.  Tabi insanlar imar konularını teknik olarak bilmediği için bu haberler insanların hoşuna gidiyor. Ama ben bu haberleri yapacak ve yapan arkadaşlardan tekrar tekrar rica ediyorum ki bir sorsunlar. Belediyemizin ilgili birimine, bize kolaylıkla ulaşabilir ve soru sorabilirler. Şimdi iki ayrı parsel var. İki ayrı parselden bir tanesinde müftülük yerleşkesi yapılıyor. 30 numaralı parselde şu anda yerleşke inşaatı ‘resmi kurum` statüsünde devam ediyor. 31 numaralı parselde ise bir ibadet alanı teklifi var. Dolayısıyla orası resmi bir kurum alanı olması sebebiyle ibadet alanı resmi kurum alanında olamıyor. O düzenleme yapıldı, bunların bir aşaması Meclisimizden de geçti, Büyükşehir Belediye Meclisi`nde de görüşüldü. Yenişehir Belediye Meclisi olarak sosyal ve kamu binalarının dört kata imar verilmesi noktasında bir kararımız vardı. O Büyükşehir Belediye Meclisi`nde 5 katı olarak değişmiş oldu. O bölgenin 1982`den gelen imarında 1.5 emsallik bir imarı var. İnşaatın devam ettiği parsel bu imara uygun olarak ruhsatlandırıldı ve inşaatına başlandı. Daha sonra imar planları yenilendi, o bölgede emsal yeni yapılacak inşaatlar için 0.90 olarak revize edildi. O bölgede bulunan 31 numaralı parseldeki ibadet alanının 0.90 emsal olarak çıkmış olmasına müftülük makamı itiraz etmiş. ‘1.5 emsal vardı,  burada 1.5 emsal vermelisiniz` denilmiş.  Dolayısıyla şu anda Mersin Büyükşehir Meclisi`nde 0.90`ın 1.50`ye dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği konusu görüşülüyor, mesele budur. Ama kaçak bir imalat, inşaat fazlası gibi bir durum söz konusu değildir.”

“BÖYLE BİR ŞEY OLSA BİZ DE MÜDAHALE EDERİZ, GEREKİRSE DAVA AÇILIR, GEREKİRSE MÜHÜRLENİR”

Söz konusu inşaatın kontrolörlüğünün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını da vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

“Resmi kurum inşaatlarında yapı denetim şirketleri yer almaz. Yani kamunun kaynak israfını önlemek için yine kamunun personeli tarafından bu denetimler yaptırılır. Dolayısıyla denetim görevi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Tabi ki biz Belediye olarak kentimizde olan her şeyden haberdar olmak, ilgilenmek zorundayız. Böyle bir şey olsa biz de müdahale ederiz, gerekirse dava açılır, gerekirse mühürlenir ama hiçbir biçimde kimsenin yasayı ya da var olan hakkın üzerinden kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın hakkını koruruz, kaçak yapılara müsaade etmeyiz.” 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA