11 Temmuz 2025 Cuma


15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:44   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:01   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:32   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:47   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:38   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:10   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:28   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:25   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:50   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:10   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:10   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI  
 
     
   

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI MİTİNGİ… MİTHAT SANCAR: “BU GÜÇ, BU ÜLKEYİ, DEMOKRASİYE, BARIŞA, EMEK VE ÖZGÜRLÜĞÜN OLDUĞU BİR GELECEĞE TAŞIYACAK”


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Emek ve Özgürlük İttifakı`nın İstanbul mitinginde; “Sömürüye karşı hakikati kurmak için bu iktidarı göndereceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu güç, bu ülkeyi demokrasiye, barışa, emek ve özgürlüğün olduğu bir geleceğe taşıyacak” dedi. 

 

Tarih : 15 Ocak 2023 Pazar 16:48   Okunma : 286

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Emek ve Özgürlük İttifakı`nın İstanbul mitinginde; “Sömürüye karşı hakikati kurmak için bu iktidarı göndereceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu güç, bu ülkeyi demokrasiye, barışa, emek ve özgürlüğün olduğu bir geleceğe taşıyacak” dedi. 

HDP, Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi ile Sosyalist Meclisler Federasyonu`ndan oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı`nın “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim, Birlikte Değiştirelim” mitingi, bugün İstanbul`daki Kartal Meydanı`nda yapıldı.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, şunları söyledi:

“İSTANBUL`U DEMOKRASİ VE BARIŞIN ÜSSÜ YAPACAĞIZ: Bu iktidar, bu zulüm ve sömürü iktidarı, İstanbul`u faşizmin üssü yapmak istiyor. Türkiye`ye giydirmek istedikleri rejimi burada pişirmek istiyorlar ama biz dedik ki, ‘Hayır, İstanbul faşizme karşı birlikte dimdik duracak ve bu meydanda gösterecek` dedik. İşte gösteriyoruz hep birlikte. ‘İstanbul`u emeğin, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın, üssü yapacağız` dedik. İşte sözümüzün karşılığı sizin yüreklerinizin gümbür gümbür sesidir. Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı. Bütün baskılara rağmen sömürüye savaş politikalarına, polis baskınlarına, kumpas davalarına rağmen HDP`yle birlikte yürüyor. Büyüyerek geliyor. Bu ülkeyi güzelleştirmeye geliyor, bu iktidarı göndermeye geliyor.

İTTİFAK, BU DÜZENİ DEĞİŞTİRMEYE GELİYOR: Bu düzeni değiştirmeye geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı. Değiştireceğiz bu düzeni ve göndereceğiz bu iktidarı. Bu iktidar ve bu düzen savaştan, sömürüden besleniyor. Biz de diyoruz ki, ‘Hep birlikte savaş oyunlarını bozacağız. Bozacağız savaş oyunlarını. Savaşa karşı, barışın en güçlü ittifakını kuracağız`. Her savaş operasyonu aşımızdan, ekmeğimizden, çalmak demektir. Savaş politikalarıyla yoksul halkı daha da yoksullaştırıyorlar. Bu ülkenin geleceğini gasp etmek istiyorlar.

YENİ BİR DEMOKRATİK CUMHURİYET İÇİN GELİYORUZ: ‘Değiştirmeye geliyoruz` dedik. Seçimler var önümüzde. Seçimlerle birlikte bu hayatın her alanında mücadeleyi büyüteceğiz ve bu ittifakı genişleterek geleceğin inşasının merkezi gücü hâline getireceğiz. Yeni bir başlangıç, emek ve özgürlük üzerine kurulacak yeni bir cumhuriyet, demokratik cumhuriyet için geliyoruz. Eşit yurttaşlık için geliyoruz, doğanın hakları için kadın hakları için, gençlerin hakları için geliyoruz. Halklar birleşiyor, inançlar birleşiyor, emekçiler birleşiyor. Kadınların mücadelesi, bu denizi büyütüyor. Önümüzü açıyor. Geliyoruz, değiştirmeye geliyoruz. Sömürüye karşı hakikati kurmak için bu iktidarı göndereceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu güç bu ülkeyi demokrasiye, barışa, emek ve özgürlüğün olduğu bir geleceğe taşıyacak.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA