15 Kasım 2025 Cumartesi


09:58   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:02   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:20   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:01   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:02   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI MİTİNGİ… PERVİN BULDAN: “BU SEÇİMLER, AKP VE MHP İTTİFAKININ FİŞİNİ ÇEKECEĞİMİZ, KENDİ CUMHURBAŞKANIMIZI BELİRLEYECEĞİMİZ BİR SEÇİM OLACAKTIR”


HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı`nın İstanbul mitinginde; “Bu seçimler, tarihi öneme sahip. Yapılacak seçimler, aydınlık ile karanlık, demokrasi ile faşizm arasında yapılacak olan tercih olacaktır. Aynı zamanda bu seçimler, AKP ve MHP iktidarının fişini çekeceğimiz ve kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır” dedi.

 

Tarih : 15 Ocak 2023 Pazar 16:43   Okunma : 390

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı`nın İstanbul mitinginde; “Bu seçimler, tarihi öneme sahip. Yapılacak seçimler, aydınlık ile karanlık, demokrasi ile faşizm arasında yapılacak olan tercih olacaktır. Aynı zamanda bu seçimler, AKP ve MHP iktidarının fişini çekeceğimiz ve kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır” dedi.

HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ile Sosyalist Meclisler Federasyonu`ndan (SMF) oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı`nın “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim, Birlikte Değiştirelim” mitingi, bugün İstanbul`da Kartal Meydanı`nda yapıldı.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, savaşa, yoksulluğa, baskılara karşı “Dur” demek için bir arada olduklarını söyledi. Pervin Buldan, şöyle konuştu:

“BİLEŞENLERİMİZLE BİRLİKTE SEÇİMLERE DAMGAMIZI VURACAĞIZ: Tecrit, savaş politikalarına, siyasi irade gaspına, kayyum rejimine ‘Dur` demek için buradayız. Kadınların ve gençlerin özgürlüğü için buradayız ama aynı zamanda ‘Jin jiyan azadi` (genç, kadın, özgürlük) demek için buradayız. Doğa, yaşam, hukuk talanına ‘Dur` demek için buradayız. Demokrasinin şehri güzel İstanbul`u karanlığın merkezi yapmaya çalışan AKP ve MHP rejimine karşı ‘Dur` demek için buradayız. Bu daha başlangıç. Herkes, 82 milyon bu havayı, rüzgarı hissedecek ve seçimlerde İstanbul, bir kez daha kendisini ispat edecek. Bundan hiç kimsenin endişesi ve kuşkusu olmasın. Çünkü asıl hikâye, bizim hikâyemizdir. 7 Haziran`da başlayan başarımız var. Bu hikâyeyi şimdi, ülkeyi yönetme hikâyesine çevireceğiz. Halklarımızla, bileşenlerimizle birlikte seçimlere damgamızı vuracağız.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ`Nİ GERİ GETİRECEĞİMİZ BİR SEÇİM OLACAKTIR: Bizim mücadelemiz, İstanbul kadar sağlamdır, kararlıdır. Bunun için diyoruz ki, bizim ittifakımız İstanbul kadar güzeldir ve İstanbul`un bahçesidir. Hepimize bu ittifak bir kez daha hayırlı olsun. İstanbul demek, elbette ki de Türkiye demek. Seçimlerde İstanbul`da kazandık mı, Türkiye`de de kazandık demektir. Çünkü İstanbul, Amed`dir, Akdeniz`dir, Karadeniz`dir. Yani kısacası İstanbul, HDP`dir. Bu meydan, Mahirlerin, Kemallerin, İboların, Mazlumların, Orhan Doğanların, Berkin Elvanların, Musa Anterlerin meydanlarıdır. Bu meydandan seçimlerin startını verdiğimizi bir kez daha ilan ediyorum. Elbette ki hedefimiz daha da büyümek. Bu ittifak, daha da büyüyecek, genişleyecek ve bu düzeni mutlaka değiştirecek. İşte bunun için bu seçimler, tarihi öneme sahip. Yapılacak seçimler, aydınlık ile karanlık, demokrasi ile faşizm arasında yapılacak olan tercih olacaktır. Aynı zamanda bu seçimler, AKP ve MHP iktidarının fişini çekeceğimiz bir seçim olacaktır. Bu seçimler, tecride ve savaş politikalarına son verileceğinin bir seçimi olacaktır. İstanbul Sözleşmesi`ni geri getireceğimiz bir seçim olacaktır. Buradan kadınlara bunun sözünü veriyorum. Bu seçimler, kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır. İşte şimdiden seçimlere, gece- gündüz demeden 7`den 70`e Türk`üyle, Kürt`üyle hepimiz hazırlanıyoruz. Kazanacağız, başarı bizimdir.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA