27 Temmuz 2025 Pazar


21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR   17:57   ENERJISA DAĞıTıM ŞIRKETLERI KRITIK TEKNOLOJIYI TÜRKIYE’YE GETIRDI: TEMAS GERILIMI TESPIT TEKNOLOJISIYLE ŞEBEKE GÜVENLIĞI ARTıYOR   17:56   İSTANBUL TICARI GAYRIMENKUL SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR   17:49   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:35   MESKİ, ANAMUR ÇUKURABANOZ MAHALLESI’NDE ALTERNATIF SU KAYNAĞıNı DEVREYE ALDı   16:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR  
 
     
   

TEKFEN`İN KURUCUSU ALİ NİHAT GÖKYİĞİT YAŞAMINI YİTİRDİ


Tekfen Holding ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) kurucularından iş insanı Ali Nihat Gökyiğit (97) yaşamını yitirdi. ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası` sahibi olan Gökyiğit, yarın ikindi vakti Fatih Camii`nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 14:40   Okunma : 291

Tekfen Holding ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) kurucularından iş insanı Ali Nihat Gökyiğit (97) yaşamını yitirdi. ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası` sahibi olan Gökyiğit, yarın ikindi vakti Fatih Camii`nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

TEMA Vakfı, iş insanı Ali Nihat Gökyiğit`in vefatını, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyurdu. Vakfın paylaşımında, "Kurucu Onursal Başkan`ımız ve Yaprak Dedemiz Sayın Ali Nihat Gökyiğit`i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun" denildi.

Ali Nihat Gökyiğit`in cenazesi, yarın ikindi namazının ardından Fatih Camii`nden kaldırılacak.

ALİ NİHAT GÖKYİĞİT KİMDİR

Ali Nihat Gökyiğit, 23 Şubat 1925 yılında Artvin`de dünyaya geldi ve Robert Koleji`nde eğitim aldı. Gökyiğit, daha sonra Michigan Üniversitesi`nde inşaat mühendisliği eğitimi aldı. Türkiye`ye döndükten sonra da Robert Kolej`den arkadaşı Feyyaz Berker ile daha sonra Türkiye`nin en büyük şirketlerinden biri olacak olan Tekfen Holding`i kurdu.

Başarılı meslek hayatının yanında Gökyiğit, toplumsal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra vakıf, dernek, mesleki kuruluş üyeliklerinde de bulundu. Gökyiğit, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyeliği (3 yıl), Gürcistan ve Kırgızistan Fahri Konsolosluğu, Türkiye-BDT İş Konseyleri Başkanlığı (10 yıl), Karadeniz İş Konseyi Türkiye Temsilciliği (10 yıl), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Yönetim Kurulu üyeliği (15 yıl) ve şeref üyeliği yaptı.

İş yaşamının yanında kültürel faaliyetlere önem veren Gökyiğit, arkadaşı Hayrettin Karaca ile 11 Eylül 1992 tarihinde TEMA`yı kurdu. Gökyiğit, İstanbul Ataşehir`de, eşi adına 50 hektarlık Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi kurdu.

Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren su, enerji, çevre ve doğal varlıklar ile ilgili pek çok kuruluşun faal üyesi olan Gökyiğit, her yıl İstanbul`da düzenlenen ‘3 Denizin Öyküsü` Enerji Konferansı`nın kuruculuğunu ve eş başkanlığını yaptı.

Dünyanın en problemli coğrafyalarından olan Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz`in 23 ülkesinin müzisyenlerini bir araya toplayarak kurduğu Tekfen Filarmoni Orkestrası, dünya barışına hizmet eden en önemli kültür faaliyetlerinden biri oldu.

Gürcistan`da fahri vatandaşlık, Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülü; Çukurova, Boğaziçi ve Gazi Osman Paşa Üniversiteleri tarafından ‘fahri doktora` unvanları verilen Gökyiğit, 1997 yılında Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırıldı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA