3 Mayıs 2025 Cumartesi


15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

MALATYA ECZACILAR ODASI BAŞKANI SÖNMEZ: "PİYASAYA SÜRÜLEN İLAÇLAR KESİNLİKLE HASTALARIMIZIN REÇETELERİNİ KARŞILAMIYOR"


Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Sağlık Bakanlığı`nın aralıkta 1,8 milyon, ocak ayında ise 3,1 milyon ilacı piyasaya sürdüğünü belirterek, "Hasta sayısı çok fazla, ilaçlar da bir o kadar az. Piyasaya ilaç sürüldü, önceden bize 1-2 tane geliyordu, şimdi 3-4 tane geliyor. Gelecek bu 200 kutu ilacı sadece hafta sonu nöbetinde eritirim. Şu an bu piyasaya sürülen ilaçlar, maalesef kesinlikle hastalarımızın reçetelerini karşılamıyor. Aslında sıkıntımızda burada başlıyor. Belki biraz sıkıntıyı hafifletecektir ama bir çözüm olmayacaktır" dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 13:26   Okunma : 254

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Sağlık Bakanlığı`nın aralıkta 1,8 milyon, ocak ayında ise 3,1 milyon ilacı piyasaya sürdüğünü belirterek, "Hasta sayısı çok fazla, ilaçlar da bir o kadar az. Piyasaya ilaç sürüldü, önceden bize 1-2 tane geliyordu, şimdi 3-4 tane geliyor. Gelecek bu 200 kutu ilacı sadece hafta sonu nöbetinde eritirim. Şu an bu piyasaya sürülen ilaçlar, maalesef kesinlikle hastalarımızın reçetelerini karşılamıyor. Aslında sıkıntımızda burada başlıyor. Belki biraz sıkıntıyı hafifletecektir ama bir çözüm olmayacaktır" dedi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın açıklamasında bir milyon 800 bin ilacın aralık ayında, 3 milyon 100 bin ilacında ocak ayında piyasaya sürüldüğünü söylediğini anımsatarak, "Bu açıklama antibiyotik şuruplarla ilgiliydi. Diğer gruplarda da mutlaka piyasa sürülme vardır ama Türkiye`de 25 binden fazla eczane var, bir milyon 800 bin ilacın eczanelere dağılımı 75 kutu antibiyotik. Bu 75 kutu eczanenin bir nöbetinde biter hatta nöbette bile yetmez" diye konuştu.

"HASTA SAYISI FAZLA İLAÇ AZ"

Son aylarda grip vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve Malatya merkezde nöbetçi olan 5 eczanede yoğunluk yaşandığını dile getiren Sönmez, şunları söyledi:

"Hasta sayısı çok fazla, ilaçlarda bir o kadar az. Piyasaya ilaç sürüldü, önceden bize 1-2 tane geliyordu, şimdi 3-4 tane geliyor. Henüz bize 75 kutu antibiyotiğin geldiğini söyleyemem. Şu an için öyle bir rakam yok. Piyasaya sürülmüştür ama ilaç dağıtım kanallarına gelmesi biraz sürebilir. 3 milyon 100 bin daha ilacın piyasa sürüldüğünü bakanımız açıkladı ama bunu da böldüğümüzde eczane başına 124 şurup düşüyor. Gelecek bu 200 kutu ilacı sadece hafta sonu nöbetinde eritirim. Şu an bu piyasaya sürülen ilaçlar, maalesef kesinlikle hastalarımızın reçetelerini karşılamıyor. Aslında sıkıntımızda burada başlıyor. Belki biraz sıkıntıyı hafifletecektir ama bir çözüm olmayacaktır…

"ECZACI ARKADAŞLARDAN İLAÇ ALARAK BU ÇARK DÖNMEZ"

Bunun yanında ilaç yokluklarından dolayı da bir yoğunluk yaşıyoruz. Bana gelen bir hasta ilaç bulamayınca diğer eczaneye gidiyor. Bana geldiğinde o ilacı bulabilse diğer eczanede yoğunluk olmayacak ve hastaları hızlı bir şekilde eritebileceğiz ama maalesef nöbette bile ilaç alışverişi yapmaya çalışıyoruz. Nöbetçi olan arkadaşı arıyoruz, `ilaç sizde varsa ona göre hastayı gönderelim` diyoruz ya da nöbete girmeden önce arkadaşlarımızdan ilaç toplayıp öyle nöbete girmeye çalışıyoruz. Böyle yapıyoruz ki hastalara yetebilelim. Taşıma suyla değirmen dönmez. Sürekli il dışından ilaç getirtmeye çalışayım ya da diğer eczacılardan ilaç alayımla bu çarkı döndüremeyiz. Buna kesin bir çözüm getirilmesi lazım. Bir de şiddet vakaları artmış durumda. Kayseri`de bir eczanede `ben sıra beklemem` diyen bir hasta yakını hastaneyi birbirine katıp, şiddet uyguladı. Siz bir baba olarak akşam çocuğunuz 40 derece ateşle yanarken antibiyotiği 5 eczane gezip bulamadıysanız gerginlik yaşanıyor. O siniri de eczacıdan çıkarıyor. Bizim yaşanan sıkıntıyı hızlı bir şekilde çözmemiz lazım. Yoksa bir eczacımız ya da çalışanın hayatına mal olacak ben bundan korkuyorum. Geriye dönüşü olan sıkıntılar yaşanmadan önce hızlı bir şekilde çözüm üretmemiz gerekiyor. Bakanımız uğraşıyor, 15 Aralık zammından önce 2-3 hafta içerisinde ilaçların depolara geleceğini ve hastanın mutlaka gittiği eczanede o ilaca ulaşabileceğini, en fazla üçüncü eczanede onu bulabileceğini söylemişti ama şu an hala hastalarımız 100 hastane geziyor ama hala o ilaç yok. 1,5 ay geçti. Bakanımızdan geçici değil kalıç bir çözüm istiyoruz. Onun içinde eczacıları muhatap kabul edip, eczacılarla masaya oturmayı gerekiyor."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA