8 Ağustos 2025 Cuma


19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:15   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:28   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR   23:59   MERSIN’DE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU YENIDEN TAÇLANDı: 135 YıLLıK VEFA VE 40 YıLLıK KARDEŞLIK AYNı SOFRADA BULUŞTU   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: BIR ÇETE İBB DAVASı BORSASı OLUŞTURDU. HSK’YA YARıN TARIH, GÜN, SAAT VERECEĞIZ   21:05   İMAMOĞLU’NDAN TUZLA MITINGINE MESAJ: DIPLOMAM HıZLA IPTAL EDILSIN, DIYE ÜNIVERSITEYE BASKı YAPAN SAVCıLıK, IDDIANAMEYI HALA HAZıRLAYAMADı   20:22   CHP’LI BANKOĞLU’NDAN GENÇLIK DELEGESI ENES HOCAOĞULLARı’NıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANıYOR   20:18   MERSIN’DE 11 YAŞıNDAKI ARAS’TAN TÜRKIYE’YE İLHAM OLAN ÇEVRE HAREKETI   16:12   TOROSLAR KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞINE HAZıR   16:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "BIZIM OLDUĞUMUZ BIR KOMISYONDA BIR ANAYASA ÇALıŞMASı ASLA OLMAYACAK, YAPıLAMAZ"   16:06   DEM PARTILI CENGIZ ÇIÇEK, SAHTE BELGE VE DIPLOMA ŞEBEKESININ FAALIYETLERINE ILIŞKIN TBMM’YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI SUNDU   16:04   GAMZE TAŞCıER’DEN ÖLDÜRÜLEN TBMM PERSONELINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:02   İBB BAŞKANVEKILI ASLAN: EKREM İMAMOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARı OLARAK ASLA USANMAYACAĞıZ, BıKMAYACAĞıZ BU MILLETE HIZMET ETMEKTEN   15:52   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN SAHADA YOĞUN MESAI  
 
     
   

HDP, "NEPOTİZMLE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKAN KADROLAŞMA AĞININ YARATTIĞI TAHRİBATIN" ARAŞTIRILMASINI ÖNERDİ, AKP VE MHP`Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


HDP`nin “Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, "Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun" derken; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, devlet kurumları yozlaşır, erir" diye konuştu.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 17:09   Okunma : 386

HDP`nin “Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, "Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun" derken; CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, devlet kurumları yozlaşır, erir" diye konuştu.

HDP, TBMM Genel Kurulu`nda "Nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) sonucu ortaya çıkan kadrolaşma ağının yarattığı tahribatın önüne geçilmesi” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi.  

“KAYIRMACILIK, AKRABAYA, YANDAŞA, PARTİLİYE, HEMŞERİYE DAYI OLMAKTIR”

Önerinin gerekçesini açıklayan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, “Nepotizm… Bizi dinleyenler diyecek ki bu kavram nedir, HDP bunu niye getirdi? Nepotizm, anlamı aslında günlük yaşamda her gün karşılaştığımız bir problem. Kayırmacılık, akrabaya, yandaşa, partiliye, hemşeriye dayı olmaktır. Türk Dil Kurumu bile bunu böyle tanımlamaktadır. Hani bir yere girmek, başvurmak için dayın var mı, yok mu? Bugüne kadar bu şekilde gelmiştir” dedi.

“TANIDIĞIN YOKSA SÜRÜNÜYORSUN, PERİŞAN OLUYORSUN”

İpekyüz, “Bürokraside iş bitirmek için bile neredeyse bir yandaş, akraba, dayı bulmak zorundasınız. Rutin işlerinizi bitirmek için. Hani adalet hani hakkaniyet, yok. Liyakat mı var, yok. Nedir, akraba olacaksın, eş, dost olacaksınız, partili olacaksın, mezhebime uygun olacaksın. Hatta bölgemden olacaksın. Buna yönelik atamalar, torpiller, makam, mevki sahipleri tarafından uygulanmakta. Tanıdığın yoksa sürünüyorsun, perişan oluyorsun, yurtdışına gitmek için çare arıyorsun” diye konuştu.

“BİZ YETER DEDİKÇE HEP DAHA FAZLASINA GÖZ DİKENLER BU ÜLKEDE NEPOTİZMİ MODA KILMIŞTIR”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ise “Bugün toplumun kanayan bir yarasını görüşüyoruz. Devlette ciddiyet bırakmayan, adaleti yerle bir eden, liyakati mumla aratan tek adam rejiminin ülkeyi sürüklediği çukurun hepimiz farkındayız. Gencecik evlatlarımız, işsizliğin, çaresizliğin, umutsuzluğun pençesinde kıvranırken devlet kadroları sarayın yakın çevresine adeta peşkeş çekilmektedir. Biz liyakat dedikçe biati seçenler, biz yeter dedikçe hep daha fazlasına göz dikenler bu ülkede nepotizmi moda kılmıştır” dedi.

“EĞER HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜNÜ, TÜBİTAK`A DAİR BAŞKANI YAPARSANIZ DEVLET KURUMLARI YOZLAŞIR, ERİR”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de “Devlet kurumu nasıl yozlaşır? Eğer hayvanat bahçesi müdürünü, TÜBİTAK`a daire başkanı yaparsanız, cayır cayır yanan ormanı söndürmek için Cumhurbaşkanı`ndan onay beklerseniz, okumuş insan görünce ‘Asabım bozuluyor` diyeni YÖK Denetleme Kurulu`na atarsanız, bir günlüğüne kuvvet komutanı olanı Genelkurmay Başkanı, 20 günlüğüne Yargıtay`da hakim yaptığınızı Anayasa Mahkemesi üyesi yaparsanız, milletvekili olarak Cumhurbaşkanı`nın ayakkabısını yalamaktan çekinmeyeni seçerseniz devlet kurumları yozlaşır, erir. Geriye çürümüş bir sistem kalır” diyerek liyakatsizliği eleştirdi.

“HEP KENDİ ADAMLARINI GİRDİRİYORLAR. YOK ARKADAŞLAR BÖYLE BİR ŞEY”

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, “Doğrusu şunu ifade etmek isterim ki hem şahsım hem grubum adına, bu tür bir çalışmayı ve yöntemi, usulü asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun doğru olarak algılanması doğru değildir. Doğru değil de niye böyle yapıyorsunuz diye sorabilirsiniz içinizden. Bunu şöyle ifade edeyim, ben muhalefette bulunan arkadaşlara bazen şaşkınlıklı bakıyorum. Toptan bir reddiyeciliği kabul etmiş, AK Parti hükümetleri neyi yaparsa yapsın hepsi yanlış. Hiçbir şey doğru değil. Her şeyi hileli, hurdalı yapıyorlar. Hep kendi adamlarını girdiriyorlar. Yok arkadaşlar böyle bir şey” dedi.

“TORPİLİ, KAYIRMACILIĞI, NEPOTİZMİ DİBİNE KADAR İŞLETİYORSUNUZ”

Zenbilci`nin ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Şu anda YSK Başkanı ile Sayıştay Başkanı kardeş değil mi? Yanlış mı biliyorum acaba? Türkiye`de iki kardeş dışında bu kadar önemli iki kurumun başında başka bir vatandaş yok mu? Aile Bakanlığı`nda genel müdür, iki yıllık mezun bir zat. İsim vermeyeyim. Niye genel müdür? Benim vekili olduğum ilin Eruh ilçesinde belediye başkanının bütün akrabaları… Bütün kurumların ve müdürlükleri ve başkanlıkları onlarda. Pervari`de geçen ay ziyaret ettim, sordum. Kim Milli Eğitim Müdürü… Hepsi belediye başkanının akrabası. Sizin vekiliniz Zehra Taşkesenlioğlu (AKP Erzurum Milletvekili) … Elimde not var. Bütün ailesi orada yetkili. Necmettin Taşkesenlioğlu, Erzurum Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürü. Zeynep Hanım, Erzurum Atatürk Üniversitesi`nde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı`nda çalışıyor. Muhammet Taşkesenlioğlu, Atatürk Üniversitesi`nde öğretim görevlisi. Nagihan Aksakal Taşkesenlioğlu… Bu devam ediyor. Ya bu ülkede başka liyakatli insan yok mu Erzurum`da? Koca bir ilde siz liyakati bitirdiniz. Torpili, kayırmacılığı, nepotizmi dibine kadar işletiyorsunuz” sözleriyle AKP`yi eleştirdi.

HDP`nin önerisinin oylaması öncesi CHP Grubu, yoklama talep etti. İlk oylamada toplantı yeter sayısı bulunamadı. 5 dakikalık aranın ardından yapılan yoklamada yeter sayı bulundu. HDP`nin önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerin oylarıyla reddedildi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA