27 Ağustos 2025 Çarşamba


15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI  
 
     
   

AYTUN ÇIRAY: “BELİRLİ ARALIKLARLA GÜNCEL İLAÇ KURU İLAN EDİLMELİ VE YERLİ İLAÇ POLİTİKALARINA AĞIRLIK VERİLMELİDİR”


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Sağlık Bakanlığı`na çağrıda bulunuyorum; derhal Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve ilaç tedarikindeki tüm paydaşlarla bir araya gelinmeli, ekonomik gerçeklere uygun fiyatlandırma için belirli aralıklarla güncel ilaç kuru ilan edilmeli ve yerli ilaç politikalarına ağırlık verilmelidir. Depolarda elinde ilaç tutan fırsatçılardan, sahte ilaçlarla devleti dolandıranlardan ve bu kişilerle iş birliği yapan herkesten önümüzdeki seçimlerden sonra İYİ Parti iktidarında yargı yoluyla hesabını soracağız” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 15:28   Okunma : 268

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı`na çağrıda bulunuyorum; derhal Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve ilaç tedarikindeki tüm paydaşlarla bir araya gelinmeli, ekonomik gerçeklere uygun fiyatlandırma için belirli aralıklarla güncel ilaç kuru ilan edilmeli ve yerli ilaç politikalarına ağırlık verilmelidir. Depolarda elinde ilaç tutan fırsatçılardan, sahte ilaçlarla devleti dolandıranlardan ve bu kişilerle iş birliği yapan herkesten önümüzdeki seçimlerden sonra İYİ Parti iktidarında yargı yoluyla hesabını soracağız” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, son zamanlarda artan ilaç yokluğuna ilişkin açıklama yaptı. İYİ partili Çıray, “İlaç krizi derhal çözülmezse sonu bir felaket olacak” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya çağrı yaptı. Çıray, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmeleri yaptı:

“YAKLAŞIK 900 İLACA ULAŞILAMIYOR BUNUN SORUMLUSU UCUBE TEK ADAM REJİMİ VE SAYIN ERDOĞAN`DIR”

“Bütün illerimizden, 29 binden fazla noktada hizmet veren eczacılarımızdan ve ilaç bulamayan hastaların adeta yardım çığlıklarından anlaşılıyor ki, toplum sağlığı anlamında son derece hayati bir krizin içindeyiz. Sayın Fahrettin Koca`nın 17 Aralık 2022`de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilaç teminindeki zorluğa karşı çözümler sıralayıp, ‘Muhtemelen aradığınız ilacı ilk girdiğiniz eczanede bulabilecekseniz` demesinin üzerinden tam 47 gün geçti ve bulunamayan ilaç sayısı her geçen gün artmaya devam etti. Şu anda yaklaşık 900 ilaca ulaşılamadığı Eczacı Birlikleri tarafından söyleniyor. Mevsimsel nedenlerle artan ve çok daha hırpalayıcı seyreden gribal vakalara için kullanılan ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar ve antibiyotikler eczanelerde yeterince olmadığından vatandaşlarımız tarihte görülmemiş bir mağduriyet yaşıyorlar. Elbette ilaç tedariki küresel ölçekte problemli bir durumda ancak çözmek için hiçbir somut adım atmayan ve krizin giderek derinleşmesine göz yumarak toplum sağlığını hiçe sayan tek ülke biziz. Bunun sorumlu ise bu ucube tek adam rejimi ve Sayın Erdoğan`dır.

“İLAÇLARIN YAKLAŞIK YÜZDE 55`İNİ DIŞARIDAN ALIYORUZ”

Her dört ilaçtan biri bulunamıyor ve her iki eczaneden biri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Hemen somut önlemler alınmazsa yakında ilaç alacak eczane de bulmak zorlaşacak. Türkiye`de ilaç konusunda dışa bağımlılık çok yüksek. İlaçların yaklaşık yüzde 55`ini dışarıdan alıyoruz. Sağlık Bakanı ise geçtiğimiz günlerde ilaç krizine bahane olarak hasta ve reçete sayısındaki artışı ileri sürmüş. Gerçekten insaf! Devlet ne için var? Sayın Bakanın bu açıklamaları, siyasi iktidarın ülkeyi yönetemediğinin, toplumu hastalıklara mahkûm ettiğinin ikrarıdır ve dünyanın neresinde olursa olsun, bu tür krizleri çözemeyen siyasi iktidarlar o koltuktan inmeye mahkumdur.

“BELİRLİ ARALIKLARLA GÜNCEL İLAÇ KURU İLAN EDİLMELİ VE YERLİ İLAÇ POLİTİKALARINA AĞIRLIK VERİLMELİDİR”

İlaç krizi öyle bir noktaya geldi ki, sosyal medyada insanlar birbirlerine ilaç soruyor. Tüm bu krizin tek sorumlusu ülkeyi yöneten ve gitmesine az bir zaman kalan bu siyasi iktidardır. Hastayı, doktoru, eczacıyı karşı karşıya getiren bu siyasi iktidar toplum sağlığını korumayı başaramamış, başta çocuklarımız olmak üzere kronik hastalar, kanser hastaları gibi milyonlarca vatandaşımızı ilaçsız bırakmıştır. Sağlık Bakanlığına buradan çağrıda bulunuyorum; derhal Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve ilaç tedarikindeki tüm paydaşlarla bir araya gelinmeli, ekonomik gerçeklere uygun fiyatlandırma için belirli aralıklarla güncel ilaç kuru ilan edilmeli ve yerli ilaç politikalarına ağırlık verilmelidir. Depolarda elinde ilaç tutan fırsatçılardan, sahte ilaçlarla devleti dolandıranlardan ve bu kişilerle iş birliği yapan herkesten önümüzdeki seçimlerden sonra İYİ Parti iktidarında yargı yoluyla hesabını soracağız.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA