7 Mayıs 2025 Çarşamba


08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI   01:09   CHP ANKARA`DA DENIZ GEZMIŞ, YUSUF ASLAN VE HÜSEYIN İNAN IÇIN ANMA PROGRAMı DÜZENLEDI   23:39   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRıYA BILECIK`TE AK PARTI, MHP, CHP`DEN ORTAK TEPKI   22:09   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN TENGIOĞLU`NUN KıZı CHP GENEL MERKEZI`NI ARAYARAK, ÜZÜNTÜLERINI BILDIRDI   21:07   CHP MYK TOPLANDı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "BIR KORUMA ZAFIYETI GÖRMÜYORUM, ERIŞILEBILIR BIR SIYASETÇI OLMAK BENIM TERCIHIM"   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: BEREKETIN VE DILEKLERIN SIMGESI HıDıRELLEZ KUTLU OLSUN  
 
     
   

5. YÖRÜK ÇALIŞTAYI`NDA MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI UYSAL`DAN LİYAKAT VURGUSU


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 5. Yörük Çalıştayı`nın açılışında, “Bizim kültürümüzde liyakate göre yapılanma vardır. Çünkü bizim yaşam koşullarımızın şakası yoktur. Eğer entrikaya lider belirlemeye kalkarsanız, Allah korusun, yağmurda, yaşta, fırtına da sürünüz telef olur ya da kurtlar kapar” diye konuştu.

 

Tarih : 4 Şubat 2023 Cumartesi 15:43   Okunma : 725

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 5. Yörük Çalıştayı`nın açılışında, “Bizim kültürümüzde liyakate göre yapılanma vardır. Çünkü bizim yaşam koşullarımızın şakası yoktur. Eğer entrikaya lider belirlemeye kalkarsanız, Allah korusun, yağmurda, yaşta, fırtına da sürünüz telef olur ya da kurtlar kapar” diye konuştu.

Antalya`da Muratpaşa Belediyesi`nin bu yıl 5`incisini düzenlendiği Yörük Çalıştayı, Türkan Şoray Kültür Merkezi`nde başladı. Çalıştay için 269 Yörük derneği, federasyonu, konfederasyonu ve vakfı Antalya`ya geldi. ‘Yörükler ve Müzik` temasıyla gerçekleşen çalıştay, 2 gün boyunca devam edecek.

Başkan Uysal, çalıştaya eşi Ümran Uysal`la birlikte katılırken, açılış öncesi kültür merkezinin bahçesinde Türkiye`nin dört bir yanından gelen Yörüklerlerle de sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

"ÜLKENİN MAYASI"

Çalıştayın açılışında konuşan Başkan Uysal, Yörük kültürünün bu ülkenin mayası, çıkış noktası ve temel kültürü olduğunu söyledi. Bunun aynı zamanda, gelecekte Türkiye`yi en güzel şekilde temsil etme, savunma ve geleceğe taşıma yükümlülüğü olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Bunu yapmak ve lokomotif olma yükümlülüğümüz var. Şükür ki bunu yapacak bir temel kültüre temel bir duruşa, bir motivasyona sahibiz” dedi.

Bu duruşun yegane dayanağının ise Yörük kültürü olduğunu belirten Başkan Uysal, şöyle devam etti:

“Bu kültürde ‘Benim` demek yoktur. ‘Bizim` demek vardır. Bizim kültürümüzde, yabancıların meritokrasi dediği liyakate göre yapılanma vardır. Çünkü bizim yaşam koşullarımızın şakası yoktur. Eğer entrikaya lider belirlemeye kalkarsanız, Allah korusun, yağmurda, yaşta, fırtına da sürünüz telef olur ya da kurtlar kapar. O yüzden en kabiliyetli kimse, onun peşine düşme yükümlülüğü vardır. Buna da liyakat diyoruz. Bizim kültürümüzden herkesten emeği oranında yararlanmak vardır. Cinsiyet ayrımcılığı yoktur. Bizim kültürümüzde barış ve diplomasi vardır. Savaşmayı da iyi bilmek ama barışık bir diplomatik kalmak esastır. Çünkü göç yollarında ‘Öldürmeye düşman tükenmez` denilecek kadar çok çatışma vardır.”

"YÖRÜKLER DÜNYAYLA REKABET EDECEK"

Yörük kültürünün aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün işaret ettiği muasır uygarlık düzeyini de aşacak bir motivasyona sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, “Muratpaşa Belediyesi olarak, dünyanın en yenilikçi, en kararlı, ikinciliği kabul etmeyen, rekabetçi, üretmeyi hedefleyen, planlamacı, pratik çözümcü, toplumcu, dayanışmacı, ‘biz` diyen, ülkenin geleceği için umut olabilecek bir kültürü yazılı kayıtlarda sağlamlaştırmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Bu amaçla gerçekleştirdikleri Yörük çalıştaylarını her yıl ayrı bir tema ile yaptıklarını aktaran Başkan Uysal, “Yörükler, tarihte olduğu gibi silahın kabzasına yanağını dayadığında olduğu gibi bilgisayar ekranının karşısına geçtiğinde de dünyayla rekabet edecektir” dedi.

TOROSLARIN NAĞMELERİ

Başkan Uysal`ın konuşmasının ardından çalıştay, 2000 yılında hayata veda eden ve Türk halk müziğinin üstadları arasında kabul edilen Özay Gönlüm adına düzenlenen oturumla devam etti. Başkanlığını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü`nden Doç. Dr. Sevilay Gök yaptığı oturumda Yörük kültüründe kadın dansları, Yörük ve Türkmen müziğinde çok seslilik ve boğaz havaları başlıkları ele alındı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA