4 Mayıs 2025 Pazar


01:48   CHP`NIN KONYA MITINGINE HEYBEYLE KATıLAN ÇIFTÇI: "BUNDA TURP YOK. ADALETI, KÖYLÜNÜN, ÇIFTÇININ, EMEKLININ, IŞÇININ HAKKıNı DOLDURACAĞıZ"   01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   23:31   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI… 68 YAŞıNDAKI KONYALı YURTTAŞ: “TUTUKLU GENÇLERI ÇıKARSıNLAR BENI ALSıNLAR”   21:50   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... MURAT BAKAN: BARıŞÇıL BIR INSANDı. BU TUTUMUNU HEM SIYASETTE HEM DE MECLIS`TEKI ILIŞKILERINDE GÖRMEK MÜMKÜNDÜ   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:07   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... OKAN KONURALP: "HOŞÇA KAL AĞABEYIM, BAŞKANıM…"   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:39   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ÖNDER, YARıN İSTANBUL`DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”   17:01   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: ""GENEL BAŞKAN OLARAK TALEBIMDIR, KıRMAZSANıZ INŞALLAH; HER BIRINIZ YÜZ TANE BENIM IÇIN IMZA TOPLAYACAKSıNıZ"   16:22   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BU MILLET EKREM BAŞKANı SANA TELEF ETTIRMEZ AMA TALTIF EDER, SENIN YERINE CUMHURBAŞKANı EDER ONU"   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MSK ERKEK BASKETBOL TAKıMı`NA TRIBÜNDEN DESTEK VERDI   15:01   CHP`NIN ``MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR`` MITINGI... İMAMOĞLU`NUN MESAJı: ``BU ÜLKENIN OBRUKLARıNı DA YOKSULLUĞUNU DA ADALETSIZLIĞINI DE BIRLIKTE AŞACAĞıZ``   14:44   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... MANSUR YAVAŞ: ``KORKUYORUZ KI BUGÜN ARTıK SEÇIM DE YAPMAMANıN ÇARESINE BAKACAKLAR``  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR DEPREMZEDELERİ MEŞOT’TA KARŞILIYOR, YURTLARINDA, KONUK EVLERİNDE VE OTELLERDE KONAKLATIYOR


Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için kapılarını açtığı kendi bünyesindeki yurtlar, Tarsus Gençlik Kampı’ndaki bungalovlar ile kampta kurulan çadırlar, Berdan Konuk Evi ve şehir genelindeki otellerde depremzedeleri misafir etmeye devam ediyor. Depremin yaşandığı bölgelerden Mersin’e gelmeye başlayan depremzedeleri MEŞOT’ta oluşturulan ‘Karşılama Alanı’nda karşılayan Büyükşehir, vatandaşlarıbir yuva sıcaklığında misafir ediyor.

 

Tarih : 9 Şubat 2023 Perşembe 15:28   Okunma : 1094

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için kapılarını açtığı kendi bünyesindeki yurtlar, Tarsus Gençlik Kampı’ndaki bungalovlar ile kampta kurulan çadırlar, Berdan Konuk Evi ve şehir genelindeki otellerde depremzedeleri misafir etmeye devam ediyor. Depremin yaşandığı bölgelerden Mersin’e gelmeye başlayan depremzedeleri MEŞOT’ta oluşturulan ‘Karşılama Alanı’nda karşılayan Büyükşehir, vatandaşlarıbir yuva sıcaklığında misafir ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için kapılarını açtığı kendi bünyesindeki yurtlar, Tarsus Gençlik Kampı’ndaki bungalovlar, Berdan KonukEvi ile şehir genelindeki otellerde depremzedeleri misafir etmeye devam ediyor.Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden Mersin’e otobüsle gelen depremzedeleri de MEŞOT’ta oluşturduğu ‘Karşılama Alanı’nda bekliyor. İlk olarak sıcak çorba ikramında bulunan ekipler,talep eden depremzelerikonaklamaları için uygun yerlere götürüyor.Büyükşehir, depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni yerler için de çalışmalarını sürdürüyor.

Soğuk kış günlerinde vatandaşlar kimsesiz bırakılmadı

10 ili derinden etkileyen depremin ardından pek çok farklı kentten Mersin’e vatandaşlar gelmeye başladı. Büyükşehir, evleri yıkılan veya hasardan dolayı evlerine giremeyen depremzedelerin barınma,ve gıda gibi önemli ihtiyaçlarını sıcak bir ortamda gideriyor. Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Öğrenci Yurdu, Tarsus Gençlik Kampı’nda bungalovlar ile kapta kurulan çadırlarda ve Berdan Konuk Evi’nde tüm depremzedelere kapılarını açan Büyükşehir, Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi psikologları ve PDR uzmanlarının verdiği psikolojik destekle de depremin izlerini ve kaygılarını azaltmayı amaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinden etkilenip farklı illerden kente gelen vatandaşlara ihtiyaç halinde ulaşım konusunda da yardımcı oluyor. Vatandaşlar, Teksin uygulamasından ve ALO 185 hattından hizmete erişim sağlayabiliyor.

Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetkin, “6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sonra Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde tüm ekiplerimizle beraber sahadaydık. Dünden itibaren çok yoğun bir şekilde Tarsus’a gelen depremzedeleri ağırlamak üzere Konuk Evimizde, Tarsus Gençlik Kampı’nda bungalov evlerimizde ve oluşturduğumuz çadırlarda hizmet etmekteyiz. Depremzedelerimize sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemeği sağlıyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca tüm eksikler tamamlanıyor. Daha çok Hatay ağırlıklı olarak Maraş ve Antep’ten de gelenler var” dedi.

Ahmet amca ailesine ulaştı

Hatay’ın Defne ilçesinden Mersin’e getirilen 69 yaşındaki Ahmet Çiçek de bu felaketi yaşayan vatandaşlardan biri. Hatay’ın Defne ilçesi BüyükçatMahallesi’nde depremin yaşandığı gün evinde yalnız olan ve enkazdan dışarı çıkarılan Ahmet amca, ambulanslarla Mersin’e geldi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. İlk geldiği andan itibaren aklı Hatay’dakiçocukları ve torunlarında olan Ahmet amca, telefonu da enkaz altında kaldığından ilk etapta kimseyle iletişim kuramadı.Büyükşehir Belediyesi personeli   aracılığıyla Ahmet amcanın ailesine ulaşıldı. Yaşadığı mutluluk üzerine Ahmet amca gözyaşlarını tutamadı. İlk olarak Suudi Arabistan'daki yakınına ulaşılan Ahmet amca, daha sonra Hatay'daki gelini ve torunları ile telefonda konuşup, seslerini duydu. 

Ahmet amcanın haftada 3 gün girmesi gereken diyaliz tedavisine de başlandı.Hatay’dan ambulanslarla getirildiğini söyleyen Ahmet Çiçek, “Ben Hatay’dan ambulanslarla geldim. Şimdi buradayım, çok rahatım. Mersin Erkek Öğrenci Yurdu’ndayım. Bana bakıyorlar, yemek veriyorlar, çok memnunum. Allah razı olsun hepinizden.   Diyaliz için Antakya'da oturuyordum. Felaketi orada gördüm. Felaketi gördükten sonra hastanelere gittim diyaliz hastalığım için. O hastaneler hep berbat olmuş. Ondan sonra ambulansla Mersin’e geldim. Şimdi Mersin’de diyalizimi görüyorum” dedi.Ailesi ile konuştuğu dakikaların mutluğunu da paylaşan Ahmet amca, “Sağ olun, Allah razı olsun sizden. Beklemiyordum, umudumu kesmiştim. Herkes iyiymiş Allah’a şükür, öyle diyor. Çok mutlu oldum, çok sevindim. ‘İyiyiz’ dediler. İnşallah kendileri de buraya yetişirler. Torunlarımı da görürüm inşallah. Benim en düşündüğüm şey torunlarım. Herkese selam ediyorum. İnsanlık ölmemiş Allah'a bin şükür. İnsanlık daha var. Bir ilaçlarım gelirse benim hiçbir şeyim yok. Eski duruma geldim sayılar. Elbise getirdiler dostlar, arkadaşlar, ayakkabı getirdiler. Çok ilgileniyorlar” diye konuştu.

“Adıyaman yok oldu”

Adıyaman’dan Mersin’e zorlu şartlarda geldiğini ve yaşadığı korku dolu anları anlatan depremzede Berivan Dinç de, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Erkek Öğrenci Yurdu’nda konaklıyor. Adıyaman’dan Mersin’e zorlu şartlarda geldiğini ve yaşadığı korku dolu anları anlatan Dinç, “Adıyaman Merkez’de iki katlı evde oturuyorduk. İki katlı evden bile çıkmakta çok zorlandık. Üst üste depremler yaşadık. Geldiğimiz yerde herkes aç. Yiyecek yardımı gönderilmiyor, kurtarma ekipleri yok. Soğuktan donan, açlıktan ölen bebekler görüyoruz, hastalar görüyoruz, insanlar ölüyor, yok oluyor. Orada hiç bir bina sağlam değil. Gidip çocuklarımızın eşyalarını bile alamadık. Nasıl çıkmışsa öyle. Bebek bezi, mama, süt, ekmek yok. Hiç bir şey yok. Adıyaman yok. Adıyaman’ın sesini duyun. Enkaz altında yaşayanlar bugün yaşamıyor. Sadece kurtarılmadıkları için yaşamıyorlar, kurtarılabilirlerdi. Kimi arasak ailenin yarısı yok. Bazen geliyor bütün bir aile yok olmuş. Yani yarın ne olacağını bilmiyoruz. Biz kaçtık ama orada kalanlar var. Hava çok soğuk, battaniye bile yok. Araçlarda yakıt yok. Donmaktan zor kurtulduk diyebiliriz” dedi.

Mersin’e bir arabada 9 kişi geldiklerini söyleyen Dinç, “Yollar zaten hep çökmüştü. Bekleye bekleye geldik. 16 saate buraya varabildik. Birkaç tanıdık yönlendirdi buraya yerleştik. Yaşadığımız için şanslı mıyız, şanssız mıyız onu da bilmiyoruz. Adıyaman yok oldu. Köylerinden haber alınamıyor. Buraya geçişteki köprülerin hepsi hasarlıydı. Çok zor bir şekilde bu tarafa geçtik korka korka. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Çocuğum basit bir şeyden enfeksiyon kaptı, dezenfekte edemedik. İlaç kesinlikle yok. Bulabildiğimiz şeyler iki gün en fazla idare edebildi bizi. Aç olduğumuz için kaçtık ve bebeklerimin, çocukların hayatından şüphe ettik. Dayanacaklar mı bilemedik. Bu yüzden kaçtık” ifadelerine yer verdi.

“Depreme evde yakalandık”

Tarsus Gençlik Kampı’nda konaklayan depremzedelerden İlyas Pektaş ise “Maraş 12 Şubat Mahallesi’nde oturuyordum. Depreme evde yakalandık, çocukların yanına gittik. O gün çok zor durumda kaldık. 2 günü orada geçirmek zorunda kaldık. Artık yeme içme, temizlik, barınma ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız için mecburen Mersin’e gelmek zorunda kaldık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Burada bize sağ olsun yardımcı oldular, yerleştirdiler” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA