28 Kasım 2025 Cuma


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

SOL PARTİ BAŞKANLAR KURULU ÜYESİ ÖNDER İŞLEYEN, HATAY`DA: "TAM BİR ÇARESİZLİK HAKİM"


Depremin en çok hasar neden olduğu illerden olan Hatay`da, SOL Parti dayanışma noktası kurdu. Hatay`da yaşananlara dair konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim" dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2023 Cuma 16:37   Okunma : 340

ZEHRA DEĞİRMENCİ/ SİBEL KAHRAMAN 

SOL Parti, Hatay`da deprem dayanışma noktası kurdu. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim" dedi.

6 Şubat`ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından büyük yıkım yaşayan Hatay`da gönüllüler dayanışmayla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Defne ilçesinde bir spor salonunu dayanışma noktası haline getiren SOL Parti, burada toplanan yardımları insanlara dağıtıyor.

"HATAY`DA HALK SAĞLIĞI TEHLİKESİ VAR"

Hem deprem sonrası yaşanan süreci hem de burada yapılan yardımları değerlendiren SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Hatay`da tablonun günlerdir değişmediğini ve sürecin dağınık ilerlediğini, organizasyonun olmadığını dile getirdi. Arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade eden İşleyen, "Bugün hala hayata tutunmaya çalışan insanlara ulaşılamadı çünkü günlerdir zaten gönüllüler çok ama ekipman yok. Dolayısıyla tam bir çaresizlik hakim. Onun ötesinde burayı herhangi bir çadır, temizlik, tuvalet organizasyonu yok. Halk sağlığı sağlığı tehlikesiyle halk karşı karşıya kalmış durumda" dedi.

"HATAY HALKINI AYAKTA TUTAN DAYANIŞMA OLDU"

Depremin son günlerinde yardımların gelmeye başladığını ifade eden İşleyen, gelen yardımların da toplumun dayanışması sonucu ulaşabildiğini ve insanların moral olarak bu dayanışmayla ayakta kalabildiğini söyledi. Bir tarafta elinde bütün yetkilerini bulunduran iktidarın, bir tarafta da yetkisi olmadığı halde gücü olup bu gücü örgütlülüğünden ve dayanışmadan alan toplumolduğunu kaydeden İşleyen, o toplumun Hatay`ı ayakta tuttuğunu açıkladı.

"EĞER BU FELAKETTEN ÇIKACAKSAK, ÖNCE İKTİDARDAN HEP BİRLİKTE KURTULMALIYIZ"

İşleyen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize düşen sorumluluk burada insanlara sonuna kadar dayanışma içerisinde olmak. Onların ihtiyaçlarını birlikte karşılamaya çalışmak. Ama yetmez, buranın ve Türkiye`nin yeniden kuruluşa ihtiyacı var ve bunun için mücadele edeceğiz. Ne kadar büyük bir felaket iktidarıyla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Eğer Türkiye yeniden kurulacaksa ve eğer bu felaketten çıkacaksa ve bunu gerçekten kötülüğün yerine iyiliğin, sevginin, dayanışmanın çoğaldığı, bu insanların hiçbirinin bir daha böyle bir çaresizliğe düşmediği Türkiye kuracaksak önce bu iktidardan hep birlikte kurtulacağız. Ondan sonra burada gösterdiğimiz dayanışmanın, örgütlülüğün gücüyle yeni bir Türkiye için mücadele edeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA