19 Ağustos 2025 Salı


18:35   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:25   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:18   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   10:55   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:25   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM  
 
     
   

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ FINDIK: "MESLEKTAŞLARIMIZ 10 İLDEKİ BÜYÜK DEPREMDE NEREDEYSE HER NOKTADA HAYVANLAR VE HAYVAN SAĞLIĞI İÇİN HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR"


Türk Veteriner Hekimleri Birliği, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgelerinde evcil, sokak ve çiftlik hayvanlarının mama ihtiyacını karşılayarak tedavilerini yapıyor. İlk günden itibaren sahada olduklarını söyleyen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Hatay`da yaptığı açıklamada; "Meslektaşlarımız 10 ildeki büyük depremde neredeyse her noktada hayvanlar ve hayvan sağlığı için hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

 

Tarih : 12 Şubat 2023 Pazar 15:44   Okunma : 237

ZEHRA DEĞİRMENCİ/ SİBEL KAHRAMAN

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgelerinde evcil, sokak ve çiftlik hayvanlarının mama ihtiyacını karşılayarak tedavilerini yapıyor. İlk günden itibaren sahada olduklarını söyleyen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Hatay`da yaptığı açıklamada; "Meslektaşlarımız 10 ildeki büyük depremde neredeyse her noktada hayvanlar ve hayvan sağlığı için hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

Depremde zarar gören 10 ildeki sokak hayvanları, evcil hayvanlar ve çiftlik hayvanları için bölgede çalışmalarını sürdüren Türk Veteriner Hekimleri Birliği, depremin hemen ardından kurduğu kriz masasıyla hayvanların hem tedavilerini yapıyor hem de gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. 

“HAYVANLARIN MAMA VE YEM DESTEĞİNİ SAĞLAMAYA, TEDAVİLERİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bölgedeki çalışmalarına dair konuşan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, hem büyük hayvan yemi hem de sokak hayvanları için mama ihtiyacı olduğunu aktardı. Fındık, gönüllü firmaların desteğiyle gelen mamaların veteriner hekimler ve yardımcı personeller tarafından hayvanlara ulaştırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu bölgelerde meslektaşlarımız öncelikle insanı yardım girişimleriyle çalışmalarına başladılar ve sonrasında enkazdan yaralı kurtulan hayvanlara yönelik veteriner hekimlik hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Sadece kedi ve köpek gibi pet hayvanları değil, çiftlik hayvanları için de destekler sürüyor. Mama ve yem desteği sağlamaya ve tedavilerini sürdürmeye çalışıyoruz. Meslektaşlarımız 10 ildeki büyük depremde neredeyse her noktada hayvanlar ve hayvan sağlığı için hizmet vermeye devam ediyor."

“HAYVANLAR GÜVENLİ BÖLGELERE SEVK EDİLİYOR”

Afet bölgesinde zarar gören hayvanların barınaklara gönderildiğini ve ilk müdahalenin ardından çevre illere tahliyelerinin yapıldığını kaydeden Sakarya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Volkan Toker şunları söyledi:

“İnsan hayatı kurtarmaya çalışan ekiplerle beraber koordineli olarak çalışıyoruz. Hayvanlarda sokaklarda çeşitli sıkıntılara neden olmasın diye sokakta bulunan, enkazlarda bulunan hayvanlar barınaklara geliyor. Barınaktaki arkadaşlarımız bu hayvanların ilk müdahalesini yaptıktan sonra diğer illere sevk işlemlerini gerçekleştiriyor. Burada gönüllü kuruluşlarla, belediyelerle birlikte bu hayvanların şehir dışına, güvenli bölgelere nakledilmesi sağlanıyor. Şu an için depremin ilk gününden itibaren arkadaşlarımız sahada görev alıyorlar. Depremde zarar gören 10 ilin hepsinde görev yapan meslektaşlarımız şu anda mevcut. Hayvanların sağlığı için, sadece sokak hayvanları değil, çiftlik hayvanları ve diğer tüm hayvanlar için bunların hepsinin bakımıyla ilgilenen meslektaşlarımız aktif olarak sahadalar.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA