27 Kasım 2025 Perşembe


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

BABACAN: ÇOK SAYIDA VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK AMA BUNLARIN ÖNEMLİ BİR KISMI ÖNLENEBİLİR KAYIPLARDI. DEPREMDEN SONRAKİ İLK 2-3 GÜN HIZLI HAREKET EDİLEBİLSEYDİ YİNE ÇOK SAYIDA ÖLÜMÜ ÖNLEYEBİLİRDİK


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik ama bunların önemli bir kısmı önlenebilir kayıplardı. Ona üzülüyoruz. Deprem öncesi tedbirlerde daha dikkatli olunsaydı önlenebilirdi. Depremden sonraki ilk 2-3 gün hızlı hareket edilebilseydi yine çok sayıda ölümü önleyebilirdik. Bu konularla ilgili bir soru seti hazırlıyoruz. Depremden önce neler yapılmadı? Niye yapılmadı? Yarın bu sorularımızı ülkeyi yönetenlere soracağız” dedi.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 22:19   Okunma : 241

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik ama bunların önemli bir kısmı önlenebilir kayıplardı. Ona üzülüyoruz. Deprem öncesi tedbirlerde daha dikkatli olunsaydı önlenebilirdi. Depremden sonraki ilk 2-3 gün hızlı hareket edilebilseydi yine çok sayıda ölümü önleyebilirdik. Bu konularla ilgili bir soru seti hazırlıyoruz. Depremden önce neler yapılmadı? Niye yapılmadı? Yarın bu sorularımızı ülkeyi yönetenlere soracağız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremde 340 insanın hayatını kaybettiği Şanlıurfa`da açıklama yaptı. ‘Türkiye Tek Yürek` kampanyasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan şunları söyledi:

“DEVLET ASLINDA BİR CEBİNDEN ALIYOR, ÖBÜR CEBİNE KOYUYOR”

“Dün bir bağış kampanyası vardı. Yüksek bir bağış rakamına ulaşıldı. Fakat bunun kahir ekseriyeti zaten kamu kuruluşlarının elindeki kaynağı bağış yapmaları… Devlet aslında bir cebinden alıyor, öbür cebine koyuyor. Yani değişen fazla bir şey yok. Net anlamda 30 milyarlık bir bağış var. Bunun da ne kadar zamanda fiiliyata döneceğini bilmek zor. 1-1 buçuk milyar dolar mertebesinde bir bağış önemli bir rakamdır ama enkazın kalkması ve hayatın normale dönmesi için asla yeterli olmayacaktır. Kaynak temini ve kaynakların doğru yerlere yönlendirilmesi konusunda yapacak çok iş var ama bugün önce insani sorunlara eğilmemiz lazım. Gerisi arkadan gelir. Bir şekilde düzelir, toparlanır inşallah.

“SOSYAL VE EKONOMİK ENKAZIN KALDIRILMASI ÇOK CİDDİ UZMANLIK İŞİ”

Sosyal ve ekonomik enkazın kaldırılması çok ciddi uzmanlık işi. Biz şimdiden çalıştık. 2001 krizini, 2008-2009 krizini yöneten ekibimiz bizimle. Böylesine büyük bir sosyal ve ekonomik krizin üstesinden nasıl gelinir bununla ilgili yakın bir zamanda çalışmalarımızı tamamlayıp kamuoyuyla çalışacağız. Tavsiyelerimizi bugünkü iktidara ileteceğiz. Seçimden hemen sonra da kolları sıvayıp kendimiz bunları uygulamaya başlayacağız.

“ÖZGÜR YAYINCILIK MUTLAKA DEVAM ETSİN”

Gün, sansür günü değil. Gerçeklerin üstü örtülmemeli. Gerçekleri halktan saklayarak bir yere varamazsınız. Felaketin ne kadar büyük olduğunu herkes biliyor, görüyor. Dolayısıyla hiçbir şeyi saklamaya, örtmeye gerek yok. Depremden önce yapılması gerekirken yapılmayanları herkes biliyor. Depremden sonraki ilk birkaç gün sistem çalışmadı. Bunu da herkes biliyor, görüyor. Kimse kimseden bir şey saklamaya çalışmasın. Özgür yayıncılık mutlaka devam etsin.

“AKILLARININ UCUNDAN GERÇEKLERİ TOPRAĞIN ALTINA GÖMMEK GEÇİYORSA HEMEN UNUTSUNLAR”

Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde gerçekleri saklamanın zaten imkânı yok. Dolayısıyla benim hükümete acil çağrım şu: Eğer akıllarının ucundan gerçekleri toprağın altına gömme gibi bir şey geçiyorsa bunu hemen unutsunlar. Bu niyetlerinden vazgeçsinler. Özgür basın hayat kurtarır. Bu depremde bunu gördük.

“KAYIPLARIN ÖNEMLİ BİR KISMI ÖNLENEBİLİRDİ”

Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik ama bunların önemli bir kısmı önlenebilir kayıplardı. Ona üzülüyoruz. Deprem öncesi tedbirlerde daha dikkatli olunsaydı önlenebilirdi. Depremden sonraki ilk 2-3 gün hızlı hareket edilebilseydi yine çok sayıda ölümü önleyebilirdik. Bu konularla ilgili bir soru seti hazırlıyoruz. Depremden önce neler yapılmadı? Niye yapılmadı? Yarın bu sorularımızı ülkeyi yönetenlere soracağız.

“ÜLKEYİ YÖNETENLER ‘BEN` DEMEYİ BIRAKSIN, ‘BİZ` DEMEYE BAŞLASIN”

Bu ülke büyük bir ülke. Milletimizin sağduyusu, basireti ve metaneti çok yüksek. Bu topraklarda nice zorluklar çektik. Milletçe omuz omuza verdiğimiz zaman hepsinin üstesinden geldik. Yine millet olarak ayağa kalkacağız. Koşmaya başlayacağız. En ufak şüphem yok. Yeter ki birlik, beraberlik ruhunu yitirmeyelim. Milletçe hep beraber, el ele verelim. Ülkeyi yönetenler de ‘ben` demeyi bıraksın, ‘biz` demeye başlasın."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA