5 Ağustos 2025 Salı


10:28   CHP’LI GÜRER: “SAYıN CUMHURBAŞKANı ’KASıM AYıNDA ÖDEME YAPıLACAK’ DEDI AMA ÇIFTÇININ O GÜNE KADAR DAYANACAK HALI KALMAMıŞ”   10:18   AKİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: “TEMMUZ’DA 1.305 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTıK”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı GENÇLIK KÖPRÜSÜ   07:40   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN PTT’DEKI KıYıMA SERT TEPKI: “DEVLET ELIYLE GÜVENCESIZLIĞE ZEMIN HAZıRLANıYOR”   22:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN MUT’A SAĞLıK KALKANı: SINEKSIZ YAZ İÇIN KESINTISIZ MÜCADELE   20:25   MESKİ’DEN KARAHıDıRLı’YA 40 YıLLıK SORUNU BITIREN DEV YATıRıM: “SU CENNET OLDU”   15:55   SAHTE E-IMZA ILE YÜZLERCE SAHTE DIPLOMA IDDIASı... CHP’LI SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "BU, TÜRKIYE’NIN DIJITAL EGEMENLIĞINE AÇıK BIR SALDıRı"   15:53   ÖZGÜR ÇELIK: “MURAT ÇALıK DERHAL TAHLIYE EDILMELI, TÜRKIYE’YE BU AYıBı YAŞATANLARı INATLARıNDAN VAZGEÇMEYE ÇAĞıRıYORUZ”   15:50   CHP YARıN 21 ILDE SAHAYA INIYOR   15:07   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KUZOLUK’A KONFORLU ULAŞıM HAMLESI   12:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TÜRKIYE’YE MODEL OLACAK EĞITIM VIZYONU: BETEM’LERLE GÜÇLÜ NESILLER YETIŞIYOR   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK MODEL: MOLA EVLERI ILE HEM ÇOCUKLARA DESTEK HEM AILELERE NEFES   19:15   MERSIN’DE YAZ COŞKUSU BÜYÜKŞEHIR’IN ‘YAYLA ŞENLIKLERI’ İLE BAŞLADı    19:05   GÜLCAN KıŞ "GAZI MECLISIN YASAMA YETKISI, SARAY TARAFıNDAN GASP EDILDI"   19:01   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜRETICILERE MAKINE EKIPMAN DESTEKLERI DEVAM EDIYOR   17:30   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER’DEN TUNÇ SOYER’E ZIYARET: "BOMBOŞ BIR DOSYA, DAYANAKSıZ IDDIALAR"   13:19   MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYANLıLAR DERNEĞI’NIN GELENEKSEL AŞURE ETKINLIĞINE YOĞUN İLGI   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN HASTA TUTUKLU BELEDIYE BAŞKANıNA ZIYARET: “BU VEBALIN ALTıNDA KALıRSıNıZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE  
 
     
   

KENAN NUHUT: DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN SPORCULARIN AİLELERİNE TAZMİNAT ÖDENMELİ


CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, 6 Şubat depreminden etkilenen amatör ve profesyonel sporcular ile spor yöneticilerinin deprem desteklerinden yararlanması gerektiğini söyledi. Nuhut, “Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli-yabancı ayrımı yapılmaksızın sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de sporcuların ailesi için hayati bir adımdır” dedi. Nuhut, deprem bölgesindeki spor kulüplerinin varsa ecrimisil, kira ve vergi borçlarının silinmesi için çarı yaptı.

 

Tarih : 17 Şubat 2023 Cuma 12:31   Okunma : 370

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, 6 Şubat depreminden etkilenen amatör ve profesyonel sporcular ile spor yöneticilerinin deprem desteklerinden yararlanması gerektiğini söyledi. Nuhut, “Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli-yabancı ayrımı yapılmaksızın sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de sporcuların ailesi için hayati bir adımdır” dedi. Nuhut, deprem bölgesindeki spor kulüplerinin varsa ecrimisil, kira ve vergi borçlarının silinmesi için çarı yaptı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Kenan Nuhut, 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerden ciddi derecede etkilenen afet bölgelerindeki amatör ve profesyonel binlerce sporcu ve spor yöneticisinin büyük kayıplar verdiğini belirtti. Nuhut, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“KULÜPLERİN GELECEK YIL VEYA İSTEDİKLERİ BİR TARİHTE ŞU AN BULUNDUKLARI LİGLERDEN MÜSABAKALARINA DEVAM ETMELERİ EN ÖNEMLİ NOKTADIR”

"85 milyon olarak enkazın altında kaldık, bölgedeki spor insanları da bu yıkımdan büyük zarar gördüler. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve yaralılarımıza Allah`tan acil şifa diliyoruz. Ancak bu temennilerimiz, 11 güzide kentimizin ayağa kalkması için yeterli değil. En önemli görevimiz, milyonlarca bölge insanına, devlet ve millet olarak destek olmak. Bölgedeki amatör ve profesyonel spor kulüpleri, her şeylerini kaybettiler. Süper Lig`de Hatayspor ve Gaziantepspor`la TFF 1, 2 ve 3. liglerde 9 takım, TFF`nin onayı ile müsabakalardan çekildiler. Yine voleybol 2. Ligi`nde Malatya Belediyespor Takımı ile Hatay Voleybol Takımı, oyuncularını kaybetti. Kahramanmaraş`ta Belediyespor güreş takımında çok sayıda evladımızı yitirdik. Tablo ağır. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve ilgili federasyonların yapması gereken hem sporcuların hem de kulüplerin haklarını korumaktır. Bu konuda yüce Türk Milleti`nin spor dünyasından da desteğini esirgemeyeceğini bilmekle beraber, kulüplerin gelecek yıl veya istedikleri bir tarihte şu an bulundukları liglerden müsabakalarına devam etmeleri en önemli noktadır.

“ENKAZDAN ÇIKAN SPORCULARIN SPORA DEVAM EDEMEMELERİ DURUMUNDA HAYATLARININ GERİ KALANI İÇİN KAYNAK YARATILMALI”

Kulüplerin bu yıl sezon sonuna kadar hak edişlerinin ilgili federasyonlarca ödeneceğini düşünmekle beraber, yine kulüplerin hasar gören tesis ve spor alanlarının da ivedi olarak yapılması, sosyal hayatın yeniden oluşması adına önemli bir konudur. Depremde hayatını kaybeden sporcularımızın yerli-yabancı ayrımı yapılmaksızın sözleşmelerindeki mali hükümlerinin yerine getirilmesi, yine deprem tazminatı ödenmesi, kayıpları telafi etmese de sporcuların ailesi için hayati bir adımdır. Yine antrenör ve yönetici kadrolarımız da büyük kayıplar vermişlerdir. Enkaz altından yaralı çıkan sporcularımızın da spora devam edememeleri halinde hayatlarının geride kalan bölümünü rahatça sürdürebilmeleri açısından kaynak yaratılması gerekmektedir. Kaldıkları otelde hayatını yitiren KKTC`li voleybolcu evlatlarımız için de üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeliyiz. Bu konularda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, TFF, Voleybol Federasyonu, Basketbol Federasyonu ve ilgili federasyonlar çok ayrıntılı bir raporlama yapmalı ve kayıplarımızın envanterini çıkarmalıdır.

“BÖLGEDEKİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DE POZİSYONLARINA BAKILMAKSIZIN MADDİ VE MANEVİ YARDIMLAR YAPILMALIDIR”

Profesyonel 9 kulübümüzün yanı sıra oynamak istemeyen bölge takımlarına da gelecek yıl aynı ligden devam garantisi verilmelidir. Yardım kampanyalarının sporculara da eşit ölçüde dağıtılacağına inanmak istiyoruz. Profesyonel futbol takımlarının yanında, bölgedeki bini aşkın amatör spor kulübüne de pozisyonlarına bakılmaksızın maddi ve manevi yardımlar yapılmalıdır. Kulüplerin geriye dönük varsa ecrimisil, kira ve vergi borçları vakit kaybetmeksizin silinmelidir. Burada hangimize ne görev düşüyorsa siyaseti bir kenara bırakıp el ele vermeliyiz. Onlar, bu sezon bizlerin tartışmasız şampiyonudur, gönüllerimizin değişmez liderledir.”

Nuhut, bölgedeki spor faaliyetlerinin kent yaşamı başlarken hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparken bireysel lisansa sahip sporcuların da unutulmaması gerektiğini vurguları.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA