27 Kasım 2025 Perşembe


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

VELİ AĞBABA: AĞIR HASAR RAPORU VERİLEN BİNALARIN AZ HASARLIYA ÇEVRİLDİĞİ İDDİALARI VAR


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya`da çadırda kalan depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşların hasar tespitleriyle ilgili şikayetlerinin olduğunu kaydeden Ağbaba, “Ağır hasarlı olan binaların az hasarlıya çevrildiği iddiaları var. 2020 depreminde de aynı şey oldu. Az hasarlı olan binaların birçoğu yıkıldı. Buradaki insanların hayatı riske atılıyor, bu bir vebaldir” dedi.

 

Tarih : 19 Şubat 2023 Pazar 17:59   Okunma : 395

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya`da çadırda kalan depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşların hasar tespitleriyle ilgili şikayetlerinin olduğunu kaydeden Ağbaba, “Ağır hasarlı olan binaların az hasarlıya çevrildiği iddiaları var. 2020 depreminde de aynı şey oldu. Az hasarlı olan binaların birçoğu yıkıldı. Buradaki insanların hayatı riske atılıyor, bu bir vebaldir” dedi.

Veli Ağbaba, deprem bölgesi Malatya`da çadırda kalan depremzedelerin sorunlarını dinledi. Kentte bir konteyner kent kurmak için alan araştırdıklarını söyleyen Ağbaba, hasar tespitlerinin devam ettiğini kaydederek şöyle konuştu:

"BURADAKİ İNSANLARIN HAYATI RİSKE ATILIYOR, BU BİR VEBALDİR"

“Hasar tespitleriyle ilgili şikayetler var. Dışarıdan gelen mühendisler, binayla ilgili durumu ‘ağır hasarlı` olarak bilgisayara giriyorlar. Sonra ağır hasarlı olan binaların az hasarlıya çevrildiği iddiaları ve şikayetleri var. 2020 depreminde de aynı şey oldu. Az hasarlı olan binaların birçoğu yıkıldı. Buradaki insanların hayatı riske atılıyor, bu bir vebaldir. Çok şikayet geliyor. Ağır hasarlı binaların az hasarlıya çevrilerek, hak sahibi olmaları engellenerek ev sahibi olmalarının önüne geçiliyor. Konuyu takip edeceğiz. Böyle bir konu varsa Malatya`yı ayağa kaldırırız. Konuyu takip edeceğim.” 

Depremde evleri hasar gören vatandaşların eşyalarını taşımak için nakliye şirketleriyle anlaştıklarını ifade eden Ağbaba, “İnsanları vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Depremden fırsat yaratmak vicdansızlıktır. Valiliğin de takip etmesi lazım. Nakliye fiyatlarının arttığı ifade ediliyor. İl dışından gelen firmaların fiyatları yükselttiği iddiaları var. Bu konu ciddi bir şekilde takip edilmelidir” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA