1 Eylül 2025 Pazartesi


13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   10:01   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:50   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:30   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:15   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:25   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:25   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:54   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı   15:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KAÇAK DÖKÜMLERE DIJITAL MÜDAHALE: ÇEVREYI KIRLETENLERE ANıNDA CEZA   15:37   YAYA GÜVENLIĞI TEHLIKEDE: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN SERT MÜDAHALE   15:20   GÜLCAN KıŞ: “TÜİK KÂĞıT ÜSTÜNDE İŞSIZLIĞI BITIRDI, GENÇLER HÂLÂ İŞSIZ!”   15:05   BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

YOZGAT`TAKİ ET VE SÜT KURUMU ÖNÜNDE UCUZ ET KUYRUĞU


Yozgat`ta Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren vatandaşlar bir kilo kıyma alabilmek için saatlerce beklerken, bazıları da alamadan evlerine dönüyor. Vatandaşlar, kişi başına en fazla bir kilo kıyma satın alabiliyor.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 12:31   Okunma : 292

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat`ta Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren vatandaşlar bir kilo kıyma alabilmek için saatlerce beklerken, bazıları da alamadan evlerine dönüyor. Vatandaşlar, kişi başına en fazla bir kilo kıyma satın alabiliyor. 

Yozgat`ta piyasaya göre daha ucuz et satışının yapıldığı ESK mağazalarının önünde uzayan kuyruklar, her geçen gün biraz daha artıyor. Yozgat`ta sadecebir tane olan ESK satış mağazasının kapıları sabah saat 09.30`da açılıyor. Mağazada, günde yaklaşık iki ton et satışa sunulurken, mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 89 liraya satılan dana kıyma ve 96 liradan satılan kuzu kıyma alabilmek için saatlerce sıra bekliyor. Yozgat`ta kasaplarda kemiksiz dana eti 250 lira, kuzu eti 230 lira, koyun eti 200 liradan işlem görüyor.

8 KENTE ET SEVKİ YAPILIYOR

Et ve Süt Kurumunun Yozgat`ta bulunan et ve süt kombina tesislerinde günlük 100 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan kesimi yapılarak, Yozgat ile kurumun Amasya, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Sinop ve Kayseri`de bulunan mağazalarına gönderiliyor. ESK Mağazalarında; dana kıyma 89 lira, kuşbaşı 99 lira, pratik kıyma 121 lira, gövde kuzu 96, kuzu but 107, gövde koyun 72, but 80, pirzola ise 96 liradan satılıyor.

"SABAH NAMAZINDAN BERİ BEKLİYORUZ"

ESK Yozgat Satış Mağazası önünde bir kilo ucuz et alabilmek için bekleyen vatandaşlar, "Sabah namazında geldik, sabah namazından beri bekliyoruz, verecekleri bir kilo kıyma" diyerek uzun süre kuyrukta beklemekten yakındı. Dün alamadığı bir kilo kıymayı alabilmek için soğuk havada bekleyen Cafer Aksoy, "Saat 7:30`dan beri buradayız. Bir kilo veriyorlar, fazla vermiyorlar. 89 lira, piyasada kıyma 200 lira diyorlar, biz de onun için ayazımızı yiyoruz. 7 kasa geldi, yarısı alamaz. Her gün böyle. Dün geldik kıymayı alamadık, bugüne kaldı sıramız" dedi.

"EKONOMİNİN BOZUKLUĞU NEDENİYLE 1 KİLO ETE MUHTAÇ OLUYORUZ"

Sıra bekleyen vatandaşlardan Mustafa Ceylan, Yozgat`ta kurumun bir tane mağazasının bulunduğunu belirterek, "Bir taneyle olmuyor, hayvancılığa teşvik olması lazım. Hayvancılık olmadığı sürece olmaz. Koyma suyla değirmen dönmez. ‘Dışarıdan hayvan getiriyim, dağıtayım` bunla olmaz. Ekonominin bozukluğu besbelli, bundan dolayı bir kilo ete muhtaç oluyoruz" dedi. Mehmet Gül ise, "Sabah ezanında geldim. Bir kilo veriyorlar. Ucuz olduğu için buraya geliyoruz" diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA