27 Kasım 2025 Perşembe


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER: DEPREM BÖLGESİNDE HAYATIN BİR AN ÖNCE NORMALLEŞMESİ İÇİN BÜTÜN KATKILARI YAPACAĞIZ


Adıyaman`da depremzedeleri ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin ilk anından itibaren afet bölgesinde olduklarını belirterek, “Gerçekten yıkım, can kaybı ve mağduriyet çok büyük. Yerel yönetimler, merkezi hükümet, kurum ve imkanı olan tüm insanlarla el birliğiyle bu yaraları sarmak, insanların acısını dindirmek zorundayız. Hayatın bir an önce normalleşmesi için bütün katkıları yapacağız” dedi.

 

Tarih : 26 Şubat 2023 Pazar 13:32   Okunma : 483

Adıyaman`da depremzedeleri ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin ilk anından itibaren afet bölgesinde olduklarını belirterek, “Gerçekten yıkım, can kaybı ve mağduriyet çok büyük. Yerel yönetimler, merkezi hükümet, kurum ve imkanı olan tüm insanlarla el birliğiyle bu yaraları sarmak, insanların acısını dindirmek zorundayız. Hayatın bir an önce normalleşmesi için bütün katkıları yapacağız” dedi.

Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, koordinasyonu Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne verilen afet bölgesi Adıyaman`a giderek depremzedeleri ziyaret etti. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek personelden bilgi aldı. Adıyaman ve bazı ilçe ile belde belediyelerinin başkanlarını da ziyaret ederek ‘geçmiş olsun` dileklerini ileten Seçer, depremin yıkımının azaltılması için her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

Ziyaretine, ilk olarak MESKİ`nin temiz içme suyuna kavuşturduğu Adıyaman`ın Gölbaşı ilçesinde başlayan Başkan Seçer, burada Belediye Başkanı İskender Yıldırım ile bir araya geldi. Yıldırım`dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Seçer, ‘geçmiş olsun` dileklerini iletti. Ardından Harmanlı`ya geçen Başkan Seçer, Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci`yle görüşerek Adıyaman`ın yaralarının sarılması için el birliğiyle çalışacaklarını dile getirdi. Başkan Seçer, daha sonra Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesine giderek Belde Belediye Başkanı Mahmut Alan ile birlikte incelemelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Adıyaman merkezde yapımını sürdürdüğü konteynerkenti de ziyaret eden Başkan Seçer, çalışmaları yerinde inceledi. Seçer, Adıyaman`ın koordinesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin yetkilendirildiğini belirterek şunları kaydetti:

“İlk günün hengamesi içerisinde bütün belediyelerimiz, mümkün olan her noktaya ulaşmak için gayret sarf etti. Daha ne yaptığımızı bilerek, daha kontrollü, daha efektif, depremzedelerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bu çalışmaları, devletin diğer kurumlarıyla beraber istişare halinde, iş birliği halinde yürütme gayreti içerisindeyiz. 

Bu gördüğünüz alan, 80 bin metrekare üzerine 670 konteynerden oluşan, sahra hastanesinin, okuma salonunun, kreşlerin, sosyal donatı alanlarının olduğu güzel bir çalışma. Burada bir konteynerkent oluşturuyoruz ama bunu yaparken de her türlü hassasiyeti gösteriyoruz, her türlü ince hesaplamaları yapıyoruz. Çünkü burada insanlar uzun süre kalma durumunda olabilirler. Neticede kalıcı konutların yapılması mutlaka zaman alacak, süre alacak ve Adıyaman da kış koşullarının çetin olduğu bir bölge iklimsel olarak. Dolayısıyla da burada vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir mini kent oluşturma gayreti içerisindeyiz.

Önümüzün açılması, işlerimizin kolaylaştırılması son derece önemli. Bizim burada yapacağımız işlerin engellenmesi, onlara getireceğimiz hizmetin gecikmesi anlamına gelir. Umut ediyorum sadece Adıyaman`da değil, diğer bölgelerde de bu tip olaylarla belediyelerimiz karşılaşmaz.

Elimizin uzandığı her noktaya biz de diğer kurumlarımızla beraber, iş birliği içerisinde Adıyaman`ın ayağa kalkması, hayatın normalleşmesi, vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için her türlü gayreti göstereceğiz. Umut ediyorum, hep beraber bu yaraları saracağız. Yıkım büyük, acı büyük, kayıplar çok büyük. Ama bunları zaman içerisinde hep beraber saracağız. Milletimiz de vatanımız da büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir devlettir. Hepimize geçmiş olsun.”

Çalışmalarının yalnızca konteynerkent ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Seçer, özelikle Gölbaşı`nda önemli çalışmalara imza attıklarını, “Özellikle oranın altyapı, kanalizasyon, arıtma, içme suyu şebekesinde çok önemli sorunlar var. Biz, orada yaklaşık bir hafta, 10 günden beri de diğer belediyelerle beraber içme suyu şebekesinin ayağa kaldırması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yine kanalizasyon sisteminde önemli sorunlar var. Arıtma sisteminde önemli sorunlar var. Harmanlı ve Yaylakonak`ta çok büyük tahribatlar var” sözleriyle aktardı. 

Seçer, ziyaretleri sonrası Adıyaman ilçe ve belde belediye başkanları ile sorunları dinlediği ve çözüm önerileri paylaştığı bir toplantı yaptı. Toplantıda amaçlarının bölgelere ve çalışmalara proje, maddi ve manevi bazda katkı vermek olduğunu vurgulayan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda 23 belediye ile ortak olarak Adıyaman`da çalışacaklarını paylaştı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA