23 Mayıs 2025 Cuma


15:03   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı... ÖZER: VERECEĞINIZ KARAR BARıŞ SÜRECINE DE KATKı YAPACAKTıR   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   14:16   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ, KARAMAN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ`NÜN NURETTIN YıLDıZ`A PLAKET VERMESINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:56   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… CEMAL ENGINYURT: “EKREM AĞRıSı BITMIYOR”   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   08:31   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKıYOR... AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: ALGıLARıN DEĞIL, `OLGULARıN` TARTıŞıLDıĞı BIR GÜN OLACAK   07:54   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... İMAMOĞLU`NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VE KORUMA MÜDÜRÜ DAHIL 49 KIŞI HAKKıNDA GÖZALTı KARARı   15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU  
 
     
   

METRO İÇİN FİNANSMAN DESTEĞİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ`NDEN OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, ‘Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi` projesi için ihtiyaç duyulan 1 milyar 7 milyon 357 bin 510 TL tutarında kredi temin edilmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in yetkilendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Tarih : 8 Kasım 2023 Çarşamba 17:15   Okunma : 399

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, ‘Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi` projesi için ihtiyaç duyulan 1 milyar 7 milyon 357 bin 510 TL tutarında kredi temin edilmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in yetkilendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon`da gerçekleştirilen Meclis toplantısında birimlerden gelen 35 ve komisyonlara havale edilen 6 madde olmak üzere toplam 41 madde görüşüldü.

DURSUN: “CUMHURİYET`İMİZİN 2. YÜZYILINDA DAHA GÜÇLÜ VE MUTLU BİR ÜLKE ÜMİT EDİYORUM”

Gündem dışı konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Vekili Bedri Dursun, “29 Ekim`de Cumhuriyet`imizin kuruluşunun 100. yılını kutladık ve Cumhuriyet`imizin 2. yüzyılına girdik. Yurt genelinde ve Mersin`de halkın da katılımıyla büyük kutlamalar oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de önemli etkinlikleri oldu. Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilgili bürokrat arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Cumhuriyet`imizin 2. yüzyılında daha güçlü ve mutlu, milli gelirde gelişmiş ülkeleri yakalamış hatta geçmiş olmayı, gençlerin ve kadınların yaşamaktan keyif aldıkları bir ülke olmasını ümit ediyorum” dedi.

Dursun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 85. yılı dolayısıyla “Bize bu Cumhuriyet`i bırakan, mazlum milletlere önderlik etmiş olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve özlemle anlıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

METRO PROJESİ İÇİN FİNANSMAN DESTEĞİ TOPLANTIDA OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısında, ‘Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi` projesi için ihtiyaç duyulan finansmanın ilgili mevzuat hükümlerince ‘Banka kredisi veya Tahvil İhracı` yöntemi temini ile Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı yatırım programında yer alan dış borç miktarına istinaden 1 milyar 7 milyon 357 bin 510 TL tutarında kredi temin edilmesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in yetkilendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu`na havale edilen konu oy çokluğuyla kabul edildi.

“MESKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZLA DEVAM EDİYOR”

Mersin`in nüfusunun sürekli arttığını belirten Dursun, bu durumun da altyapı ihtiyacı doğurduğuna dikkat çekerek, “Hatta parasal ihtiyaçlar doğacak. Diğer partili arkadaşlardan da destek istiyoruz. Buranın bir altyapı ihtiyacı var, yukardan gelecek desteğe de ihtiyacımız var. Hep birlikte oluşturulacak lobi ile bu problemler çözülür” dedi ve MESKİ`nin bu konuda yoğun çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Performans Programı, 2024 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret Tarifesi,  2024 (2025-2026) Mali Yılı Bütçesi ile ilçe belediyelerinin 2024 Yılı Performans Programı ve 2024 Mali Yılı Bütçesi konuları görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu`na havale edildi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA