20 Ağustos 2025 Çarşamba


15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN EN ŞANLı DIRENIŞI YAŞANıYOR”   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:28   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:01   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:23   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:10   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:11   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:10    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:07   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:43   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:35   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:25   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:18   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı  
 
     
   

AYM, “SANSÜR YASASI”NIN İPTALİ TALEBİNİ OYÇOKLUĞU İLE REDDETTİ


Anayasa Mahkemesi (AYM); “Sansür Yasası” olarak bilinen Dezenformasyon Yasası`nın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma` suçuna hapis cezası verilmesini öngören maddesinin iptali talebini, oyçokluğu ile reddetti.

 

Tarih : 8 Kasım 2023 Çarşamba 16:54   Okunma : 436

Anayasa Mahkemesi (AYM); “Sansür Yasası” olarak bilinen Dezenformasyon Yasası`nın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma` suçuna hapis cezası verilmesini öngören maddesinin iptali talebini, oyçokluğu ile reddetti.

AYM; bugün kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen internet medyası ve sosyal medyaya geniş kısıtlamalar öngören “Dezenformasyon Yasası”nda; “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu düzenleyen maddenin iptali talebiyle CHP`nin yaptığı başvuruyu oyçokluğu ile reddetti.

CHP, kamuoyunda dezenformasyonla mücadele olarak bilinen 7418 Sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu`nla (dezenformasyon yasası) Türk Ceza Kanunu`na (TCK) eklenen maddenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle AYM`ye başvurmuştu. 7418 Sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu`nun 29`uncu maddesiyle TCK`nın 217/A maddesine ekleme yapılarak, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ihdas edilmiş, bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması öngörülmüştü.

TCK`ya eklenen 217/A maddesi şöyleydi:

"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma: (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. (2) Fail, suçu gerçek kimliğini gizleyerek veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlemesi halinde, birinci fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır."

Basın meslek örgütleri, bugün düzenlemenin iptali talebinin görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde eylem yapmıştı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA