26 Kasım 2025 Çarşamba


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “ARALIKSIZ ADALET NÖBETİMİZ ŞAHIS GÜDÜMLÜ YARGIYA, ANAYASAMIZI ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI BİR MANİFESTODUR”


CHP TBMM Grubu`nun Meclis Genel Kurulu`ndaki “Adalet Nöbeti”, sekizinci gününde devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Bugün Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayanlar yarın her birimizin temel anayasal haklarını dahi çiğneyecek, en küçük eleştirilerimizi bile yargı sopasıyla boğmaya çalışacaklar. bizler Türkiye`de hukukun üstünlüğünü, kurumlar arası uyumu savunuyoruz. Aralıksız adalet nöbetimiz şahıs güdümlü yargıya, anayasamızı ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı bir manifestodur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; Cumhuriyet Halk Partisi de bu sistemin teminatıdır” dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 14:29   Okunma : 181

CHP TBMM Grubu`nun Meclis Genel Kurulu`ndaki “Adalet Nöbeti”, sekizinci gününde devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Bugün Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayanlar yarın her birimizin temel anayasal haklarını dahi çiğneyecek, en küçük eleştirilerimizi bile yargı sopasıyla boğmaya çalışacaklar. bizler Türkiye`de hukukun üstünlüğünü, kurumlar arası uyumu savunuyoruz. Aralıksız adalet nöbetimiz şahıs güdümlü yargıya, anayasamızı ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı bir manifestodur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; Cumhuriyet Halk Partisi de bu sistemin teminatıdır” dedi.

CHP TBMM Grubu`nun; Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM Genel Kurul salonunda başlattığı “Adalet Nöbeti” sekizinci gününde sürüyor. “Adalet Nöbeti”ne ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de açıklama yaptı. Akkuş İlgezdi, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINI TANIMAYANLAR YARIN HER BİRİMİZİN TEMEL ANAYASAL HAKLARINI DAHİ ÇİĞNEYECEK”

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında çıkarılan kriz bunun çarpıcı bir örneğidir. Can Atalay hakkında verilen karar bağlayıcı olmasına rağmen tanınmamış, Yargıtay hem Anayasa Mahkemesi`ne hem Yüce Meclisimize adeta parmak sallamıştır. Tek adam yargısı, totaliter rejimlerin sembolüdür. Değişen siyasi ortama, ittifaklara göre hukuki içtihat yapılmaz. Bugün Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayanlar yarın her birimizin temel anayasal haklarını dahi çiğneyecek, en küçük eleştirilerimizi bile yargı sopasıyla boğmaya çalışacaklar. Geçtiğimiz bu karanlık geleceğin işaret fişeğini gördük: Gazeteci Hrant Dink`in katili Ogün Samast ‘İyi Hal` bahanesiyle tahliye edildi. Namuslu gazeteciler, halkın seçtiği Milletvekilleri hapiste, gazeteci katilleri dışarıda. İşte size AKP adaleti!

ARALIKSIZ ADALET NÖBETİMİZ ŞAHIS GÜDÜMLÜ YARGIYA, ANAYASAMIZI ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI BİR MANİFESTODUR”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak devletin içine düştüğü krize dur demek için Adalet Nöbetimize devam ediyoruz. Çünkü bizler Türkiye`de hukukun üstünlüğünü, kurumlar arası uyumu savunuyoruz. Aralıksız adalet nöbetimiz şahıs güdümlü yargıya, anayasamızı ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı bir manifestodur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; Cumhuriyet Halk Partisi de bu sistemin teminatıdır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA