6 Haziran 2024 Perşembe


14:29   ÖZGÜR ÖZEL: “127 MILLETVEKILIYLE ERKEN SEÇIM KARARıNı ALABILECEK GÜÇTE DEĞILIM. OLSA YARıN ALıRıM, ÖBÜR PAZAR IKTIDARA GELIRIM"   14:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE HEM ÇOCUKLARA HEM DE YAŞ ALMıŞLARA ÖZEL ETKINLIK DÜZENLEDI   13:45   SÜLEYMANCıLARA AIT YURTTAKI ÇOCUK İSTISMARı DAVASıNDA İMAMA 28 YıL HAPIS CEZASı VERILDI   12:35   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT, CUMHURBAŞKANı YARDıMCıSı YıLMAZ`A SORDU...   12:15   ÇAKıRÖZER ``MAYıS AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU``NU AÇıKLADı   12:12   DEM PARTI`DEN ERKEN SEÇIM ÇAĞRıSı...    12:03   GÖKHAN GÜNAYDıN`DAN ÜNIVERSITELERE YABANCı ÖĞRENCI KABULÜ KRITERLERIYLE İLGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN DERE TEMIZLIĞI   10:58   AYHAN BARUT`TAN IKTIDARA: 10 BIN LIRA MAAŞı ALAN VATANDAŞıMıZ NASıL KURBAN KESECEK? BU ÇILEYE SON VERIN   10:48   SERKAN SARı`DAN BAKAN TEKIN`E MEZUNIYET TÖRENLERINI YASAKLAYAN GENELGE TEPKISI: ÇOCUKLARıMıZıN SEVINCINI YOK ETMEYIN   10:41   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "KÜÇÜKÇEKMECE`DE YAŞANAN ELIM OLAY YALNıZCA BIR FRAGMAN"   10:40   AFYONKARAHISAR VALILIĞI, BELEDIYE BAŞKANı KÖKSAL`ı ``IRAKLı UYRUKLU KIŞIYE RUHSAT VERMEDIĞI`` GEREKÇESIYLE IFADEYE ÇAĞıRDı   10:19   MERSIN`DE “ÇOCUK FUTBOL ŞENLIĞI” BAŞLADı   09:24   MALATYA`DA 6 ŞUBAT DEPREMLERINDE YıKıLAN KıRÇUVAL OTELI DAVASı YARıN BAŞLıYOR... MILLI SPORCUNUN ANNESI ZELIHA AĞıRBAŞ: "AILELER OLARAK BIR AN ÖNCE ADALETIN SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   01:10   BASıN KARTı YÖNETMELIĞINDE DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR YÖNETMELIK RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:05   TBMM GENEL KURULU... HULUSI AKAR: EMEKLI ASTSUBAY, KıDEMLI BAŞÇAVUŞLAR, BINBAŞıLARıN ÖZLÜK HAKLARıNıN IYILEŞTIRILMESI MÜMKÜN OLAMADı   23:09   HÜSEYIN BAŞ`TAN AKP`YE KAYYUM TEPKISI: "DÜNYA KAMUOYUNDA TÜRKIYE`YE HUKUKSUZ BIR DEVLET GÖZÜYLE BAKıLıYOR"   22:12   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YARGıNıN HAKKARI KARARı KIMSEYI RAHATSıZ ETMESIN   22:01   OSMAN GÖKÇEK`IN TÜRKAN ELÇI`YE ILIŞKIN SÖZLERI TBMM`DE GERILIMI ARTTıRDı....   21:30   TÜRKAN ELÇI: TAHIR ELÇI CINAYETI BU ÜLKEDEKI FAILI MEÇHUL CINAYETLERIN VESIKASıDıR  
 
     
   

OSMANİYE`DE DEPREMDE 105 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLGE SİTESİ DAVASINDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI


Osmaniye`de 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasının 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde dün yapılan duruşmasında 4 kişi tutuklandı. Dava avukatı Seçil Günaydın "Daha önce tutuksuz olarak yargılanan şahısların bu duruşmada tutukluluğuna karar verilmiştir. Şu an 4 kişiye tutukluluk kararı çıkmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ve tarafımızın da yapmış olduğu itirazlar neticesinde şu anki Belediye Başkanı olan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında da soruşturma izni verilmesine dair karar verilmiştir" dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2023 Cuma 11:35   Okunma : 225

Osmaniye`de 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasının 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde dün yapılan duruşmasında 4 kişi tutuklandı. Dava avukatı Seçil Günaydın "Daha önce tutuksuz olarak yargılanan şahısların bu duruşmada tutukluluğuna karar verilmiştir. Şu an 4 kişiye tutukluluk kararı çıkmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ve tarafımızın da yapmış olduğu itirazlar neticesinde şu anki Belediye Başkanı olan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında da soruşturma izni verilmesine dair karar verilmiştir" dedi.

Osmaniye`de 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişininde yaralandığı 10 katlı Bilge Sitesi A Blok ile ilgili davanın duruşması, dün Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Mahkemenin verdiği kararda; `Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporlarında özetle binanın statik hesabında döşeme ve taşıyıcı sistemin Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkındaki Yönetmeliğe (1975) uygun olarak yapılmaması nedeni ile statik betonarme projeye onay veren mercilerin sorumlu olduğuna dair tespit ve değerlendirmelere yer verildiği, bu duruma göre ilgililere isnat edilen fiilin, Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelik ve yeterlikte olduğu anlaşılmıştır` denildi.

BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE KARAR VERİLDİ 

Dava dosyası avukatı Seçil Günaydın şunları söyledi:

"Adalet yerini bulmuştur. Bugün duruşmanın ilk celsesi gerçekleşmiştir. Daha önce tutuksuz olarak yargılanan şahısların bu duruşmada tutukluğuna karar verilmiştir. Şu an 4 kişiye tutukluluk kararı çıkmıştır, 4 kişi hakkında. Bunlar dönemin müteahhidi olan Mustafa İpek, Faruk Bilge, Haluk Koç ve Ayhan Gedik`tir. Yaptığımız itirazlar neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığı`nın ve tarafımızın da yapmış olduğu itirazlar neticesinde şu anki Belediye Başkanı olan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında da soruşturma izni verilmesine dair karar verilmiştir. Türk yargısına bu aşamada güveniyoruz. Hakimler savcılarımıza güveniyoruz. Dosyanın ilk başından sonuna kadar takipçisi olacağız. 105 kişi vefat etmiş, 6 kişi yaralanmıştır. Bu sebeple de dosya bizim için ayrıca önem arz etmektedir." 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA