26 Kasım 2025 Çarşamba


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

AKSARAYLI EMEKLİ VATANDAŞ: "6 LİRAYA BİLE EKMEK ALMAYA ZORLANAN İNSANLAR VAR"


Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti. Aksaraylı bir emekli, "Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık... Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 14:12   Okunma : 411

KEMAL ONUR ATALAY

Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti. Aksaraylı bir emekli, "Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık... Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu" dedi.

Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti.

"EMEKLİ MAAŞI 11 BİN TL OLSA YETERLİ OLMAZ BU ŞARTLARDA" 

Aksaraylı bir vatandaş, emekliye yüzde 40 oranında zam verilmesi halinde 10-11 bin TL civarında bir rakama denk geleceğini belirterek şunları söyledi:

"Yeterli olmaz şu şartlarda. Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık. Önceden büyüklerimiz sorardı gavur parası 1 lira etmez diye. Şimdi Müslüman parası 1 lira etmiyor, bizim Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu. 4 lirada verse 5 lirada verse 2024 yılında bu para biter. Yani veriyorlar da alıyorlar. Keşke vermeseler de almasalar da paramız sabit kalsa, biz de onunla geçinsek. Bin tane emekliye sor 990 tanesi benim dediğimi söyler. Belki içlerinden bir tane memnun olan olur. Şimdiden başladılar, niye yıl sonuna geldiği zaman istatistikler enflasyon devamlı düşük gösteriliyor? Bir kilo patlıcanın fiyatı 20 lira nasıl oluyor anlamıyorum. Gerisine girmeye gerek yok."

Emekli maaşının 15 bin TL olması gerektiğini söyleyen bir başka vatandaş ise "Şu ortama göre yeterli olmaz ama yine de bundan iyi olur. Millet perişan" dedi.

Başka bir Aksaraylı vatandaş ise "Ne kadar dersen de en az 15 bin olması lazım. En az 15 bin ama yeterli olmuyor. 30 bin lira alan idare edemiyorsa 15 bin lira alan nasıl idare edecek" diye konuştu.

Bir vatandaş ise "5 bin 200 lira alıyorum. Ne olduğunu bilmiyorum. Onu da bölüşüyorum zaten 7-8 bin lira olsa olur" ifadelerini kullandı.

7 bin 500 TL ile geçinmenin imkansız olduğunu ifade eden vatandaş ise "En az 15-18 bin lira olması lazım. Köy yerlerinde yeterli olur ama şehirlerde olmaz" şeklinde ifade etti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA