26 Kasım 2025 Çarşamba


14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA  
 
     
   

SİNOPLU VATANDAŞ: “ASGARİ ÜCRETE YILDA 1 KERE ZAM YAPILACAK DİYORLAR O ZAMAN HER ŞEYE YILDA 1 DEFA ZAM YAPILSIN”


Sinoplu vatandaş Cengiz İnce, “Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılacak diyorlar. O zaman her şeye yılda 1 defa zam yapılsın. Anlayamadık, gitti. Ben 2019 yılında emekli oldum. Aldığım para 206 bin lira paraydı. 206 bin liraya ben tam tamına 1 kilogram altın alıyordum. Aradan geçmiş 4 sene. Hadi şimdi düşünün o 1 kilogram altın ne olmuş? Olmuş 2 milyon. Her şey ortada” dedi. 

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 18:01   Okunma : 517

MUSTAFA USTA

Sinoplu vatandaş Cengiz İnce, “Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılacak diyorlar. O zaman her şeye yılda 1 defa zam yapılsın. Anlayamadık, gitti. Ben 2019 yılında emekli oldum. Aldığım para 206 bin lira paraydı. 206 bin liraya ben tam tamına 1 kilogram altın alıyordum. Aradan geçmiş 4 sene. Hadi şimdi düşünün o 1 kilogram altın ne olmuş? Olmuş 2 milyon. Her şey ortada” dedi. 

Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam öncesi Sinoplu vatandaşlar geçinemediklerini belirterek, asgari ücret zamlarıyla ilgili beklentilerini dile getirdi.

“30 BİN LİRA VERSELER BİLE KÖTÜNÜN İYİSİ”

Sinoplu vatandaş Cengiz İnce, şöyle konuştu:

“30 bin lira civar bile az gelir. Kurtarmaz. Ev kiraları olmuş 15-20 bin lira. Bu adam 20 bin lira alsak ne olacak? Emekli vatandaşlar çay bahçelerinde miskin miskin oturuyorlar. 10 liraya bize biri çay ısmarlasın diye birbirlerine bakıyorlar. Ama gidip yine onlara oy veriyorlar. Ne olacak şimdi? 30 bin lira verseler bile kötünün iyisi. Vatandaşın 2 de çocuğu olsa ne olacak? Okula gitseler ne olacak? Nerede yol paraları? İşler daha berbat olacak. Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılacak diyorlar. O zaman her şeye yılda 1 defa zam yapılsın. Anlayamadık, gitti. Ben 2019 yılında emekli oldum. Aldığım para 206 bin lira paraydı. 206 bin liraya ben tam tamına 1 kilogram altın alıyordum. Aradan geçmiş 4 sene. Hadi şimdi düşünün o 1 kilogram altın ne olmuş? Olmuş 2 milyon. Her şey ortada. İnsanlar hayatlarına nasıl devam ederlerse etsinler, isterlerse otobüse, isterlerse kayığa binsinler değişen hiç bir şey yok.”

“ENFLASYON DURSUN, ASGARİ ÜCRETE ZAM GELSİN”

Bir başka vatandaş Doğancan Altuntepe ise “Asgari ücretin 15-17 belki de 20 bin lira civarlarında olması gerekiyor ama asgari ücrete zam geldikçe diğer ürünlere yiyecek, içecek ve gıda maddelerine de 3 katı zam geliyor. Asgari ücrete zam gelmesini bir yanımız istiyor, bir yanımız istemiyor. Her şey rölantide gitsin biz onu istiyoruz. Enflasyon dursun, asgari ücrete zam gelsin. En azından böyle olunca yaşam kalitemiz artar. Biz de her şeye yetişiyor oluruz. Tek isteğimiz bu” dedi.

Mert Uslu ise “Asgari ücrete yapılan zamdan sonra hayat pahalığının da ortadan kalkması gerekiyor. Asgari ücrete zam yapılıyor ama insanlar bu asgari ücrete yapılan zamlara sevinemiyor ki. Tekrar peşine zamlar geliyor. Zaten insanların alım gücü yok. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra genel olarak zamların bir son bulması gerekiyor" diye konuştu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA