26 Kasım 2025 Çarşamba


14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA  
 
     
   

SİNOPLU BAL SATICISI ÖZDEMİR: “HER ŞEY KATI KATINA ÇIKTI. ÇERÇEVELER 3 LİRAYDI 10 LİRAYA ÇIKTI, ŞEKER 300 LİRADAN 1500 LİRAYA ÇIKTI”


Sinoplu bal satıcısı Uğur Özdemir, “Maliyetler de yükseldi. Her şey katı katına çıktı. Çerçeveler 3 liraydı 10 liraya çıktı, şeker 300 liradan 1500 liraya çıktı. Müşterilerimde etkileniyor. Haftada bir bal alan müşterilerim artık bütçesine bakıyor. İsteyenin istediği gibi alıp yeme şansı yok” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2023 Cumartesi 15:31   Okunma : 319

MUSTAFA USTA

Sinoplu bal satıcısı Uğur Özdemir, “Maliyetler de yükseldi. Her şey katı katına çıktı. Çerçeveler 3 liraydı 10 liraya çıktı, şeker 300 liradan 1500 liraya çıktı. Müşterilerimde etkileniyor. Haftada bir bal alan müşterilerim artık bütçesine bakıyor. İsteyenin istediği gibi alıp yeme şansı yok” dedi.

Sinop`ta kendi ürettiği balları satan Uğur Özdemir, kestane ağaçlarına bal arısı dadandığını ve maliyetlerin arttığını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu.

“REKOLTE YOK DENECEK KADAR AZ. O YÜZDEN FİYATLARA İSTER İSTEMEZ YANSIDI”

“Kestane balında 3`te 1 oranında düşüş var. Kestane ağaçlarını bir hastalık vurdu, arıları da etkiledi. Kestane ürününü de etkiledi. Rekolte yok denecek kadar az. O yüzden fiyatlara ister istemez yansıdı. 600 liraya verdiğimiz kestane balı 1500 liraya yakın fiyatı buldu. Vatandaşların alım gücünde de düşme yaşandı. Biz yine de tezgahımızda bulundurmaya çalışıyoruz. Hepsi kendi ürünüm. Ben Sinop Arıcılar Birliği üyesiyim. Malım kalitelidir. Yerli ballar kestaneye göre güzel. Fakat dediğim gibi kestane balında sıkıntı var. Bizim satışlarımız da bu durumdan etkilendi. Sonuçta yatırım yapıyorsun. Kestane balı almak için arı hazırlıyorsun verim düşük olunca yaptığın masrafta ister istemez boşa gidiyor. Maliyetler de yükseldi. Her şey katı katına çıktı. Çerçeveler 3 liraydı 10 liraya çıktı, şeker 300 liradan 1500 liraya çıktı. Müşterilerimde etkileniyor. Haftada bir bal alan müşterilerim artık bütçesine bakıyor. İsteyenin istediği gibi alıp yeme şansı yok. Zengin müşteri geliyor ucuz diyor ama köylü vatandaş gelince bal pahalı diyor ve alamıyor. Biz de vatandaşın gözü kalmasın diye uygun fiyata vermeye çalışıyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA