21 Temmuz 2025 Pazartesi


11:20   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   10:59   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:57   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:39    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:45   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:22   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”   21:11   ÖZEL: "BEYAZ TOROSLARA TESLIM OLMADıK, AK TOROSLARA TESLIM OLMAYACAĞıZ"   19:54    ÖYMEN’IN CENAZE PROGRAMı BELLI OLDU. İLK TÖREN TBMM’DE   19:51   ÖZGÜR ÖZEL, FıNDıK BAHÇESINDE ÜRETICILERLE SOHBET ETTI... FıNDıK ÜRETICISI ERDOĞAN: "İNSANLAR ARTıK FıNDıK BAHÇELERINI VEYA DIĞER TARıM ÜRÜNLERINI DE KONUTLARA TERK EDIYOR"   19:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ATÖLYELERI SANAYI KOMPLEKSI GIBI ÇALıŞıYOR   19:07   ZEYTINLIKLERLE ILGILI TEKLIF YASALAŞMADAN ÖNCE AK PARTILILER TEPKILERINI DILE GETIRMEK ISTEYEN MUHALEFET GRUP BAŞKANVEKILLERINI SUSTURMAYA ÇALıŞTı   18:27   MURAT ÇALıK’ıN ANNESI HASTANE BAHÇESINDE NÖBETTE: “FERYADıMı DUYUN”   18:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "KENAN EVREN’DEN BETER BIR YAPı, ZIHNIYET BUGÜN ALTıN, KÖMÜR KAYNAKLARıNı, TÜM MADENLERI YABANCı ŞIRKETLERE, KANADALıLARA, YERLI ŞIRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKTI"   18:08   BAŞKAN SEÇER’DEN, ABDURRAHMAN TUTDERE’YE ZIYARET    18:01   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL: TOROSLAR’A TEKSTIL KENT, MUT’A MODERN BIR HAL İSTIYORUZ   17:07   NEVAF KıLıÇ: “TÜRKIYE-IRAK EKONOMIK İŞBIRLIĞI YENI BIR SÜRECE GIRDI”   17:03   ABD ADALET BAKANLıĞı, EPSTEIN SORUŞTURMALARıNDAKI GIZLI IFADELERIN KAMUOYUNA AÇıKLANMASıNı TALEP ETTI   16:59   ÖZEL’DEN MURAT ÇALıK TEPKISI: "MUHATAPLARıN BIZLERIZ GEL, BIZDEN NE ISTIYORSAN HESAPLAŞ AMA ÇOCUĞUN, ANANıN YAKASıNDAN DÜŞÜN ARTıK   16:50   ASLı ÖYMEN: “BIR VIRÜSE YENIK DÜŞTÜK ASLıNDA KÜÇÜCÜK BIR VIRÜSE”  
 
     
   

ANTİKA PAZARI, MERSİNLİLER`DEN YOĞUN İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde ‘Anılarda Emek Var` sloganıyla kurulan Antika Pazarı antikaseverlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Her Cumartesi Yenişehir ilçesi İstemihan Talay Bulvarı üzeri Merdok Sitesi karşısında kurulan pazarda; antika paradan dergilere, taş plaklardan gramafona, kasetlerden eski gaz lambalarına, ev eşyalarından eski gümüş ve takılara kadar pek çok değerli nostaljik ürün vatandaşın beğenisine sunuluyor.

 

Tarih : 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:05   Okunma : 447

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde ‘Anılarda Emek Var` sloganıyla kurulan Antika Pazarı antikaseverlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Her Cumartesi Yenişehir ilçesi İstemihan Talay Bulvarı üzeri Merdok Sitesi karşısında kurulan pazarda; antika paradan dergilere, taş plaklardan gramafona, kasetlerden eski gaz lambalarına, ev eşyalarından eski gümüş ve takılara kadar pek çok değerli nostaljik ürün vatandaşın beğenisine sunuluyor.

Antika satıcıları ile antikaseverleri buluşturan pazarda; antika paradan dergilere, taş plaklardan gramafona, kasetlerden eski gaz lambalarına, ev eşyalarından eski gümüş ve takılara kadar pek çok değerli nostaljik ürün satışa sunuldu. Pazardan yükselen nostaljik şarkılar eşliğinde kurulan stantları dolaşan ve alışveriş yapan vatandaşlar, geçmişe yolculuk yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

DOKUCU: “ANTİKA PAZARINA HER GEÇEN GÜN İLGİ DAHA DA ARTIYOR”

Antika Pazarı`nın Mersin`de büyük bir ihtiyacı karşılamak için açıldığını ve pazara oldukça ilginin yoğun olduğunu kaydeden “Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Hem alıcılardan hem satıcılardan ilgi beklediğimizin de üzerinde oldu. Bundan sonraki dönemde buradaki antika satıcıları şehir merkezinde ki özel etkinliklerde her ay konulu bir pazar açacaklar. İlki de muhtemelen porselenle başlayacak. İlginin daha da artacağını düşünüyorum. Her geçen gün ilgi daha da artıyor ve memnunuz” dedi.

Antika satıcılarının pazar kurulmadan önce sistemli olmayan bir şekilde satış yaptığını belirterek, “Şimdi ise kendilerini hem Türkiye`de hem de yurtdışında tanıtıyorlar. Pazara ilgi çok fazla ve İstanbul`dan bile özellikle gezmeye gelenler oluyor. Mersin`de de buna ihtiyaç vardı” diye konuştu.

OTLUOĞLU: “BU PAZARDA HUZUR VE MUTLULUK VAR”

Mersin Antika Pazarı Başkanı Ebru Otluoğlu, Antika Pazarı`nın geçmiş ve geleceğin birleştiği bir nokta olduğunu dile getirerek, “Buraya gelen herkes muhakkak geçmişinden bir iz bulacaktır. Zaten buraya geldiklerinde ve burayı gezdiklerinde bunu anlayacaklardır. Burada huzur ve mutluluk var. Geçmişi yaşamak isteyen herkesi her Cumartesi sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında Antika Pazarımızda geçmişe yolculuk yapmaya davet ediyoruz” dedi.

ANTİKA TUTKUNLARINI GEÇMİŞE GÖTÜREN BU PAZARDA HER ŞEY VAR

Antika satıcısı Yusuf Şahin, ürünlerin arasında en az 2 yüzyıllık ürünler olduğunu ve 25 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyerek, “Vatandaşlarımız eskiye alışsın, eskileri öğrensin diye pazarımızda satıyoruz.  Hem elimizdeki eski ürünleri satıp değerlendiriyoruz hem de vatandaşların elinde kalan ürünleri getirdiklerinde onlarla anlaşıp o ürünleri burada satıp değerlendiriyoruz” dedi.

Antika satıcısı Ayşegül Buzdoğan ise antika toplamaya önceleri hobi olarak başladığını zamanla bunu işe çevirdiğini belirterek, “Burada sandıklardan, vitrinden ürünleri sergiliyorum. Eski olan her şey bana özel geliyor. Yaklaşık 1 yıldır pazar kuruluyor ve Büyükşehir Belediyesi burayı duyurduktan sonra insanlar daha çok alıştı ve gelmeye başladı” diye konuştu.

Gençlerin eski ürünlere ilgi göstermesinin çok hoşuna gittiğini de söyleyen Buzdoğan, “Herkes burada merakla başlamış. Büyükşehir Belediyesi`nin insanların bu ürünlerini satacağı alanlar yaratması çok güzel bir durum. İnsanlara aslında imkân sağlanıyor. Her Cumartesi maziye özel bir yolculuk yapmak isteyen antikaseverleri Antika Pazarına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA