29 Mayıs 2024 Çarşamba


12:35   DERVIŞOĞLU`NDAN SOKAK HAYVANLARıNı ``UYUTMA`` TASARıSıNA TEPKI   12:31   DAVUTOĞLU: DEVLET ADAMLıĞı GAZZE YANARKEN TÜRKIYE`DE SEFA SÜRMEK, TATIL YAPMAK, LÜKS VE ŞATAFAT RESIMLERI VERMEK DEĞILDIR   12:12   BURHANETTIN BULUT`TAN BAKAN ŞIMŞEK`E: "KÖK ÜCRETI 8 BIN LIRANıN ALTıNDA OLAN EMEKLININ TEMMUZDA ZAM ALAMAYACAĞı, 10 BIN LIRA ALMAYA DEVAM EDECEĞI DOĞRU MUDUR?"   12:07   ÜMIT ÖZDAĞ`DAN YENI MÜFREDATA TEPKI   11:26   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIZLERI ZINDANA GÖNDEREN ASKERI DARBELER SIZLERI SARAYLARA TAŞıDı"   10:51   CHP HEYETI, BURDUR`DA DIYALIZE GIRDIKTENSONRA RAHATSıZLANAN HASTALARLA İLGILI İNCELEMELERINI TAMAMLADı   10:31   AVUKATLAR ``CMK TARIFESINE`` TEPKILI   10:01   SOKAK HAYVANLARıNıN UYUTULMASı HAZıRLıĞıNA HAYVANSEVERLER TEPKILI   09:49   “MERSIN ATıK SU YÖNETIMI VE EKOLOJIK DENGE PROJESI” GÜÇLENIYOR   23:45   SAFRANBOLU`DAKI OKULLARA "TASARRUF TEDBIRI" YAZıSı: "ÇAY MAKINELERINI KULLANMAYıN"   22:54   ÖZGÜR ÖZEL, AB ÜYESI ÜLKELERIN BÜYÜKELÇILERI ILE BIR ARAYA GELDI   21:52   İSIAS OTELI DAVASıNDA 4 KIŞI HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI... ADALET ARAYAN AILELER, "BU KARARı OLUMLU KARŞıLıYORUZ"   21:02   ODTÜ`DE ÖĞRENCILERIN DEVRIM STADYUMU`NDA YAPACAĞı ŞENLIĞI ENGELLEME ÇABASı CHP HEYETINE TAKıLDı   19:36   CHP`NIN "MESEM`LERDEKI IŞ CINAYETLER ARAŞTıRıLSıN" ÖNERISI AKP VE MHP MILLETVEKILLERININ OYLARıYLA REDDEDILDI   18:11   KıLıÇDAROĞLU DEMIRTAŞ`ı ZIYARET ETTI: “DEMIRTAŞ DıŞARıDA OLSAYDı TERÖR OLAYLARı BITERDI”   16:51   BTP GENEL BAŞKANı HÜSEYIN BAŞ’DAN ARAP ÜLKELERINE İSRAIL TEPKISI   16:36   DENIZ YÜCEL`DEN ERDOĞAN`A: "`TÜRKIYE YÜZYıLı ANAYASASı` DIYE BIR ANAYASA OLMAZ. `TÜRKIYE CUMHURIYETI ANAYASASı` OLUR”   16:28   CHP`DEN 11 TEMMUZ`UN "SREBRENITSA SOYKıRıMıNı DÜŞÜNME VE ANMA GÜNÜ" İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI   16:20   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SOKAK KÖPEKLERINI ``UYUTMA`` TASARıSıNA TEPKI   15:58   VALIDEBAĞ`ı KURTARACAK İPTAL KARARıNı DANıŞTAY ONADı  
 
     
   

ANNE NAZO`NUN KABUL ETMEDİĞİ BABUN YAVRUSUNA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ BAKIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı`nda doğan ve annesi tarafından kabul edilmeyen babun yavrusuna ekipler annelik yapıyor. Yavru babuna ‘Limon` ismini veren ekipler, gece gündüz onunla ilgileniyor.

 

Tarih : 29 Aralık 2023 Cuma 09:33   Okunma : 82

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı`nda doğan ve annesi tarafından kabul edilmeyen babun yavrusuna ekipler annelik yapıyor. Yavru babuna ‘Limon` ismini veren ekipler, gece gündüz onunla ilgileniyor.

2021 yılında Nisan`ı doğuran ve anneliği kabul etmeyen Nazo, bu yıl doğurduğu yavrusunu da kabul etmedi. 23 Aralık`ta Doğa Parkı`nda hayata ‘merhaba` diyen Limon`a ekipler adeta annesi gibi bakıyor. Nisan`ı büyüten ekipler, kardeşi Limon`u da aynı özenle büyütüyor.

Sağlıklı bir şekilde doğan Limon`u kuvöze koyan ekipler, küçük yavruyu saat başı besliyor. Doğa Parkı`nda bulunan Ankara Tiftik Keçisi`nden  sağdıkları sütle Limon`u besleyen ekipler, Limon`un rahat edebilmesi için her türlü konforu sağlıyor. Kuvözünde bulunan beze sarılan ve asla bırakmayan Limon, yeteri kadar büyüdüğünde kardeşinin olduğu yere yerleştirilecek.

“ÇOK SAĞLIKLI BİR YAVRU”

Tarsus Doğa Parkı`nda Biyolog olarak görev yapan Yılmaz Ölmez, Limon`un sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, “23 Aralık 2023 doğumlu. Çok sağlıklı bir yavru. Zaten renklerinden de belli. Besleniyor, idrarını, kakasını yapabiliyor. Şimdilik bir sıkıntımız yok” dedi.

“ANNE ŞEFKATİ GÖSTEREREK BÜYÜTÜYORUZ”

Daha önce de aynı anneden doğan Nisan`ı büyüttüklerini hatırlatan Ölmez, “Zaten tecrübemiz de var. Daha önce büyüttüğümüz bir babun yavrumuz daha vardı. O tecrübelerden de faydalanıyoruz ve anne şefkati göstererek büyütüyoruz” dedi.

Ölmez, Limon`u annesinin kabul etmediğini belirterek, “Annesi maalesef anneliği kabul eden bir birey değil. Daha önceki yavrularını da kabul etmedi. Biz ikisini bu şekilde kuvözümüzde besleyerek kurtardık. Kuvözümüz olmasa büyük ihtimalle ölecekti bu yavru ama artık yaşıyor” diye konuştu.

“BU BÖLGEYE ÖZGÜ OLDUĞU İÇİN ADINI LİMON KOYDUK”

Limon ismini koymalarının nedenini de anlatan Ölmez, “Sebebi hem bu bölgeye özgü bir narenciye çeşidi olduğu için hem de şu anda hasat zamanı olduğu için adını Limon koyduk” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA