7 Mayıs 2025 Çarşamba


16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:45   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI OCAKLı`DAN TRT TEPKISI: "EMEKLININ, IŞÇININ, YOKSULUN ELEKTRIK FATURASıNDAN FONLADıĞıNıZ KURUMU BU ŞEKILDE YAĞMALıYOR MUSUNUZ?"   15:40   CHP`LI DEMIR: “MEVCUT UYGULAMALAR SILIKOZIS GIBI MESLEK HASTALıKLARıNı ÖNLEMEK IÇIN YETERLI DEĞIL”   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI  
 
     
   

CHP`Lİ EMİR`DEN BAKAN YERLİKAYA`YA “İNTİHAR” SORUSU: "BİR YILDA KAÇ KİŞİ İNTİHAR EDEREK YAŞAMINI YİTİRDİ"


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, intihar vakalarının artmasını TBMM gündemine taşıdı. “Vatandaşla, gelecek kaygısı ile bunalıma giriyor” açıklamasını yapan Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya “Bu yıl kaç intihar girişimi yaşandı, kaç kişi intihar ederek yaşamını yitirdi?” sorularını yöneltti.

 

Tarih : 29 Aralık 2023 Cuma 12:52   Okunma : 88

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, intihar vakalarının artmasını TBMM gündemine taşıdı. “Vatandaşla, gelecek kaygısı ile bunalıma giriyor” açıklamasını yapan Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya “Bu yıl kaç intihar girişimi yaşandı, kaç kişi intihar ederek yaşamını yitirdi?” sorularını yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, son günlerde büyükşehirlerde artan intihar girişimleri ile intihar vakalarını TBMM gündemine taşıdı. Son olarak İstanbul Maltepe`de bir AVM`de “Açım ben, çocuklarım aç. 15 bin lira borcum var” diyerek intihar eden bir vatandaşın, intihar anına ilişkin görüntülerin infial yarattığını belirten Emir, “Söz konusu olay, milyonlarca insanın nasıl çaresizliğe itildiğini tüm topluma gösterdi” dedi.

Ankara`da metro istasyonlarında da zaman zaman intihar girişimleri yaşandığını vurgulayan Emir, “Sadece son 15 günde farklı metro istasyonlarında en az 3 intihar girişiminin yaşandığını biliyoruz” dedi. İntihar olaylarının giderek arttığının gözlemlendiğini de kaydeden Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve giderek artan yoksulluk, son yıllarda intihar vakalarında artış yaşanmasına neden olmaktadır. Bu durum, ekonomik krizin daha da derinleştiği son aylarda daha da belirgin hale gelmiştir.

“GELECEK KAYGISI, BUNALIMA SÜRÜKLÜYOR”

Yeterli imkanlara sahip olamadığı için ailesini geçindiremeyen, ev kirasını ödeyemeyen, ilaç alamayan, çocuğunun bez ve mama masraflarını karşılayamayan, dershaneye gidemeyen, okulunu bırakmak zorunda kalan, barınacak yurt bulamayan, kitap alamayan, öğün atlayarak gününü karnını doyurmadan geçiren yurttaşlarımız, karamsarlığa sürüklenmekte ve geleceğe dair umudunu yitirmektedir. İnsani koşullarda yaşam hakkını elde edemeyen halkımız gelecek kaygısı ile bunalıma girmektedir.”

“YANLIŞ KARARLARIN BEDELİ EMEKÇİNİN SIRTINA YÜKLENDİ”

İktidarın ve ekonomi yönetiminin yanlış politikaları sonucu ekonomik krizin daha da derinleştiğini kaydeden Emir, “Aylarca nas diye diye yanlış ekonomik kararlarda direten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonunda ekonomi uzmanlarının dediklerine kulak verdi ancak iş işten geçti. Bir yandan faizler artırılıyor, parası olan parasına para katıyor bir yandan da döviz kurunun artışı durdurulamıyor. Gelinen noktada enflasyonun, faizin, yanlış ekonomik kararların bedeli yine işçinin, emekçinin sırtına yükleniyor” değerlendirmesini yaptı.

“BİR YILDA KAÇ KİŞİ İNTİHAR ETTİ”

İktidarın, toplumun yaşadığı buhranı ve çaresizliği artık görmesi gerektiğini ve bir an önce dar gelirlileri rahatlatacak ekonomik adımların atılması gerektiğini de kaydeden Emir, Bakan Yerlikaya`ya da “1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar kaç kişi intihar girişiminde bulunmuştur. Yine bu yılın başından bu yana kaç kişi intihar ederek yaşamına son vermiştir?” sorularını yöneltti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA