9 Mayıs 2025 Cuma


01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI   19:21   CHP`LI GÖKAN ZEYBEK: BELEDIYELERIMIZ ÜZERINDEN SAHTE DELIL ÜRETMEYE ÇALıŞıYORLAR   19:09   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: 102 YıLLıK CUMHURIYET HALK PARTISI`NIN MAHKEME KORIDORLARıNDA TARTıŞıLMASıNı DERIN BIR ÜZÜNTÜ VE KAYGıYLA IZLIYORUM   18:01   TBMM GENEL KURULU... AYSU BANKOĞLU: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETI BARıŞÇıL GÖSTERI YAPAN GENÇLERI HAPSE ATAN INTIKAMCı BIR YÖNETIME DÖNÜŞTÜ"   17:33   EKREM İMAMOĞLU`NUN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI... ALI MAHIR BAŞARıR: "BEYEFENDIYI MILYONLARCA X HESABı LANETLIYOR. ÇÜNKÜ ÜLKEYI YASAKLARLA YÖNETIYOR"   16:59   CHP`NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU "MAĞDUR" SıFATıYLA DA IFADE VERMEYECEK   15:50   SEZGIN TANRıKULU`NDAN VAN MITINGINE KATıLıM ÇAĞRıSı: "HEPINIZI CUMARTESI GÜNÜ DAYANıŞMA MITINGINE BEKLIYORUZ"   15:44   TBB BAŞKANı ERINÇ SAĞKAN, AKADEMISYEN CEREN DAMAR ANıSıNA DÜZENLENEN SEMPOZYUMDA KONUŞTU: "TÜRKIYE`DE MAALESEF HAKSıZLıĞıN ÖNÜNE GEÇMEK IÇIN ÇABA SARF ETMEK ZOR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÖĞRENİM YARDIMLARI, TAKSİTLER HALİNDE YATIRILACAK


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin üniversite öğrencileri için verdiği öğrenim yardımları, eğitimleri için can suyu oldu. İlk taksiti geçen günlerde yatırılan öğrenim yardımını öğrencilerin kimisi kitaplarını almak için kullanacak kimisi ise üniversiteyi okuyacağı şehre gideceği otobüsün ücretini ödemek için kullanacak.

 

Tarih : 4 Ocak 2024 Perşembe 10:52   Okunma : 112

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin üniversite öğrencileri için verdiği öğrenim yardımları, eğitimleri için can suyu oldu. İlk taksiti geçen günlerde yatırılan öğrenim yardımını öğrencilerin kimisi kitaplarını almak için kullanacak kimisi ise üniversiteyi okuyacağı şehre gideceği otobüsün ücretini ödemek için kullanacak.

Hizmete açtığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi ile Mersin`de yaşayan ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav sürecinde yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yerleştikten sonra verdiği öğrenim yardımı ile öğrenciye ve ailesine katkı sunmaya devam ediyor.

Bu yıl öğrenim yardımı tutarlarını Meclis kararı ile artıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk taksit olarak 2 yıllık fakülte okuyan 4 bin 364 öğrenciye 400 TL, 4 yıllık fakülte okuyan 6 bin 860 öğrenciye 700 TL, 5 yıllık fakülte okuyan 313 öğrenciye 850 TL ve 6 yıllık fakülte okuyan 438 öğrenciye ise 950 TL olmak üzere, 11 bin 975 öğrencinin hesaplarına toplam 7 milyon 229 bin 750 TL yatırıldı.

“ÖĞRENİM YARDIMIMIZIN GERİ KALAN KISMINI TAKSİTLER HALİNDE YATIRACAĞIZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu yıl üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin öğrenim yardımlarının ilk ödemesini yılbaşından önce gerçekleştirdik. Bu yıl bizden 11 bin 975 öğrencimiz öğrenim yardımından faydalanacak. 2 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 400 TL, 4 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 700 TL, 5 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimize 850 TL ve 6 yıllık bölüm kazanan öğrencilerimizin hesaplarına 950 TL`yi yatırdık” dedi.

Kalan tutarları da taksitler halinde yatırılacağını kaydeden Karakuş, “Öğrenim yardımımızın geri kalan kısmını da öğrencilerimize en yakın zamanda taksitler halinde yatıracağız. Bu zorlu şartlarda gerçekten biliyoruz ki hem aileniz hem de öğrencilerimiz zorlanıyorlar. Bizler de bu öğrenim yardımıyla az da olsa öğrencilerimize ve ailelerimize destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

ÇEKER: “BU YARDIM BANA BÜYÜK BİR KATKI OLDU”

Büyükşehir`in kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan ve Tarsus Üniversitesi`nde Sosyal Hizmetler Bölümü`nü kazanan öğrencilerden Fatmanur Çeker, “Tarsus`a git-gel yaptığım için giderlerim fazla oluyor. Bu yardım bana büyük bir katkı oldu. Belediyemizin yaptıklarından dolayı mutluyum. Başka hiçbir yerden de öğrenim yardımı almıyorum” dedi.

Büyükşehir`in kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanmaktan son derece memnun kaldığını belirten Çeker, “Dershane fiyatları çok uçuktu, kardeşlerim de var. O yüzden burada okumam avantaj sağladı. Sınava hazırlanırken bu kadar beklemiyordum ama içine girince yapılan yardımların ve verilen eğitimin çok iyi olduğunu anlamış oldum. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederim, biz gençler olarak yaptığı çalışmalardan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

ANDAÇ: “ÖĞRENİM YARDIMI SAYESİNDE HEM BEN RAHATLADIM HEM ANNEM”

Büyükşehir ile üniversiteye hazırlanan Mehmet Andaç Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü`nü kazandı. Andaç, sınava hazırlanma sürecini anlatarak, “Daha önce özel bir dershanede okuyordum. Kuzenim ve arkadaşlarım Büyükşehir`in kurs merkezini tavsiye etti. Buraya geldiğimde özel kurumlardan hiçbir farkı olmadığını anladım. Hocaların ilgi ve alakası çok yüksek, verdikleri kitaplar, ders işleyişleri de çok iyi. Daha verimli oldu benim için” dedi.

“Öğrenim yardımı ile otobüs bileti alacağım”

Üniversite döneminde de Büyükşehir`in desteğini omzunda hisseden Andaç, öğrenim yardımının ilk taksitini nasıl değerlendireceğini anlatarak, “2 gün sonra üniversiteyi okuyacağım şehre gideceğim. Malum otobüs fiyatları da pahalı olduğu için büyük ihtimalle otobüs bileti alacağım” diye konuştu.

Öğrenim yardımının hem kendisine hem de ailesine büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, “Okuyan iki kardeşim daha var. Hem ben rahatlamış oluyorum hem annem. Bir de başka şehirde okuyorum, orda aile evi olmadığı için bu destek beni rahatlatıyor. Büyükşehir`e çok teşekkür ederim. Ben burada hazırlarken de çok fazla yardımcı oldu. Şu an üniversiteye gittim hala desteğini görüyoruz” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA