21 Haziran 2025 Cumartesi


09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR  
 
     
   

ABDULLAH GÜLER, YENİ KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARINI AÇIKLADI: “DOĞALGAZIN ÜLKEMİZDE SIVILAŞTIRILARAK DÜNYA PİYASALARINA LNG OLARAK PAZARLANABİLMESİNİN AYRI BİR PİYASA FAALİYETİ OLARAK SAĞLANMASINA BU KANUN TEKLİFİMİZDE YER VERDİK”


AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün TBMM Başkanlığı`na sunulacak, Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin “torba” kanun teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Güler, “Doğalgazın sıvılaştırılması faaliyetinin, depolama faaliyetinden ayrıştırılıp; bağımsız bir piyasa faaliyeti olarak tanımlanması amaç edinilmiştir. Hem yerli üretim doğalgaz hem de farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazların ülkemizde sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesinin ayrı bir piyasa faaliyeti olarak sağlanmasına bu kanun teklifimizde yer verdik” dedi.

 

Tarih : 29 Ocak 2024 Pazartesi 15:48   Okunma : 199

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün TBMM Başkanlığı`na sunulacak, Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin “torba” kanun teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Güler, “Doğalgazın sıvılaştırılması faaliyetinin, depolama faaliyetinden ayrıştırılıp; bağımsız bir piyasa faaliyeti olarak tanımlanması amaç edinilmiştir. Hem yerli üretim doğalgaz hem de farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazların ülkemizde sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesinin ayrı bir piyasa faaliyeti olarak sağlanmasına bu kanun teklifimizde yer verdik” dedi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM`de; Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Güler, şunları söyledi:

“Getirilen düzenleme ile Maden Kanunu kapsamında uygulanan raporlama sistemi üzerinde değişikliklere imza atacağız. Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlara Komisyonu (UMREK) koduna göre rapor hazırlama şartı aranmaksızın, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü`nün buluculuk hakkı kazanmasına da bu kanun teklifimizde yer veriyoruz.

Yine teklifimiz ile içme ve kullanma suyu temin edilen rezervuarlar ve Sulak Alanlar ve Kıyı Kanunu kapsamında kıyı ve sahip şeritleri hariç almak üzere; belirlenen alanlarda yenilenebilir enerji kaynağına dayalı tesislerin kurulmasına imkân sağlamamaya çalıştık.

Teklifimiz ile doğalgazın sıvılaştırılması faaliyetinin, depolama faaliyetinden ayrıştırılıp; bağımsız bir piyasa faaliyeti olarak tanımlanması amaç edinilmiştir. Böylelikle son dönemlerde yaşanan enerji krizleri nedeniyle; başta AB ülkeleri olmak üzere ülkemiz üzerinden gerek boru hatları ile gerekse de LNG olarak yoğun bir şekilde artan ihracat talepleri bakımından hem yerli üretim doğalgaz hem de farklı kaynaklardan ithal edilen doğalgazların ülkemizde sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesinin ayrı bir piyasa faaliyeti olarak sağlanmasına da bu kanun teklifimizde yer verdik.

Ülkemizin doğalgazda ticaret merkezi olma hedefleri çerçevesinde yüzen LNG terminallerine ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından depolama tesislerinden farklı istisnai düzenlemeler yapılabilmesine de imkan tanıyoruz. Mevcut depolama tesislerinin kapasitelerinin daha etkin ve verimli kullanılabilmesi amacıyla sisteme girişe ilişkin hükümlerden muaf tutulması da ayrıca bir tüzel kişiye, her ülke için ayrı ayrı ihracat lisansı verilmekteyken, birden fazla ülke için tek ihracat lisansı verilmesi ile de bu uygulamayı hayata geçirmiş olacağız.

Geçen yıl yaşadığımız 6 Şubat depremleri gibi durumlarda, vatandaşlarımızın enerjiye hızlı ulaşabilmesi için de farklı bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Olağanüstü Hal kararı veya genel hayata etkililik kararı alınan yerlerde geçici süreli bağlantı talepleri için elektrik enerjisinin kullanıcılara, hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaştırılması amacıyla EPDK`ya yetki veriyoruz.

Bugün Meclis Başkanlığı`na sunuyoruz. 14 maddeden oluşuyor, yürütme ve yürürlük maddesi ile birlikte 16 madde.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA