18 Haziran 2025 Çarşamba


09:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:15   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:18    MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:13   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:04   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:57   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:50   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:40   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:05   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:58    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:15   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:05   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:05   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:59   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:40   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”  
 
     
   

ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ:“DÜNYADAKİ TÜM KANSERLERİN YÜZDE 30-50`Sİ ÖNLENEBİLİR DURUMDADIR. HER YIL 3,7 MİLYONA KADAR HAYAT KURTARILABİLİR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Dünyada, her 5 kişiden 1`i yaşamı boyunca kansere yakalanırken her 8 erkekten 1`i ve her 11 kadından 1`i kanser nedeniyle yaşamını kaybetmektedir. DSÖ Dünya Kanser Günü Eylem Planı`na göre; gelir ve eğitim seviyelerindeki farklılıklar, coğrafi konum ve etnik köken, ırk, cinsiyet, yaş, engellilik ve yaşam tarzına dayalı ayrımcılık, sağlık hizmetlerinde eşitsizlik; kanserin önlenmesi, teşhis ve tedavisinde engeller oluşturmaktadır. Dünyadaki tüm kanserlerin yüzde 30-50`si önlenebilir durumdadır. Hava ve su kirliliği, gıda güvenliği gibi çevresel faktörlerin iyileştirilmesi, sağlıklı davranışlar, düzenli tarama, erken teşhis ve zamanında tedaviyle kanser riskleri azaltılabilir. Kanserin önlenmesi, erken teşhisi ve zamanında ve kaliteli tedavisine yönelik uygun stratejilerle dünyada her yıl 3,7 milyona kadar hayat kurtarılabilir” dedi.

 

Tarih : 5 Şubat 2024 Pazartesi 12:23   Okunma : 184

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Dünyada, her 5 kişiden 1`i yaşamı boyunca kansere yakalanırken her 8 erkekten 1`i ve her 11 kadından 1`i kanser nedeniyle yaşamını kaybetmektedir. DSÖ Dünya Kanser Günü Eylem Planı`na göre; gelir ve eğitim seviyelerindeki farklılıklar, coğrafi konum ve etnik köken, ırk, cinsiyet, yaş, engellilik ve yaşam tarzına dayalı ayrımcılık, sağlık hizmetlerinde eşitsizlik; kanserin önlenmesi, teşhis ve tedavisinde engeller oluşturmaktadır. Dünyadaki tüm kanserlerin yüzde 30-50`si önlenebilir durumdadır. Hava ve su kirliliği, gıda güvenliği gibi çevresel faktörlerin iyileştirilmesi, sağlıklı davranışlar, düzenli tarama, erken teşhis ve zamanında tedaviyle kanser riskleri azaltılabilir. Kanserin önlenmesi, erken teşhisi ve zamanında ve kaliteli tedavisine yönelik uygun stratejilerle dünyada her yıl 3,7 milyona kadar hayat kurtarılabilir” dedi.

CHP Sağlık Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Bakan Zeliha Aksaz Şahbaz, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Aksaz Şahbaz`ın açıklaması şöyle:

"DSÖ`YE GÖRE, DÜNYADA YILDA 19,3 MİLYON YENİ KANSER VAKASI GÖRÜLÜRKEN, 2040 YILINDA BU RAKAMIN 30 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENMEKTEDİR”

“Her yıl 10 milyon insan kanserden ölüyor. Kanser ölümlerinin yüzde 70`i düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada her yıl 10 milyon insan kanserden ölmektedir. DSÖ`ye göre, dünyada yılda 19,3 milyon yeni kanser vakası görülürken, 2040 yılında bu rakamın 30 milyonun üzerine çıkması beklenmektedir. Akciğer kanseri, dünyada yılda 1,8 milyon ölümle (yüzde 18) kanserden ölümlerin en önemli nedeni durumundadır. Bunu kolorektal (yüzde 9,4), karaciğer ( yüzde 8,3), mide (yüzde 7,7) ve kadın meme (yüzde 6,9) kanserleri izlemektedir. Ülkemizde en sık görülen kanser türleri; erkeklerde akciğer ve prostat kanseri, kadınlardaysa meme kanseri ve rahim ağzı kanseri yanında; her iki cinsiyette beslenme alışkanlıklarındaki değişime bağlı olarak kolorektal kanserlerdir. Türkiye`de yılda ortalama 250 bin yeni vaka görülmekte olup gelecek yıllarda bu rakamın artacağı öngörülmektedir.

"DÜNYADAKİ TÜM KANSERLERİN YÜZDE 30-50`Sİ ÖNLENEBİLİR DURUMDADIR. HER YIL 3,7 MİLYONA KADAR HAYAT KURTARILABİLİR”

Dünyada, her 5 kişiden 1`i yaşamı boyunca kansere yakalanırken her 8 erkekten 1`i ve her 11 kadından 1`i kanser nedeniyle yaşamını kaybetmektedir. DSÖ Dünya Kanser Günü Eylem Planı`na göre; gelir ve eğitim seviyelerindeki farklılıklar, coğrafi konum ve etnik köken, ırk, cinsiyet, yaş, engellilik ve yaşam tarzına dayalı ayrımcılık, sağlık hizmetlerinde eşitsizlik; kanserin önlenmesi, teşhis ve tedavisinde engeller oluşturmaktadır. Dünyadaki tüm kanserlerin yüzde 30-50`si önlenebilir durumdadır. Hava ve su kirliliği, gıda güvenliği gibi çevresel faktörlerin iyileştirilmesi, sağlıklı davranışlar, düzenli tarama, erken teşhis ve zamanında tedaviyle kanser riskleri azaltılabilir. Kanserin önlemesi, erken teşhisi ve zamanında ve kaliteli tedavisine yönelik uygun stratejilerle dünyada her yıl 3,7 milyona kadar hayat kurtarılabilir.”

"HASTALARIN ÜCRETSİZ, NİTELİKLİ TANI VE TEDAVİ HİZMETLERİNE ULAŞIMI SAĞLANMALIDIR”

Bu kapsamda meme, kolon, rahim ağzı kanseri başta olmak üzere kanser tarama oranlarının arttırılması ve geliştirilmesi; HPV aşısının Ulusal Aşı Programı`na dahil edilerek aşıya erişimin hedef kitleye ücretsiz olarak sağlanması; hava kirliliği gibi çevresel faktörlerin, tütün ve diğer kanser ilişkili maddelerin kullanımının kontrol edilmesi; kanser kontrol politikalarının daha etkin uygulanması; kanser alanında klinik çalışmalarla yeni jenerasyon ilaç ve teknolojilere yönelik araştırmaların desteklenmesi; hasta odaklı bakıma önem verilmesi; hastaların ücretsiz, nitelikli tanı ve tedavi hizmetlerine ulaşımı sağlanmalıdır.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA