26 Kasım 2025 Çarşamba


17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

TÜRKİYE MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI KONYA ŞUBE BAŞKANI ÇETİN: "İLİÇ`TE YAŞANAN BİR KAZA DEĞİL TAMAMEN İHMALKARLIK VE VURDUMDUYMAZLIKTIR"


Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Erzincan İliç`te altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili “Yaşanan bu maden faciasına kaza denmesi, ulaşmaya çalıştığımız 9 işçiye karşı büyük bir ayıp hakaret ve iftira olacaktır. Çünkü bu bir kaza değil, tamamen ihmalkarlık ve vurdumduymazlıktır. Bu zafiyet ve bu ihmalkârlık işini düzgün yapan diğer işletmeleri ve yönetimleri de zan altında bırakmaktadır. Yeteri derecede alınmayan güvenlik uygulamaları, doğa ile inatlaşmanın çok ötesinde doğayı yok saymak insan hayatı ile oynamaktır” dedi.

 

Tarih : 20 Şubat 2024 Salı 12:36   Okunma : 192

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Erzincan İliç`te altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili “Yaşanan bu maden faciasına kaza denmesi, ulaşmaya çalıştığımız 9 işçiye karşı büyük bir ayıp hakaret ve iftira olacaktır. Çünkü bu bir kaza değil, tamamen ihmalkarlık ve vurdumduymazlıktır. Bu zafiyet ve bu ihmalkârlık işini düzgün yapan diğer işletmeleri ve yönetimleri de zan altında bırakmaktadır. Yeteri derecede alınmayan güvenlik uygulamaları, doğa ile inatlaşmanın çok ötesinde doğayı yok saymak insan hayatı ile oynamaktır” dedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, Erzincan`ın İliç ilçesinde yaşanan maden felaketine ilişkin dün açıklama yaptı. Çetin, şunları söyledi:

"BU BİR KAZA DEĞİL TAMAMEN İHMALKARLIKTIR"

"Erzincan İliç`te bulunan Çöpler Altın Madeni`nde meydana gelen faciada toprak altında kalan 9 işçimize halen ulaşılamamıştır. Süreç, arama kurtarma faaliyetlerinin tüm hızı ve imkanlarla devam etmesine karşın umutlarımızın tükenme durumuna geldiği bir noktadır. Facia, kar hırsı işçi sağlığı güvenliği tedbirlerini hiçe saymaktır. Türkiye Maden İşçileri Sendikası, ilk günden beri takip ettiği ve elde ettiği bilgilere göre, facianın yaşanmasındaki temel sebebin yine kar hırsı olduğunu, iş sağlığı güvenliği uygulamalarının yetersizliğine ve insan hayatının ne kadar ucuzlaştırıldığını tespit etmiştir. Yaşanan bu maden faciasına kaza denmesi, ulaşmaya çalıştığımız 9 işçiye karşı büyük bir ayıp hakaret ve iftira olacaktır. Çünkü bu bir kaza değil, tamamen ihmalkarlık ve vurdumduymazlıktır. Bu zafiyet ve bu ihmalkârlık işini düzgün yapan diğer işletmeleri ve yönetimleri de zan altında bırakmaktadır. Yeteri derecede alınmayan güvenlik uygulamaları, doğa ile inatlaşmanın çok ötesinde doğayı yok saymak insan hayatı ile oynamaktır.

"9 MADEN İŞÇİSİ HİÇE SAYILARAK GÖREVLENDİRİLDİ"

Bu bir insanın değil küçücük bir canlının dahi girmemesi gereken bu riskli bölgede kontrol amaçlı bile olsa 9 tane maden emekçisi neden hiçe sayılarak görevlendirilir. Bu facianın mürettipleri de ilk olarak bölge halkının hayvancılık tarım gibi geçim kaynaklarını bertaraf etmiş daha sonra bölge insanının iş vaadi ile imkân tüccarlığı ile mahkûm etmiştir. Bölge halkının geçim kaynağı ipotek altına alınmıştır. İşçinin sadece emeğini satın almamış aynı zamanda geçimini, geleceğini ipotek altına almıştır. Bu nedenlerdendir ki yöre insanının acı bekleyişleri de gelecek kaygısıyla sürdürmektedir. Sorumlular, suçlular her kimse bunun cezasını çekene kadar teknik heyetimizle hukukçularımızla bütün davaların kamuoyu ve adalet önünde sonuna kadar takipçisi olacağız. Ekmek davası uğruna canından olan, bizleri öldürenlerin yakalarından ellerimizi çekmeyeceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA