23 Haziran 2025 Pazartesi


12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

BABACAN, HALKIN İKTİDARA "SARI KART" GÖSTERMESİNİ İSTEDİ: ``BU BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEĞİL, BİR UYARMA SEÇİMİDİR ‘`


Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bazı parti yöneticileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Mümtaz Akıncı, Ankara`da gazete televizyon ve ajansların temsilci ve yazarlarıyla yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Yerel seçimlerin önemine işaret eden Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlerde halkın iktidarın gidişatına bir “sarı kart`` göstermesini beklediklerini söyledi. Babacan, “Halkın feryadının ne kadar olduğunu yerel seçimlerde göreceğiz. Bu halk, Sayın Erdoğan`a kredi aça aça geldi. Bu bir belediye başkanlığı seçimi değil, bir uyarma seçimidir” dedi. 

 

Tarih : 26 Şubat 2024 Pazartesi 16:30   Okunma : 190

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bazı parti yöneticileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Mümtaz Akıncı, Ankara`da gazete televizyon ve ajansların temsilci ve yazarlarıyla yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Yerel seçimlerin önemine işaret eden Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlerde halkın iktidarın gidişatına bir “sarı kart`` göstermesini beklediklerini söyledi. Babacan, “Halkın feryadının ne kadar olduğunu yerel seçimlerde göreceğiz. Bu halk, Sayın Erdoğan`a kredi aça aça geldi. Bu bir belediye başkanlığı seçimi değil, bir uyarma seçimidir” dedi.

İktidar partisinin her türlü gücü elinde bulundurduğuna işaret eden Babacan, ``Sayın Erdoğan, seçimleri kazandı ama helalinden kazanmadı. Korku ve sindirme ortamında yüzde 48 de az değil`` dedi.

Kayyım uygulamasını da eleştiren Babacan, “İlkesel olarak karşıyız. İdari kararlarla belediye başkanları görevden alınamaz. Bağımsız yargı ve denetim sonucu bir suç varsa o konu ayrı. Bu demokrasinin özünü katletmektir. Bu yarın Doğu ve Güneydoğu dışındaki illerin dışındaki yerlerde olmayacağının garantisi yok. Keyfi şekilde kullanılamaz`` dedi.

HUKUK, ADALET, HUKUK GÜVENLİĞİ YOKSA...”

Ekonomideki yaşanan gelişmeleri değerlendiren Babacan, açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeğin yansıtmadığını söyledi. Babacan, şöyle konuştu:

``TÜİK`in bağımsız ve şeffaf olması lazım. TÜİK yüzde 60-70 enflasyon diyor. Gerçekte ve sokağın dediği ise yüzde 120`lerde... Merkez Bankası hangi enflasyona göre mücadele kararları alacak. Merkez Bankası`nın arka kapıdan dolar satışı devam ediyor. Merkez Bankası, 2019`dan sonra 13 yılda 400 milyar doları geçen satış yapmış. Merkez Bankası şeffaf, bağımsız olmalıdır. Yapılan işlemler gizleniyor. Enflasyonla mücadele için yapılan faizlerin artırılması, zamlar ve dolaylı vergilerin artırılması...Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat için geçen yıl 7 ayda 800 milyar lira karşılıksız para basmış. Bu ortamda enflasyon nasıl düşer. Hukuk, adalet, hukuk güvenliği yoksa, Merkez Bankası, TÜİK ve SPK gibi kurumların bağımsızlığı yoksa başarı sağlayamazsınız. Seçimden sonra Allah halka kolaylık versin.``

``BÜYÜK BİR DEMOKRASİ AYIBI``

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`nın son dönemde muhalefet partilerin kazanacağı belediyelere hizmetlerin gitmeyeceğine yönelik tehditlerine dikkati çeken Babacan, “Büyük bir demokrasi ayıbı, yeminine aykırı davranıyor. Cumhurbaşkanlığının ve parti genel başkanlığının mutlaka ayrılması gerekiyor`` diye konuştu.

Yerel seçimlerin önemine işaret eden Babacan, halkın iktidarın gidişatına bir “sarı kart`` göstermesini beklediklerini söyledi. Babacan, “Halkın feryadının ne kadar olduğunu yerel seçimlerde göreceğiz. Bu halk, Sayın Erdoğan`a kredi aça aça geldi. Bu bir belediye başkanlığı seçimi değil, bir uyarma seçimidir ‘` dedi.

“BİZİM ADAYLARIMIZ MEVCUTLARDAN DAHA İYİ YÖNETECEK”

CHP`nin adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş`a karşı tavırlarının destekleme ya da karşı çıkma olmadığını vurgulayan Babacan, ``Bizim adaylarımızın mevcutlardan daya iyi yöneteceğine inanıyoruz`` ifadesini kullandı.

Etkili bir muhalefet yaptıklarını, iktidarın doğru yaptıklarını desteklediklerini yanlışlarının da çok açık şekilde eleştirdiklerini belirten Babacan, AK Parti`de güç zehirlenmesi yaşandığını, bunun da 3 dönem kuralının ihlalinden kaynaklandığını söyledi. Babacan, “Sayın Erdoğan`ın bu kurala göre bırakması gerekiyordu. Erdoğan`ın bugün 70. yaş günüymüş. Bu arada bir kilo yaş pastanın maliyeti de evde yaparsanız 600 lirayı buluyor`` dedi.

TBMM`de Grup kurmaya yönelik bir soruya da Ali Babacan, ``Partimizin ilkelerine uygun isimlerle olabilir. Partimizle uyumlu çalışacak isimlerle  olabilir. Ancak bir adres göstermek doğru değil. Münferit katılmalar da olabilir. Bir zaman vermek mümkün değil, zaten Meclis çalışmalarına ara verecek. Makul bir zamanda olacaktır`` yanıtını verdi.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA