12 Mayıs 2025 Pazartesi


18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   17:18   EK ATAMA ISTEYEN ÖĞRETMENLERDEN "TABUTLU" PROTESTO... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "EĞER BIR ÜLKEDE 100 BIN ÜCRETLI ÖĞRETMEN VARSA 100 BIN ÖĞRETMEN AÇıĞı VAR DEMEKTIR. 15 BIN DEĞIL, 100 BIN ATAYACAKSıNıZ KARDEŞIM"   14:27   CHP`NIN, "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGLERININ BEŞINCISI SILIVRI`DE YAPıLACAK   13:19   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN HAKAN FIDAN`ıN SUIKAST VE ZEHIRLENME IDDIASıNA TEPKI: "DEVLET CIDDIYETINI ZEDELEYEN STRATEJIK BIR ALGı OPERASYONU"   15:05   ÖZGÜR ÖZEL, VAN`DA KUYUMCU ESNAFıNı ZIYARET ETTI: "İNŞALLAH IKTIDAR DEĞIŞINCE EMEKLIDE DE ASGARI ÜCRETLIDE DE ÇIFTÇIDE DE PARA BOLARACAK, IŞLER DAHA DA IYI OLACAK"   15:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL VAN`DA: "BIZ BU ÜLKEDE ANNELERIN GÖZYAŞLARıNıN DURMASıNı ISTIYORUZ AMA BUNU MECLIS`TE VE TOPLUMSAL MUTABAKATLA YAPMAMıZ LAZıM"   14:35   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE`DE BIR SÜREÇ GELDIYSE IKTIDARıN SAYESINDE DEĞIL, IKTIDARA RAĞMEN GELMIŞTIR"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   13:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… İMAMOĞLU`NUN MESAJı: “HAKLı BIR MÜCADELENIN SONUNDA FERAH GÜNLERE KAVUŞACAĞıZ, ÖZGÜR VE ADIL BIR TÜRKIYE`YI INŞA EDECEĞIZ”   13:04   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLAN ÇIFTÇI: ``EMEKLI, ASGARI ÜCRETLI HEPSI PERIŞANDıR, TÜRKIYE PERIŞANDıR``   12:18   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÖZGÜR ÇELIK: "BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR IÇIN ÖZGÜRLÜK TALEBIMIZI DILE GETIRECEĞIZ"   10:40   ÖZGÜR ÖZEL, “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI IÇIN VAN`DA... ÖZEL: “VAN`DAN, TÜRKIYE`YE ÖNEMLI MESAJLARıMıZ OLACAK, HERKESI MITINGE BEKLIYORUZ”   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI   
 
     
   

LEZİTA`DAN GREV AÇIKLAMASI: “GREV SÜRECİNDE GREVE DESTEK VEREN ÇALIŞANIN YERİNE YASAL OLARAK HİÇ KİMSE DAHİL EDİLMEMİŞTİR, HİÇBİR ÇALIŞANIMIZIN DA İŞİNE SON VERİLMEMİŞTİR”


İzmir`in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında 10 gündür süren grevle ilgili firmadan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Firma yaptığı açıklamada “Türk vatandaş çalıştırmak yerine, Hintli vatandaş istihdam ediliyor” suçlamalarını redederek “Yasalarda da öngörüldüğü gibi, grev sürecinde greve destek veren çalışanın yerine yasal olarak hiç kimse dahil edilemez ve edilmemiştir, hiçbir çalışanımızın işine son verilmemiştir. Çalışanlarımız; özellikle Ramazan ayında halkımızın sağlıklı ve güvenli gıda ihtiyacının farkındalığı ile daha da büyük bir özveriyle işine sahip çıkmıştır ve işinin başındadır” açıklamasında bulundu.

 

Tarih : 16 Mart 2024 Cumartesi 10:07   Okunma : 64

İzmir`in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında 10 gündür süren grevle ilgili firmadan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Firma yaptığı açıklamada “Türk vatandaş çalıştırmak yerine, Hintli vatandaş istihdam ediliyor” suçlamalarını redederek “Yasalarda da öngörüldüğü gibi, grev sürecinde greve destek veren çalışanın yerine yasal olarak hiç kimse dahil edilemez ve edilmemiştir, hiçbir çalışanımızın işine son verilmemiştir. Çalışanlarımız; özellikle Ramazan ayında halkımızın sağlıklı ve güvenli gıda ihtiyacının farkındalığı ile daha da büyük bir özveriyle işine sahip çıkmıştır ve işinin başındadır” açıklamasında bulundu.

Lezita firmasının açıklamasının tamamı şöyle;

“Gıda sektörünün sürdürülebilir şekilde üretime devam etmesi büyük önem taşımaktadır. Lezita olarak birinci amacımız; toplumun iyi ve sağlıklı beslenmesinin en erişilebilir yöntemi olan kanatlı et tedariğini devam ettirmek, bunu yaparken ülkemizin kaynaklarını kullanmaktır. Yaklaşık 3500 kişiye istihdam sağlayan bir şirket olarak en önemli değerimiz çalışanlarımızdır.

İzmir Kemalpaşa`da bulunan üretim tesisimizde, çalışanlarımızın dahiliyeti ve inisiyatifi olmaksızın Öz Gıda İş sendikası yönetiminin kararıyla 7 Mart 2024 tarihinde başlayan grev etkisiz olmuş, üretimimizde hiçbir aksaklığa neden olmamıştır. İçinde bulunduğumuz durumda çalışma arkadaşlarımız sendikayı desteklememiş, greve katılım göstermemiştir. Tesisimiz tam kapasite ile üretime devam etmiştir. Tedarik zincirinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Kalitemizde ve işleyişte hiçbir değişiklik olmamıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde de üretimin devam ettiği ve süreci hukuk çerçevesi içinde yönettiğimiz tutanak altına alınmıştır.

Yasalarda da öngörüldüğü gibi, grev sürecinde greve destek veren çalışanın yerine yasal olarak hiç kimse dahil edilemez ve edilmemiştir, hiçbir çalışanımızın işine son verilmemiştir. Çalışanlarımız; özellikle Ramazan ayında halkımızın sağlıklı ve güvenli gıda ihtiyacının farkındalığı ile daha da büyük bir özveriyle işine sahip çıkmıştır ve işinin başındadır.

Üretimimizdeki iş gücü gereksinimlerini dikkate alarak uzun süredir sürdürdüğümüz İşkur, sosyal medya, belediyelerin istihdam ofisleri, muhtarlar aracılığı ile çalışan bulma çabamız fabrikamızın bulunduğu konumun sanayi ve tarım bölgesi olması sebebiyle yetersiz kalmıştır.
Bu çerçevede, grev sürecinden tamamen bağımsız olarak ve faaliyet gösterdiğimiz tüm dönemlerde yerel kaynakların yetmediği noktada üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü onaylı yabancı iş gücünü bir alternatif olarak değerlendirmekteyiz. Söz konusu uygulama, sektördeki diğer şirketlerin de iş gücü temin etmekte zorluk çekildiği durumlarda üretimin devamlılığını sağlamak üzere başvurduğu bir yöntemdir.

Lezita olarak Ramazan ayında ve sonrasında halkımızın ihtiyaçlarını kesintisiz olarak karşılamaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

Sosyal Medyada sözü geçen asılsız haberlere itibar edilmemesi, doğru haber için firmamız ile iletişimde olunması en büyük arzumuzdur.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA