7 Mayıs 2025 Çarşamba


16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   15:45   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI OCAKLı`DAN TRT TEPKISI: "EMEKLININ, IŞÇININ, YOKSULUN ELEKTRIK FATURASıNDAN FONLADıĞıNıZ KURUMU BU ŞEKILDE YAĞMALıYOR MUSUNUZ?"   15:40   CHP`LI DEMIR: “MEVCUT UYGULAMALAR SILIKOZIS GIBI MESLEK HASTALıKLARıNı ÖNLEMEK IÇIN YETERLI DEĞIL”   15:40   EKREM İMAMOĞLU`NDAN TUTUKLU GENÇLERE MEKTUP: "YALNıZ DEĞILSINIZ, BU MILLET YANıNıZDADıR"   15:03   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "TRT`NIN BANDROL GELIRLERINDEN 7 MILYARıN ÜZERINDE KARı VAR. NEDEN HALA BIZDEN BANDROL ALıNMAYA DEVAM EDILIYOR?"   08:53   METEOROLOJI: ANKARA`NıN DA BULUNDUĞU 14 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   01:22   KANADA BAŞBAKANı MARK CARNEY, DONALD TRUMP ILE YAPTıĞı GÖRÜŞMEDE KANADA`NıN "SATıLıK OLMADıĞıNı, ASLA DA OLMAYACAĞıNı" SÖYLEDI   01:07   CHP`LI GENÇLER “ÜÇ FIDAN” IÇIN DOLMABAHÇE`YE YÜRÜDÜ..."BUNDAN SONRA MÜCADELEMIZIN ADı `KORKMA` OLACAK"   23:55   EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜNIVERSITESI YÖNETIMI, ALNıMıN AKıYLA ALDıĞıM DIPLOMAYı IPTAL ETMEYE ÇALıŞARAK OKULUMUN TARIHINE KARA BIR LEKE SÜRDÜ   21:57   CHP VE YENI YOL PARTISI MILLETVEKILLERI, TBMM ANAYASA VE ADALET KARMA KOMISYONU`NU TERK ETTI... ANAYASA`NıN 159. MADDESINI HATıRLATıP, AD ÇEKME IŞLEMININ UYGULANMASıNı ISTEDILER   20:36   ÜMIT ÖZDAĞ: ÖZGÜR ÖZEL`E YAPıLAN SALDıRı, IKTIDARıN UYGULADıĞı YÜKSEK TANSIYON POLITIKASıNıN AÇıK BIR SONUCUDUR   17:43   MERZ, FEDERAL MECLIS`TE YAPıLAN IKINCI OTURUMDA ALMANYA`NıN YENI ŞANSÖLYESI OLARAK SEÇILDI   17:32   YENIDEN REFAHLı BEKIN`DEN, BARTHOLOMEOS ÇıKıŞı: "LOZAN ANLAŞMASı HÜKÜMLERININ UYGULANMASıYLA ILGILI BAKAN ERSOY`U SORUMLULUĞA DAVET EDIYORUZ"   13:43   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN ÇIFTÇILERE KORUNGA TOHUMU DESTEĞI   12:55   ECE ÜNER HAKKıNDA DAVA AÇıLDı   12:13   "ÜÇ FIDAN" ANıLıYOR... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "DENIZ GEZMIŞ`IN DURDUĞU YERDE DURMAYA DEVAM EDIYORUZ"   12:12   İNFAZ SISTEMINDE PLANLANAN DEĞIŞIKLIKLER… CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "TOPLUMU RENCIDE EDECEK, VICDANLARı RAHATSıZ EDECEK BIR DÜZENLEME OLMAMALı”   12:01   İMAMOĞLU`NUN ÜNIVERSITE DIPLOMASıNıN IPTALININ IPTALI IÇIN İSTANBUL İDARE MAHKEMESI`NDE DAVA AÇıLDı   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNA DEVAM EDIYOR   09:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN DARıSEKISI ÖRNEK YÖRÜK KÖYÜ`NDE HıDıRELLEZ ETKINLIĞI  
 
     
   

MERSİN İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET EDEN VAHAP SEÇER: “TARIMIN HER ALANINDA SONUÇ ALICI PROJELERE SICAK BAKAR, BÜTÇE AYIRIRIZ”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`ni ziyaret etti. Büyükşehir olarak ikinci 5 yılda hem destek kapasitesi artırımı hem öneriler çerçevesinde yeni projeler yapabileceklerini belirten Başkan Seçer, “Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun” diye konuştu.

 

Tarih : 20 Mart 2024 Çarşamba 14:10   Okunma : 111

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`ni ziyaret etti. Büyükşehir olarak ikinci 5 yılda hem destek kapasitesi artırımı hem öneriler çerçevesinde yeni projeler yapabileceklerini belirten Başkan Seçer, “Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Başkan Adayı Seçer, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği`ni ziyaret etti. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile geride kalan 5 yıllık süreçte iş birliği içerisinde çalıştıklarını aktaran Başkan Seçer, birlik üyelerinden önemli anlamda yararlandıklarını, bu ilişkinin ikinci 5 yıllık dönemde de devam edeceğini umut ettiğini söyledi. 

Özellikle ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim` projesi kapsamında güzel bir iş birliğine imza atıldığını söyleyen Seçer, şöyle konuştu:

“Projenin özellikle ilk 2 yılı hayvanlarımızın tamamını birlik aracılığı ile üreticilerden aldık. Proje ile beraber 300 işletme kazandırmış olduk. Yani 7 bin 500 baş damızlık koyun keçi bölgenin hayvancılık popülasyonuna dahil oldu. Bunun bir yerel yönetim ölçeğinde yapılan ve sonuç alıcı güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. İkinci 5 yılda bunu açıkçası genişletmeyi de düşünebiliriz. Bence çok önemli bir proje. Birçok belediyenin örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Hatta Bakanlığa model olabilecek bir çalışma olarak değerlendirebiliriz. Buradaki temel amaç insanlara sürekli üretimi öğretmek, rızıklarını bir yardımla değil de kendi alın terleri ile kazanmasının yolunu açmak, onlara vesile olmak. Burada amaç sadece para değil. Adamın eli iş tutuyor, çalışkan, düzgün, sermayesi yok. Al diyorsun sana bir fırsat. Bunun birkaç yönü var. Biri ekonomik, yani üretim. Biri hayvancılık. Irk olarak daha kaliteli popülasyon artıyor. Bu proje birkaç şeye birden dokunuyor. Bu ve benzer projelerin yaygınlaşması lazım.”

Büyükşehir olarak konar-göçer Yörük üreticileri ilgilendiren, özellikle yaz aylarında dağ konakladıklarında, orada işlerine yarayacak bazı alet ekipman ihtiyaçlarında hibe desteği sağladıklarını hatırlatan Seçer, şöyle devam etti:

“Güneş paneli konusunda iyi bir başlangıç yaptık. İlk yıl 360 aileye, yüzde 50 hibeli dağıtmıştık. Yine bu yılda 400 aileye dağıtacağız. Önümüzdeki dönem programlarını hem güneş paneli açısından kapasite arttırabiliriz, hem öneriler çerçevesinde yeni projeler de yapabiliriz. Tarımın her alanında; hem bitkisel üretimde hem hayvansal üretimde sonuç alıcı projelere sıcak bakar, bütçe ayırırız. Yeter ki yaptığımız işin bir karşılığı, bir geri dönüşü, bir yararı olsun.”

5 yıllık görev süresi içerisinde kırsal mahallelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da kısa bilgiler veren Seçer, şunları dile getirdi:

“Yol konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 2014`ten bu yana, görev ve yetki alanları içerisinde, yani idari sınırların belediye sınırları olduğu son 10 yılın en önemli atağının bu son 3-4 yılda yapıldığını söyleyebilirim. Son 3 yıl bize ait olan ilçe merkezlerinin köylere ulaşımını sağlayan grup yollarında muazzam bir devrim yaptığımızı söyleyebilirim. Özellikle Yörüklerin yaz ve sonbahar dönemindeki göç yollarını, bunların birçoğu da bizim görev alanımız olmamasına rağmen sırf o insanların o üretimi için, o çabayı gösteren insanlara destek olalım diye o yolları dahi yaptık. Bu konuda da ikinci 5 yılda da aynı anlayışla çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” 

Kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini kaydeden Seçer, şöyle konuştu:

“ÜRETİM YAPAN HERKES BÜYÜKŞEHİR`DEN DESTEK ALIYOR”

“Arıcılar da küçük çapta balıkçılık yapanlar da, seracılar da, besiciler de bizden destek alıyor. Fide fidan desteği de sulama borusu desteği de alıyor vatandaş. Herkes destek alıyor. Esas olan desteklerin yerine gitmesi. İnsan fıtratıdır kolay elde ettiğimiz bir şeyin değerini bilmeyiz. Hibe sistemini, yani belli bir miktarda bizim karşılamamız belli miktarda üreticinin bunu karşılaması işin değeri açısından bence yarar sağlıyor. 

“TARIMSAL GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ BU YIL BAŞLIYOR”

Sulama kooperatiflerinin güneş enerji santrali taleplerinin bir miktarını biz karşılayacağız. Sadece sulama borusu desteğine ayırdığımız bütçe 65 milyon lira. Her yıl 100 kilometre sulama borusu desteği veriyoruz. Aslında bu çok önemli ve birçok bölgeye örnek olacak bir proje.”

Tarımsal üretimin ve hayvancılığın bilinçli yapılması gerektiğine dikkati çeken Seçer, bu bilinç ile ikinci 5 yıllık dönemde Tarımsal İnovasyon Merkezi`ni kuracaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA TARIMSAL İNOVASYON MERKEZİ`Nİ DE KURACAĞIZ”

“Tarım yapıyoruz ama bilinçli tarım yapalım. Hayvancılık yapıyoruz, bilinçli yapalım. Önümüzdeki 5 yılda Tarımsal İnovasyon Merkezi`ni kuracağız. İçerisinde hem eğitim verebildiğimiz hem kompost gübre üretebildiğimiz hem sera kurup tatbikat yapabileceğimiz bir deney alanı, fide-fidan üretim alanı olacak. Güzel bir kompleks kuralım. Çocukları getirelim. Burada tarım, tarım bilinci, toprak bilinci, çevre, küresel ısınma konularında bilinçlendirelim. Çok önemli. Çevre faktörleri tarımsal üretime de direkt tesir ediyor. Kuraklık, aşırı yağışlar, küresel iklim değişikliği, çevre kirliliği tarıma tesir ediyor. Eğitim şart, eğitim olmazsa olmuyor.” 

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan da 5 yıl boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını kaydederek, “Ülkemizin kalkınması için üretime destek verilmesi lazım. Belediyecilikte, çöp toplamak ve park yapmanın dışında üretime destek olunursa, ülkenin katma değeri açısından daha yüksek getirisi olacaktır” dedi. 

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA