18 Ağustos 2025 Pazartesi


09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı  
 
     
   

`EN YAŞLI İL` SİNOP`TA YAŞAYAN EMEKLİ VATANDAŞ: "ÇOLUK ÇOCUĞUN SADAKASIYLA GEÇİNİR HALE GELDİK"


Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il olan Sinop`ta yaşayan emekli vatandaş Doğan Özdemir, "Benim şu anda aldığım emekli maaşı Sinop`u bırakın bir ilçede geçinmeme bile yetecek kadar değil. Hele ev kirası ödersem, ancak ev kirasına yeteceği için yaşamamam lazım. Eskiden emekli olanlar çoluk çocuğunu okutup, onları mezun olana kadar beslerken şimdi emekli olanlar çoluk çocuğunun sadakasıyla geçinir hale geldi" dedi. Emekli vatandaş Serdar Alay ise "Emekli maaşından memnun olmak mümkün mü? Çoluğumuza çocuğumuza harçlık veremiyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 30 Mart 2024 Cumartesi 10:22   Okunma : 341

MUSTAFA USTA

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il olan Sinop`ta yaşayan emekli vatandaş Doğan Özdemir, "Benim şu anda aldığım emekli maaşı Sinop`u bırakın bir ilçede geçinmeme bile yetecek kadar değil. Hele ev kirası ödersem, ancak ev kirasına yeteceği için yaşamamam lazım. Eskiden emekli olanlar çoluk çocuğunu okutup, onları mezun olana kadar beslerken şimdi emekli olanlar çoluk çocuğunun sadakasıyla geçinir hale geldi" dedi. Emekli vatandaş Serdar Alay ise "Emekli maaşından memnun olmak mümkün mü? Çoluğumuza çocuğumuza harçlık veremiyoruz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Yaşlı Profili Araştırması"na göre, yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2023 yılında yüzde 20 ile Sinop oldu. Sinop`ta yaşayan emekli vatandaşlar, ekonomik olarak mutlu olmadıklarını emekli maaşlarının yetersiz kaldığını ifade ettiler.

"EMEKLİ ÇOLUK ÇOCUĞUNUN SADAKASIYLA GEÇİNİR HALE GELDİ”

Doğan Özdemir, şunları söyledi:

"Genel anlamda söylersek hiçbir emeklinin maaşından memnun olması mümkün değil çünkü, hayat son 3 - 4 senedir yüzde 100 katlayarak pahalanıyor. Bu pahalılık içerisinde çalışan ya da emeklilerin aldığı maaş ise bunu karşılamayacak derecede en fazla yarısı kadar zamlanıyor. Dolayısıyla yüzde 50 açık var. 4 senede yüzde 200 kadar yani maaşın 2 katı kadar bir açık oluyor. Bundan dolayı da emeklinin aldığı maaştan normal koşullarda memnun olması mümkün değil. Eğer memnunum diyen varsa, bunların büyük ihtimalle ya siyasi olarak konuşamadığını söyleyebilirim ya da dışarıdan başka gelirleri vardır emekli maaşına zaten ihtiyacı yoktur. Kendimden örnek verecek olursam, ben yüksek lisans mezunu, iyi maaş alan bir branştan emekliyim. Benim şu anda aldığım emekli maaşı Sinop`u bırakın bir ilçede geçinmeme bile yetecek kadar değil. Hele ev kirası ödersem, ancak ev kirasına yeteceği için yaşamamam lazım. Eskiden emekli olanlar çoluk çocuğunu okutup, onları mezun olana kadar beslerken şimdi emekli olanlar çoluk çocuğunun sadakasıyla geçinir hale geldi."

“EMEKLİNİN HAKKI ÇOK YENDİ"

Serdar Alay, "Emekli maaşından memnun olmak mümkün mü? Çoluğumuza çocuğumuza harçlık veremiyoruz. 10 bin lirayla geçinecek bir milletvekili adayı ya da belediye başkanı adayı zor. Bu devirde gerçekten zor ama biliyorum bu emekli bu seçimde gereken cevabı verecek gibi geliyor bana. Emeklinin hakkı çok yendi. 10 bin lirayla geçinmek çok zor" dedi.

Salih Ersoy ise "Yetmiyor. Masrafımız çok oluyor. Köyde oturuyorum ama hayvanların yem parası da var. Kendime de yiyecek içecek lazım mecbur. Nefes darlığım var, kalp yetersizliğim, astım, bronşitim var. Bu aralar hastanelerde sürünüyorum" diye konuştu.

Selamattin Atabek de "Kesinlikle emekli maaşından memnun değilim. Yeterli değil, her şey ateş pahası. Ne markete gidebiliyorsun, ne de bir şey alabiliyorsun. Her şey ateş pahası. Kiralar berbat. 15 bin liradan aşağı kira yok. Ben kira vermiyorum ama zor geçiniyorum. Torunlara harçlık veremiyorum" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA